Tömning av vattenkärl
Det är nöädvändigt att ibland tömma vattnet, för att undvika att
vattnet stagnerar och även för att kunna utföra avkalkning (se
kapitel).
1.
Vrid funktionsratten (F) till “6th Sense Ånga” och välj sedan
“Tömning” med hjälp av ratten “+/-”. Öppna ugnsluckan och
placera en stor behållare under tömningsmunstycket som
sitter på den nedre, högra sidan av kontrollpanelen (se bild).
2.
Håll behållaren på plats, och tryck på “OK”. Nu är ugnen klar
för tömning (ingreppet kan inte utföras om
vattentemperaturen är för hög).
3.
Håll knappen “OK” intryckt och vattnet töms ut i behållaren
tills ingreppet är klart - detta ackompanjeras med en
ljudsignal. Alla lysdioderna slockar, och detta visar att kärlet
tömts fullständigt. När en tillagning har avslutat, och efter att
funktionsratten återförts i positionen “0”, kommer
kontrollpanelen att begära att tömning skall ske - men endast
om vattentemperaturen nått en säker nivå. Om
vattentemperaturen är hög visar displayen att kylning pågår
och då säker temperaturnivå nåtts visas “OK” för att du skall
kunna tömma behållaren. Om du trycker på knappen “<<”
försvinner den text som visas i displayen. Vi rekommenderar
att du alltid, eller i alla fall med jämna mellanrum, utför en
“Tömning” efter att du använt ugnen.
OBSERVERA:
utför alltid tömningen med öppen ugnslucka,
och se till att ingreppet alltid sker med behållaren placerad under
tömningsmunstycket.
RENGÖRING
Inom funktionen “Rengöring” finns följande:
•
Ångrengöring
•
Avkalkning
Att använda funktionen “Ångrengöring”
Detta är en funktion som skapats för att underlätta
rengöring av ugnen, speciellt för luckans
innerfönster.
Innan du startar funktionen, avlägsna eventuella
matrester med hjälp av en fuktig svamp.
Innan du startar cykeln skall du kontrollera att
mängden vatten i behållaren står på medium eller
maximal nivå (om inte, se kapitlet om påfyllning).
Rengöringscykeln varar ungefär 30 minuter,
inkluderat den tid det tar för ugnsutrymmet att
kylas ned.
Då rengöringscykeln är avslutad kan utrymmet och
fönstret torkas av med en svamp med specifikt
ugnsrengöringsmedel - följ tillverkarens anvisningar.
Observera: Under rengöringen blir ugnen
varm. Öppna inte ugnsluckan, eftersom du
kan bränna dig på den ånga som finns i ugnen.
Att använda funktionen “Avkalkning”
Apparaten har ett system som visar då det är
nödvändigt att avkalka ugnen. Då texten
“Avkalkning“ visas i displayen skall du utföra en
avkalkning. Innan du startar skall du försäkra dig om
att du har ungefär 2 liter vit vinäger (använd inte
någon annan produkt).
Töm kärlet fullständigt (se kapitlet “Tömning“), och
häll vinäger i lådan tills ugnen signalerar “Kärlet fullt“
(i vanliga fall 1,5/1,7 liter vätska räcker). Stäng lådan
och tryck på “OK”-knappen för att starta.
Avkalkningsingreppet tar ungefär 2 timmar - under
denna tid kan du inte använda ugnen för tillagning.
När programmet är slut hörs en ljudsignal.
Töm kärlet på nytt och följ indikationerna på
displayen.
För att avlägsna eventuella vinägerrester måste
systemet sköljas. Häll ungefär 1,5/1,7 liter vatten i
lådan tills ugnen signalerar “Kärlet fullt”.
Tryck på “OK”-knappen. Töm kärlet genom
tömningsmunstycket (se kapitlet “Tömning“)
genom att hålla “OK”-knappen intryckt.
OBS Då du väl startar en avkalkning måste den
avslutas.
Vi rekommenderar att du inte flyttar på
funktionsratten under avkalkningen.
Om ratten av misstag skulle hamna på “0”, eller
annat läge, kan du ändå inte använda ugnen.
Vrid funktionsratten till “rengöring”: den tid som
återstår för avkalkningen visas blinkande på
displayen. Tryck till slut på “OK”-knappen för att
starta om avsluta cykeln på det sätt som beskrivits i
föregående kapitel.
Häll inte vatten i påfyllningskärlet under
avkalkningscykeln, och håll påfyllningslådan
stängd. Eventuell vinägerlukt beror på
avkalkningen.