BLZM 6100
PRODUKTBLAD
SE
5019 410 56284
1. Kontrollpanel
2. Kylfläkt (dold)
3. Grillelement (sänkbart)
4. Bakre lampa
5. Runt värmeelement (dolt)
6. Fläkt
7. Bakre katalytisk panel
8. Nedre värmeelement (dolt)
9. Sval ugnslucka
Anmärkning
• Under tillagningen kan det hända att kylfläkten sätts igång i intervaller för att i möjligaste mån minska
energiförbrukningen.
• Efter att ugnen har stängts av kan kylfläkten fortsätta att fungera under en viss tid.
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen
och för att välja funktioner
2. Knapp för att annullera inställningen eller för att
återgå till föregående inställning.
3. Bekräfta-knapp
4. Ratt som används för att ändra inställda värden
(temperatur, tid, nivåer) För att navigera mellan
funktionerna.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Galler:
Bakplåt:
Droppbricka:
1 2 3 4
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
Lampa
- - Ugnslampan tänds
SNABBUPPVÄRMNING
200C 50 °C - 250 °C
• Används för att snabbvärma ugnen.
• När inställd temperatur har uppnåtts stängs
snabbvärmningen automatiskt av och det hörs en
ljudsignal som talar om att ugnen övergått till STATISK
funktion.
STATISK
200C 50 °C - 250 °C
• För att laga kött, fisk och kyckling på mittfalsen.
• Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten då
ljudsignalen signalerar att inställd temperatur har
uppnåtts.
GRILL/TURBOGRILL
3 1-5
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll,
grillspett och korv, för att gratinera grönsaker och för att rosta
bröd.
Grillfunktionen kan ställas in på olika effektnivåer.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Lägg maten på gallret och häll lite vatten i droppbrickan när du
steker kött så blir det mindre matos och fettstänk.
Vänd på köttet under grillningen
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Grillfunktionen har flera olika effektnivåer.
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Lägg maten på gallret och häll lite vatten i droppbrickan (på
nedesta ugnsfalsen) när du steker kött så blir det mindre
matos och fettstänk.
Vänd på köttet under grillningen.
VÄRMEFLÄKT
160C 50 °C - 250 °C
• Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver
samma temperatur, utan förvärmning
(t ex: fisk, grönsaker, kakor) samtidigt. Rätterna kan ställas
på samma ugnsfals eller på olika ugnsfalsar och det är
ingen risk att de drar åt sig lukt av varandra.
MAXI-COOKING 180C
50 °C - 250 °C
• För att steka stora köttbitar (som stora stekar och kalkon)
råder vi dig att använda den första eller den andra
ugnsfalsen från botten
FLÄKT
175C 50 °C - 250 °C
• Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
• Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i
ugnen under tillagningen.
SPECIALFUNKTIONER
• Se programmerarens produktblad
INSTÄLLNINGAR
• Se programmerarens produktblad
RECEPT MEMO
• Se programmerarens produktblad