5
Säkerhetsinformation
Spisen får endast användas i enskilt
hushåll och för normal hushålls-
användning. Används den för andra
ändamål gäller inte Konsumentköp
EHL.
Barn
* Håll uppsikt över barn under
tiden spisen används. Hällgaller,
gasbrännare och ugn blir mycket
varma vid användning och
förblir varma en tid efter det att
spisen stängts av.
* Låt aldrig barn röra vid eller leka
med vred, knappar och ugns-
lucka.
* Kontrollera att tippskyddet och
kastrullskyddet (extra tillbehör)
är korrekt monterade samt att
luckspärren fungerar.
Användning
* Lämna aldrig frityrkokning,
smältning av fett, paraffin eller
annat lättantändligt utan tillsyn.
Om brand skulle uppstå ska alla
vred nollställas och eventuell
köksfläkt stängas av.
Kväv elden med ett lock,
använd aldrig vatten.
* Lägg inte papper och dyligt på
hällen. En av misstag påsatt
brännare kan få pappret att
brinna.
Rengöring och underhåll
* Av hygien- och säkerhetsmässiga
skäl ska gasbrännare och ugn
hållas rena. Fettfläckar och
matrester avger os vid upphett-
ning och kan i värsta fall med-
föra brandfara.
* Se till att elsladd och gasslangen
inte kommer i kläm när spisen
flyttas vid rengöring. Slå av
huvudströmbrytaren till pro-
dukten före byte av ugnslampor.
Service
* Service och reparation ska
utföras av behörig gasinstallatör
eller AB Elektroservice. Endast
orignal reservdelar får an-
vändas.
Installation
* Installationen ska utföras i
enlighet med gällande förordning
för gas-installationer.
Arbete som utförts av lekman
kan leda till skador på person
och/eller egendom och kan
försämra spisens funktion.
* Installation av spisen får endast
utföras av behörig gasinstallatör.
48
Om spisen inte fungerar
Problem
Mat-/vetebröd, mjuka kakor blir
platta..............................................
Mat-/vetebröd, mjuka kakor blir
för torra..........................................
Bakverk/maträtt blir för mörkt
eller ojämnt tillagat.......................
Orsak - Åtgärd
För låg temperatur. Bakverk jäser upp
och sjunker därefter ihop. Höj
temperaturen.
Du har använt för lite jäst eller bak-
pulver.
Mat-/vetebrödsdegar har inte jäst rätt.
För lång jäsning efter utbakning ger ett
platt resultat.
Fett/vätskeblandningen har varit för
varm. Temperaturen skall vara 37˚C för
färsk jäst och 45-50˚C för torrjäst.
För låg temperatur. Bakverket har stått
för länge i ugnen för att bli färdigt. Höj
temperaturen.
För lite vätska, för mycket mjöl eller
fel slags mjöl kan ge torrt bröd. Kom
ihåg att inte hälla i allt mjöl på en gång,
eftersom mjölmängden kan variera från
bakning till bakning.
Fel placering i en ugn med varmluft får
luften att cirkulera dåligt. Placera bullar
och liknande i lika rader. Avlånga rätter
skall placeras med ändarna mot ugnens
bakkant och lucka.
Praktiska råd