AKZ 475/02
PRODUKTBLAD
SE
5019 310 56624
1.
Kontrollpanel
2.
Kylfläkt (dold)
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen har
uppnått en viss temperatur. Efter att ugnen har
stängts av kan fläkten dock fortsätta att fungera i ett
par minuter.
3.
Grillmotstånd sänkbart
4.
Bakre lampa
5.
Runt ugnselement (dolt)
6.
Fläkt
7.
Bakre katalytisk panel
8.
Nedre ugnselement (dolt)
9.
Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen
och för att välja funktioner
2. Knapp för att annullera inställningen eller för att
återgå till föregående inställning.
3. Bekräfta-knapp
4. Ratt som används för att ändra inställda
värden (temperatur, tid, nivåer). För att navigera
mellan funktionerna.
Kontrollrattar som kan fällas in och
“försvinner” i panelen
• Tryck mitt på kontrollratten när du vill använda
den.
• Ratten skjuts ut.
• Vrid ratten till önskat läge.
När spishällen inte skall användas längre ställer du
kontrollratten på
0
och trycker på mitten av ratten så
att den går tillbaka till ursprungsläget.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Galler:
Bakplåt:
Droppbricka:
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
Lampa
- - Ugnslampan tänds
SNABBVÄRMNING
200°C 50 °C - 250 °C
• Används för att snabbvärma ugnen.
• När inställd temperatur har uppnåtts stängs
snabbvärmningen automatiskt av och det hörs en
ljudsignal som talar om att ugnen övergått till STATISK
funktion.
ÖVER-/UNDERV.
200°C 50 °C - 250 °C
• För att laga kött, fisk och kyckling på mittfalsen.
• Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten då
ljudsignalen signalerar att inställd temperatur har uppnåtts.
GRILL/TURBOGRILL
3 1-5
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett
och korv, för att gratinera grönsaker och för att rosta bröd.
Grillfunktionen kan ställas in på olika effektnivåer,.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Lägg maten på gallret och häll lite vatten i droppbrickan när du
steker kött så blir det mindre matos och fettstänk.
Vänd på köttet under grillningen
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Grillfunktionen har flera olika effektnivåer.
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Lägg maten på gallret och häll lite vatten i droppbrickan (på
nedesta ugnsfalsen) när du steker kött så blir det mindre matos
och fettstänk.
Vänd på köttet under grillningen.
VARMLUFT
160°C 50 °C - 250 °C
• Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver
samma temperatur, utan förvärmning
(t.ex.: fisk, grönsaker, kakor) samtidigt. Rätterna kan
ställas på samma ugnsfals eller på olika ugnsfalsar och det
är ingen risk att de drar åt sig lukt av varandra.
MAX TILLAGNING 180°C
50 °C - 250 °C
• För att steka stora köttbitar (som stora stekar och kalkon)
råder vi dig att använda den första eller den andra
ugnsfalsen från botten
BAKVERK
175°C 50 °C - 250 °C
• Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
• Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i
ugnen under tillagningen.
SPECIAL
• Se programmerarens produktblad
INSTÄLLNING
• Se programmerarens produktblad
AUTO RECEPT
• Se programmerarens produktblad