60
Temperatur
∙ ·Vid maximal inställning är kärntemperaturen i keramikradiatorn 830°C +/-
∙ 20°C och påverkas av växlingsspänningen.
∙ ·På grund av de höga temperaturerna i grillen, missfärgas det rostfria stålet, vilket
även påverkas av strålvärmen. Detta är ingen grund för reklamation.
∙ ·På grund av de olika insättningsnivåerna av grillplåten, minskar även strålning-
stemperaturen. Val av inläggsnivå beror på:
o Egen smak
o Typ av livsmedel (oxe, gris, kalv, fisk, osv.)
o Grillningsgrad
o Tjockhet
o Fett innehåll i livsmedel
o Vald temperatur
∙ ·Nivåer för plåtar:
o Övre fack för plåt (nivå 1 – 4) lämpad för grillning
o Mellersta fack för plåt (nivå 4 – 6) lämpad för gratinering
o Undre fack för plåt (nivå 6 – 9) lämpad för eftergrillning
∙ ·På grund av varierna personliga preferenser, bör val av temperaturinställning, nivå
av plåt och tid vara baserade på erfarenhet.
∙ ·Viktigt: På grund av extremt höga temperatur i grillen, måste man alltid
ha koll på grillmaten!
∙ ·För att uppnå snabb grillning, ska man placera grillmaten så nära radiator som
möjligt utan att beröra värmekällan.
∙ ·Den mest intensiva värmen befinner sig direkt under radiatorn på baksi-
dan av hyllnivå 1 och 2. På grillrosten är detta område markerat. Från nivå
3 ändras strålvinkeln och grillens temperatur.
∙ ·Grilltid:
o Kött på båda sidor 1 – 4 minuter (beroende på styrkan)
o Fågel på båda sidor 2 – 3 minmuter (beroende på styrkan)
∙ ·Tid för eftergrillning: 3 minuter I vilozon. Innan servering kan köttet grillas kort på
båda sidor.
∙ ·Kärntemperatur
∙ ·Temperatur termometern visar den önskade grillningsprocessen.
∙ ·När grillmaten är färdiggrillad på båda sidorna, ska maten vila i några minuter på
den nedre delen av eftergrillnings plåten tills kärntemperaturen är uppnådd.
∙ ·För därför in temperatur termometern i den tjockaste delen av köttet/grillmaten.
Se till att termomentern inte sticks in i närheten av ett ben eftersom temperaturen
kan påverkas av detta.
∙ ·Anslut temperatur termometern till (Nr.13). Kärntemperaturen (Nr.12) visas i displa-
yen.