Whirlpool AKZ 810/IX Program Chart

Typ
Program Chart
AKZ 810
PRODUKTBLAD
SE
5019 310 56678
1.
Kontrollpanel
2.
Påfyllningskärl för vatten
3.
Kylfläkt (dold)
Kylfläkten träder inte i funktion förrän ugnen har
uppnått en viss temperatur. Efter att ugnen har
stängts av kan fläkten dock fortsätta att fungera i ett
par minuter.
4.
Munstycke för vattenavrinning
5.
Grillskydd
Gör det omöjligt att direkt vidröra grillen
Det är dock inte lämpligt att vidröra skyddet när
ugnen är i funktion.
6.
Övre ugnselement
7.
Ångmunstycke
8.
Bakre lampa
9.
Runt ugnselement (dolt)
10.
Ugnsfläkt
11.
Nedre ugnselement (dolt)
12.
Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen
och för att välja funktioner
2. Knapp för att annullera inställningen eller för att
återgå till föregående inställning
3. Bekräfta-knapp
4. Ratt som används för att ändra inställda värden
(temperatur, tid, nivåer), och för att navigera
mellan de olika Funktionerna.
5. Påfyllningskärl för vatten.
När du är klar med tillagningen skall du för a tillbaka
funktionsratten till position “0”.
Översta ugnsfalsen
Näst översta
ugnsfalsen
Nedersta
ugnsfalsen
Galler: Droppbricka:Bakplåt:
4
1
2
3
5
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
SNABBUPPVÄRMNING
200 °C 50 °C - 250 °C
Används för att snabbvärma ugnen.
När inställd temperatur har uppnåtts stängs
snabbvärmningen automatiskt av och det hörs en
ljudsignal som talar om att ugnen övergått till “STATISK”
funktion. Idealisk för tillagning av kött, fisk och kyckling.
STATISK
200 °C 50 °C - 250 °C
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten då
ljudsignalen signalerar att inställd temperatur har uppnåtts.
GRILL/TURBOGRILL
3 1-5
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll,
grillspett och korv, för att gratinera grönsaker och för att
rosta bröd. Funktionen “Grill” kan ställas in mellan 1 och 5
för att få olika effektnivåer. Förvärm ugnen i 3-5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under tillagningen. Häll lite
vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det
mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den
nedersta ugnsfalsen. Vänd på köttet under grillningen
3 1-5
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff,
stekar). Funktionen “TurboGrill” kan ställas in mellan 1
och 5 för att få olika effektnivåer. Förvärm ugnen i 3-5
minuter. Ugnsluckan skall vara stängd under tillagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir
det mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på
den nedersta ugnsfalsen. Vänd på köttet under grillningen.
VARMLUFTSUGN
160 °C
50 °C - 250 °C
Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver
samma temperatur, utan förvärmning (t ex: fisk,
grönsaker, kakor).
SPECIALFUNKTIONER
Se programmerarens produktblad (forts)
MAX TILLAGNING
180 °C
50 °C - 250 °C
För att steka stora köttbitar (som stora stekar och kalkon)
råder vi dig att använda den första eller den andra
ugnsfalsen från botten.
VARMLUFT BAKN.
175 °C 50 °C - 250 °C
För att baka bakverk på en eller flera nivåer. Det är inte
nödvändigt att värma ugnen i förväg. Låt rätterna växla läge i
ugnen under tillagningen.
INSTÄLLNINGAR
Se programmerarens produktblad (forts)
RENGÖRING
Se programmerarens produktblad (forts)
6TH SENSE ÅNGA
Se programmerarens produktblad (forts)
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
MATRÄTTER Funktion
Förvärmning
(5 minuter)
Ugnsfals
från botten
Effektnivå Koktid
(minuter)
Revbensspjäll X 4 5 30 - 40
Kotletter X 4 5 30 - 40
Korv X 3 eller 4 5 30 - 40
Fläskkotlett
X
4 5 35 - 45
Fisk (i skivor) X 3 eller 4 5 30 - 40
Kycklinglår X 3 eller 4 5 40 - 50
Grillspett X 3 eller 4 5 35 - 45
Revbensspjäll X 3 eller 4 5 35 - 45
Kycklinghalva X 3 5 45 - 55
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
KÖTT
Lammkött, killing, fårkött
X 2 200 95 - 110
X 2 200 100 - 110
- 2 200 100 - 110
Stek
(kalv, fläsk, nöt)
(kg 1)
X 2 200 95 - 110
X 2 200 100 - 110
- 2 200 90 - 100
Kyckling, kanin,
anka
X 2 200 80 - 90
X 2 200 80 - 90
- 2 200 85 - 95
Kalkon (kg 4-6) +
Gratineringsnivå 3
X 1 200 160 - 180
X 1 200 160 - 180
- 1 210 180 - 190
Gås (kg 2)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
- 2 200 100 - 130
FISK (HEL)
(1-2 kg)
Braxen, abborre, tonfisk,
lax, torsk
X 2 200 45 - 55
- 2 200 50 - 60
- 2 200 50 - 60
FISK (SKIVOR)
(1 kg)
Svärdfisk, tonfisk
X 2 190 40 - 50
- 2 190 40 - 50
- 2 190 40 - 50
GRÖNSAKER
Fyllda paprikor och tomater
X 2 220 50 - 60
- 2 200 50 - 60
- 2 200 50 - 60
* Tillagning på 2 nivåer
Anmärkning: Koktider och temperaturer är ungefärliga.
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Temperatur
(°C)
Koktid
(minuter)
Ugnsbakad potatis
X 2 220 50 - 60
- 2 200 50 - 60
EFTERRÄTTER, BAKVERK, OSV.
Sockerkakor
X
2 180 40 - 50
- 2 170 40 - 50
- 2 170 40 - 50
Ostfyllda
pajer
X 2 180 80 - 90
- 2 170 70 - 80
- 2 170 80 - 90
Pajer
X 2 190 40 - 50
- 2 180 40 - 50
- 2 180 40 - 50
Äppelstrudel
X 2 200 50 - 55
- 1 och 3* 200 50 - 55
- 2 200 50 - 55
Småkakor
X 2 180 20 - 30
- 1 och 3* 170 20 - 30
- 2 170 20 - 30
Petit-chouer
X 2 180 35 - 45
- 1 och 3* 180 35 - 45
- 2 180 40 - 50
Kött- och grönsakspajer
X 2 200 40 - 50
- 2 190 40 - 50
- 2 190 40 - 50
Lasagna
X 2 200 45 - 60
- 2 200 45 - 60
- 2 200 45 - 60
Fruktkakor
t ex ananas, persika
X 2 190 50 - 60
- 2 190 40 - 50
- 2 190 40 - 50
Maränger
- 2 90 120 - 150
- 1 och 3* 90 120 - 150
- 2 90 120 - 150
Vol-au-vents
X 2 220 35 - 45
- 1 och 3* 200 35 - 45
- 2 200 35 - 45
Suffléer
X 2 190 40 - 50
- 2 180 45 - 55
SE
Följ anvisningarna på displayen
Teckenfönster
Dra bort plastfilmen från displayen
(på vissa apparater).
Så snart önskad inställning visas
på displayen går det att bekräfta
genom att trycka på OK-knappen
och gå vidare till nästa steg i
programmeringen.
När man trycker på
raderingsknappen “<<”
raderas det inställda steget
och i stället visas det
föregående fönstret.
Navigationsratten “-/+” tjänar
olika syften beroende på vilken
funktion som valts:
• För att navigera mellan menyer
och undermenyer
• För att öka/minska visade
värden
• För att navigera mellan
tillagningsfunktionerna
• För att öka/minska tiden och
temperaturen.
Ratten Funktion används för att välja ugnens olika funktioner.
Varje markering på ratten motsvarar en funktion:
Vrid funktionsratten (
F
)
motsols i tre steg.
Följande text visas
“INSTÄLLNINGAR”.
6TH SENSE ånga
Funktionen Varmluftsugn
Funktionen Maxi-Tillagning
F
-/+
Rengöringsfunktion
Inställningar
Specialfunktioner
När meddelandet “WHIRLPOOL” visas på displayen och ugnen startar
en demo är ugnselementen urkopplade. Gör så här för att avsluta
Demonstrationen och återställa ugnens normala funktion:
1. Skilj ugnen från elnätet och anslut den sedan till elnätet igen inom
60 sekunder:
2. Vrid funktionsratten (F) till positionen “Snabbvärmning“
3. Tryck på raderingsknappen “<<”,
4. Vrid funktionsratten (F) till positionen “0”,
5. Tryck på “ok”-knappen.
Anmärkning:
in demoläget är rengöringsfunktionerna aktiva på
ångugnar.
Om du vill prova denna funktion, skall du följa proceduren som beskrivs
i produktbladet för ånga, och använda vatten istället för vinäger.
Barnskydd med spärr av kontrollpanelen
För att aktivera och stänga av “Barnspärren”:
Tryck samtidigt på knapparna “<<” och “OK” i minst 5 sekunder.
När anordningen aktiveras är rattarnas och knapparnas funktioner
spärrade och på displayen visas ikonen
Anmärkning: Denna funktion kan aktiveras även under tillagning.
Automatisk avstängningsanordning
Av säkerhetsskäl stängs ugnen automatiskt av efter 4,30 timmars
oavbruten funktion (det enda undantaget är ugnslampan).
Ugnen kräver att användaren bekräftar ändrade inställningar
Om ratten vrids tillbaka till ursprungsläget återgår displayen till att visa
inställningarna som gjorts för den pågående tillagningen. Under alla
omständigheter fortsätter ugnen tillagningen till dess användaren har
bekräftat att inställningarna skall ändras. Om man råkar vrida på
funktionsratten när ugnen används för tillagning begär ugnen att få den
nya inställningen bekräftad. Detta förhindrar att gjorda inställningar
ändras av misstag.
Stand by (vänteläge)
För att spara energi kan du trycka på raderingsknappen “<<” med
funktionsvredet i positionen “0”, så stängs displayen av (sätts i läge
OFF). För att åter starta displayen, tryck på nytt på knappen “<<”
med funktionsvredet i position “0”.
Gör så här om du har ställt in ett språk av misstag och vill ändra detta:
1. Ställ funktionsratten på ”Inställningar”, välj ”Språk” med
Navigeringsvredet ”+/-” och bekräfta genom att trycka på
”OK”-knappen.
2. Välj önskat språk med ratten “-/+” och bekräfta genom att
trycka på “OK“-knappen.
Beskrivning av kontrollpanelen
Demoläge
Säkerhetsfunktioner
SETTINGS (Inställningar)
Vrid funktionsratten (F) motsols i tre steg. Nu visas texten
“INSTÄLLNINGAR”
Ställ in önskade värden med ratten “+/-”.
Det går att ställa in följande:
SPRÅK (tillgängliga språk: ENGLISH (fabriksinställning),
Återställ ljus- och
kontrast-inställningar.
För att återställa
fabriksinställning av
ljus- och kontrast:
Vrid funktionsratten
(F) till positionen “0”.
Vrid funktionsratten
(F) till
“INSTÄLLNINGAR”.
Håll “ok”-knappen
intryckt i 5 sekunder.
Nu återställs
fabriksinställningen.
ENGLISH
ITALIANO
FRANCAIS
ESPAÑOL
PORTUGUES
NEDERLANDS
DANSK
POLSKI
ČEŠTINA
MAGYAR
РУССКИЙ
SLOVENCINA
TÜRKÇE
SVESKA
NORSK
SUOMI
OK
Återställning av språk
Första användning
Första gången ugnen slås på skall följande
värden ställas in
Ställ in önskade värden med ratten “+/-” och
bekräfta genom att trycka på “OK”-knappen.
SE
Följ anvisningarna på displayen
Äggklockan kan endast användas när ugnen inte används. Längsta tid som kan ställas in är 3 timmar och 59
minuter.
Gör så här för att ställa äggklockan:
1. Se till att funktionsratten står i läge “0”.
2. Vrid ratten “+/-” tills du ser texten “TIMER” som blinkar på displayen.
3. Vrid på ratten “+/-” för att ställa in önskad tid.
4. Tryck på OK-knappen för att bekräfta inställningen och aktivera äggklockan.
Äggklockan börjar räkna ned; När den inställda tiden har gått ut hörs en ljudsignal och på displayen visas
meddelandet ”SLUT”. När “OK”-knappen trycks in, stängs “Äggklockan” av, och det aktuella klockslaget
visas på displayen. Äggklockan kan kopplas ur i vilket ögonblick som helst. Det är bara att trycka två gånger
på knappen “<<”.
Val av tillagningstid / Tid för avslutad tillagning:
Ställ in koktid när du vill att ugnen skall fungera under en viss tid och sedan stängas av. Längsta
programmerbara koktid är 3 timmar och 59 minuter.
Då tillagningen påbörjats kan du ställa in koktid genom att trycka på knappen “OK”. På displayen visas då
symbolen .
Vrid “-/+”-ratten tills du ser den koktid du önskar. Bekräfta med knappen “OK”.
Nu kan du ställa in sluttid för tillagningen, så att din mat blir klar vid önskat klockslag.
Tryck på knappen “OK” tills displayen visar den blinkande symbolen . Vrid “-/+”-ratten tills du ser det
klockslag då maten skall vara klar.
Denna funktion ger tillgång till olika val för perfekt rengöring av ugnsutrymmet.
För detaljerade beskrivningar, se produktbladet för ånga.
* Om ugnens temperatur är hög, går det inte att använda denna funktion. Teckenfönstret visar då detta
meddelande:
UGN FÖR VARM och startar sedan automatiskt en nedkylningssekvens.
VARM- HÅLLNING* När man valt varmhållning håller ugnen din mat varm efter
tillagningen.
Ugnen håller då en konstant temperatur om 60 °C
I denna funktion kan du ställa in tidslängd.
JÄSNING* Denna funktion underlättar degjäsning till bröd, pizza och
pasta.
Ugnen håller då en konstant temperatur om 35 °C.
UPPTINING* Användsr att snabbt tina upp maträtter till
rumstemperatur.
- Låt matvaran ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att
den blir torr.
Denna funktion kombinerar ångkokning med traditionell tillagning, något som ger utmärkta resultat på alla
dina recept.
För detaljerade beskrivningar, se produktbladet för ånga.
Specialfunktioner
Äggklocka
Ångrengöring
Ångfunktioner
BRUKSANVISNING
FUNKTION FÖR KOMBITILLAGNING
MED ÅNGA
TABELL FÖR KOMBITILLAGNING MED ÅNGA
PÅFYLLNING/TÖMNING AV VATTENKÄRL
RENGÖRING
För att du ska få största möjliga utbyte av din ugn, rekommenderar vi att du läser
bruksanvisningen noggrant och förvarar den på lättåtkomlig plats.
S
FUNKTION FÖR KOMBITILLAGNING MED
ÅNGA
Allmän beskrivning
Med hjälp av ångfunktionerna på din ugn, kan du
laga dina recept med hjälp av denna hälsosamma
teknik. Ånga har nämligen kapaciteten att snabbare
och mer uniformt sprida sig i livsmedlen i jämförelse
med varmluftsflödet i traditionell tillagning.
Detta reducerar tillagningstiden, och ser till att
näringsämnena i dina maträtter bibehålls - det ger
utmärkta resultat på alla dina recept.
ÅNGFUNKTIONER
Ställ funktionsratten på funktionen “6th Sense
Ånga” och du får tillgång till alla
ångtillagningsfunktioner. Med ratten “-/+” kan du
välja mellan de nedan beskrivna funktionerna. Tryck
på “OK” för att starta tillagningen.
Kombinerade funktioner (Varmluft och Ånga)
- Kött
- Fågel
- Fisk
- Fyllda grönsaker
Kombifunktionerna gör det möjligt att få
professionella resultat tack vare att ånga används
tillsammans med traditionella kokcykler.
Den procentandel ånga som sprutas in och dess
tidslängd och temperatur i utrymmet är alla
inställningar som studerats och optimerats för varje
enskild livsmedelskategori. Välj den specifika
funktionen för ditt recept, och se i tabellen för att få
förslag på nödvändiga koktider.
Varmhållning
När man valt varmhållning håller ugnen maträtterna
varma under maximalt 4 timmar - utan att förändra
smak eller konsistens. Ett lätt ångtillskott gör att
maträtten inte torkas ut, utan rätten är fortsatt
fuktig och i rätt temperatur då den skall ätas.
Bröd
Denna funktion kombinerar ångkokning med
traditionell tillagning, något som ger utmärkta
resultat på alla dina recept för bröd och bakverk.
Ställ in den temperatur som du behöver till din
maträtt (från 130 °C till 250 °C), starta tillagningen
och tack vare ett system för ånginjektion som är
specialstuderat för bröd och bakverk, kommer du
att få krispiga ytor och mjuka innandömen på dina
bakverk.
Se tabellen för förslag på koktider och
temperaturer.
För alla ångfunktioner skall maträtten ställa in
i ugnen utan att förvärmning skett.
Vi rekommenderar att du ställer in maträtten
i kall ugn.
OBSERVERA: Ugnen producerar värme då
den är i funktion. Öppna inte ugnsluckan,
eftersom du kan bränna dig på den ånga som
finns i ugnen. Vid koktidens slut skall du vara
försiktig då du öppnar ugnsluckan: den
kvarvarande ångan kan bränna dig.
Kondens kan uppstå på luckan under
tillagning, och detta är helt normalt.
TABELL FÖR KOMBITILLAGNING MED ÅNGA
** För varje livsmedelstyp indikeras även den mängd vatten som skall fyllas på i påfyllnadskärlet.
LIVSMEDEL behållare Funktion ugnsfalsen
Temper atur
(°C)
koktid
(minuter)
KÖTT
maxnivå
rostbiff medium pyrex kött 2 210 55-60
rostbiff blodig pyrex kött 2 210 45-55
kalvstek pyrex kött 2 210 70-75
fläskstek pyrex kött 2 210 55-70
lammlägg pyrex kött 2 210 60-70
FÅGEL
maxnivå
kyckling pyrex kyckling 2 200 55-65
kalkon 6-7 kg droppbricka kyckling 1 200 130-160
anka pyrex kyckling 2 200 70-75
gås droppbricka kyckling 2 200 70-80
FISK
medelnivå
laxfilé 1 kg pyrex fisk 2 180 28-35
lax i skivor pyrex fisk 2 180 18-20
lax i tjocka skivor pyrex fisk 2 180 25-30
havsbraxen 350 g pyrex fisk 2 180 25-30
sjötunga 350 g pyrex fisk 2 180 18-25
havsabborre 1 kg pyrex fisk 2 180 40-45
seriolafiléer/skivor pyrex fisk 2 180 15-20
seriola 600-800 g pyrex fisk 2 180 35-40
piggvar pyrex fisk 2 180 30-45
tonfisk i skivor pyrex fisk 2 180 18-20
fyllda grönsaker/
frukt
maxnivå
tomater pyrex/ugnsfast form grönsaker 2 185 20-25
aubergine pyrex/ugnsfast form grönsaker 2 185 30-35
squash pyrex/ugnsfast form grönsaker 2 185 30-35
kronärtskockor pyrex/ugnsfast form grönsaker 2 185 45-50
paprika pyrex/ugnsfast form grönsaker 2 185 25-40
lök pyrex/ugnsfast form grönsaker 2 185 30-35
äpplen pyrex/ugnsfast form grönsaker 2 185 30-35
aprikoser pyrex/ugnsfast form grönsaker 2 185 20-25
persikor pyrex/ugnsfast form grönsaker 2 185 25-30
bröd / bakverk
jäsning
maxnivå
baguette droppbricka bröd 2 180 40-50
tårtbotten tårtform bröd 2 170 35-40
focaccia droppbricka bröd 2 170 40-50
muffins metallbakformar bröd 2 185 18-22
traditionellt bröd droppbricka bröd 2 180 40-50
plum cake bakform bröd 2 170 50-55
bakverk
maxnivå
mördeg tårtform bröd 2 170 30-35
tårta fylld med frukt rund pyrex bröd 2 170 45-50
italiensk ricottakaka tårtform i metall bröd 2 170 50-60
Ostfylld paj tårtform i metall bröd 2 170 50-60
småkakor bakplåt bröd 2 170 18-20
PÅFYLLNING/TÖMNING AV VATTENKÄRL
Påfyllning av vattenkärlet
För att tillaga med ånga måste kärlet som sitter i ugnen fyllas
med vatten. Detta görs med hjälp av den utdragbara lådan på
kontrollpanelen. Öppna lådan genom att trycka lätt på den.
Häll på vatten med hjälp av en graderad behållare (se bild).
Stäng lådan igen genom att trycka lätt på den tills den är helt
stängd. Lådan skall alltid vara stängd, förutom då du fyller på
vatten i behållaren. Maximal kapacitet i kärlet är ungefär 1 liter.
Vi rekommenderar att du häller i så mycket vatten som föreslås
i Koktabellerna och i den medföljande Receptboken. Genom att
välja funktionerna “6th Sense Ånga”, visas i det nedre högra
hörnet av teckenfönstret hur mycket vatten som finns i kärlet
med hjälp av lysdioder:
- ingen lysdiod: kärlet är tomt;
- en lysdiod tänd: minimal nivå;
- två lysdioder tända: medelnivå;
- tre lysdioder tända: maximal nivå.
Om det inte skulle finnas tillräckligt med vatten i kärlet för att
kunna utföra den valda tillagningen, visas meddelandet
“Ej tillräckligt med vatten” “Tillsätt vatten” på displayen och en
ljudsignal hörs:
häll vatten i lådan tills du nått upp till medelnivå. Om du skulle
hälla på så mycket vatten att du når maximal nivå kommer en
dubbel ljudsignal att höras - detta betyder att du inte skall hälla
på mer vatten: bekräfta med knappen “OK” för att fortsätta.
OBSERVERA:
Häll inte vatten i påfyllningskärlet då vredet står
i position “0” eller då du startar tillagning utan ånga.
Om detta skulle ske av en händelse, kommer meddelandet
“Vatten behövs ej” att visas och en ljudsignal höras - detta
betyder att du omedelbart skall sluta hälla på vatten.
Tömning av vattenkärl
Det är nöädvändigt att ibland tömma vattnet, för att undvika att
vattnet stagnerar och även för att kunna utföra avkalkning (se
kapitel).
1.
Vrid funktionsratten (F) till “6th Sense Ånga” och välj sedan
“Tömning” med hjälp av ratten “+/-”. Öppna ugnsluckan och
placera en stor behållare under tömningsmunstycket som
sitter på den nedre, högra sidan av kontrollpanelen (se bild).
2.
Håll behållaren på plats, och tryck på “OK”. Nu är ugnen klar
för tömning (ingreppet kan inte utföras om
vattentemperaturen är för hög).
3.
Håll knappen “OK” intryckt och vattnet töms ut i behållaren
tills ingreppet är klart - detta ackompanjeras med en
ljudsignal. Alla lysdioderna slockar, och detta visar att kärlet
tömts fullständigt. När en tillagning har avslutat, och efter att
funktionsratten återförts i positionen “0”, kommer
kontrollpanelen att begära att tömning skall ske - men endast
om vattentemperaturen nått en säker nivå. Om
vattentemperaturen är hög visar displayen att kylning pågår
och då säker temperaturnivå nåtts visas “OK” för att du skall
kunna tömma behållaren. Om du trycker på knappen “<<”
försvinner den text som visas i displayen. Vi rekommenderar
att du alltid, eller i alla fall med jämna mellanrum, utför en
“Tömning” efter att du använt ugnen.
OBSERVERA:
utför alltid tömningen med öppen ugnslucka,
och se till att ingreppet alltid sker med behållaren placerad under
tömningsmunstycket.
RENGÖRING
Inom funktionen “Rengöring” finns följande:
Ångrengöring
Avkalkning
Att använda funktionen “Ångrengöring”
Detta är en funktion som skapats för att underlätta
rengöring av ugnen, speciellt för luckans
innerfönster.
Innan du startar funktionen, avlägsna eventuella
matrester med hjälp av en fuktig svamp.
Innan du startar cykeln skall du kontrollera att
mängden vatten i behållaren står på medium eller
maximal nivå (om inte, se kapitlet om påfyllning).
Rengöringscykeln varar ungefär 30 minuter,
inkluderat den tid det tar för ugnsutrymmet att
kylas ned.
Då rengöringscykeln är avslutad kan utrymmet och
fönstret torkas av med en svamp med specifikt
ugnsrengöringsmedel - följ tillverkarens anvisningar.
Observera: Under rengöringen blir ugnen
varm. Öppna inte ugnsluckan, eftersom du
kan bränna dig på den ånga som finns i ugnen.
Att använda funktionen “Avkalkning”
Apparaten har ett system som visar då det är
nödvändigt att avkalka ugnen. Då texten
“Avkalkning“ visas i displayen skall du utföra en
avkalkning. Innan du startar skall du försäkra dig om
att du har ungefär 2 liter vit vinäger (använd inte
någon annan produkt).
Töm kärlet fullständigt (se kapitlet “Tömning“), och
häll vinäger i lådan tills ugnen signalerar “Kärlet fullt“
(i vanliga fall 1,5/1,7 liter vätska räcker). Stäng lådan
och tryck på “OK”-knappen för att starta.
Avkalkningsingreppet tar ungefär 2 timmar - under
denna tid kan du inte använda ugnen för tillagning.
När programmet är slut hörs en ljudsignal.
Töm kärlet på nytt och följ indikationerna på
displayen.
För att avlägsna eventuella vinägerrester måste
systemet sköljas. Häll ungefär 1,5/1,7 liter vatten i
lådan tills ugnen signalerar “Kärlet fullt”.
Tryck på “OK”-knappen. Töm kärlet genom
tömningsmunstycket (se kapitlet “Tömning“)
genom att hålla “OK”-knappen intryckt.
OBS Då du väl startar en avkalkning måste den
avslutas.
Vi rekommenderar att du inte flyttar på
funktionsratten under avkalkningen.
Om ratten av misstag skulle hamna på “0”, eller
annat läge, kan du ändå inte använda ugnen.
Vrid funktionsratten till “rengöring”: den tid som
återstår för avkalkningen visas blinkande på
displayen. Tryck till slut på “OK”-knappen för att
starta om avsluta cykeln på det sätt som beskrivits i
föregående kapitel.
Häll inte vatten i påfyllningskärlet under
avkalkningscykeln, och håll påfyllningslådan
stängd. Eventuell vinägerlukt beror på
avkalkningen.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7

Whirlpool AKZ 810/IX Program Chart

Typ
Program Chart