4
Säkerhet
Denna ugnuppfyller godkända tekniska normer och gällande säkerhetsföreskrifter, men vi vill ändå göra dig upp-
märksam på följande säkerhetsanvisningar.
Elsäkerhet
Montering och anslutning får endast utföras av be-
hörig fackman.
Inbyggnadshällar får endast användas om de är mon-
terade i passande inbyggnadsskåp/bänkskivor enligt
standard. Då säkerställs beröringsskyddet som krävs
av de gällande nationella bestämmelser för elektriska
apparater.
Av säkerhetsskäl får reparationer på spishällen, i syn-
nerhet strömförande delar, endast utföras av en fack-
man inom elektronik eller utbildad kundservicetekniker
eftersom det annars kan innebära avsevärda risker för
användaren.
Vänd dig direkt till vår kundservice vid störningar. Vid
fel på hällen, brott eller sprickor:
- stäng av alla kokzoner,
- slå ifrån säkringen för hällen resp. skruva ur
den.
Om glaskeramikhällen används i närheten av radio-,
TV- eller annat sändarsystem, måste du kontrollera
att detta är godkänt enligt garantin.
Vid driftstopp raderas alla inställningar och indikerin-
gar.
Säkerhet för barn
När du kokar och steker mat blir kokzonerna varma.
Var därför noga med att hålla små barn borta från spi-
sen.
Säkerhet under
användningen
Denna häll är avsedd för hushållsbruk och får endast
användas för normal kokning och stekning av måltider.
Använd inte hällen till att värma upp rummet.
Var försiktig när du ansluter elektriska apparater till
vägguttag i närheten av hällen. Anslutningsledningar
får inte hamna på de varma kokzonerna.
Överhettade fetter och oljor antänds snabbt. När du till-
reder maträtter i fett eller olja (t.ex. pommes frites) bör
du övervaka tillagningen.
Förvara inga temperaturkänsliga och brandfarliga äm-
nen (t.ex. rengöringsmedel och sprayflaskor) i lådor el-
ler fack under spishällen.
Stäng av kokzonerna efter varje användning.
Om man ställer en het kastrull på en kall kokzon och
därigenom värmer upp kokzonen så visar denna inte
restvärmeindikering.
Säkerhet vid rengöring
Det är av säkerhetsskäl inte tillåtet att rengöra spishäl-
len med ångstråle eller högtryckstvätt.
Så undviker du skador
på spishällen
Använd inte spishällen som arbets- eller avställ-
ningsyta.
Använd inte kokzonerna med tomma kokkärl eller utan
kokkärl.
Glaskeramik är okänslig för temperaturchocker och
mycket motståndskraftig, men inte oförstörbar. Den
kan skadas, i synnerhet av spetsiga och hårda föremål
som faller ned på hällen.
Använd inte gjutjärnskärl eller kärl med skadad botten
som är skrovliga och har skarpa kanter. Det kan bli re-
por när man flyttar dem.
Ställ inte stekjärn eller grytor nära spishällens ram.
Den kan få repor och skador på lacken.
Se till att inga syrahaltiga vätskor, t.ex. ättika, citron el-
ler kalklösande medel, hamnar på spishällens yta. Det
kan förorsaka matta fläckar.
Om socker eller en tillredning med socker hamnar på
den varma kokzonen och smälter, är det viktigt att ta
bort detta genast. Använd skrapan och ta bort det me-
dan det fortfarande är varmt. Om massan kallnar kan
det uppstå skador på ytan när man tar bort den.
Håll alla föremål och material som kan smälta borta
från glaskeramikhällen, t.ex. plast, aluminiumfolie eller
ugnsfolie. Om något ändå skulle smälta på glaskera-
mikytan, måste också detta omedelbart tas bort med
skrapan.
Om du använder specialutrustning (t.ex. tryckkokare
eller wok), ska tillverkarens anvisningar följas.
Undvik att torrkoka grytor och pannor. Bottnarna kan
bli förstörda och glaskeramikytan kan skadas.