Installation och handhavande
16 / 20 150545
Tillaga vanligt ris (ej förkokt)
1. Mät upp önskad mängd ris med den medföljande mätkoppen och tvätta det i en
separat behållare.
2. Häll det tvättade riset i riskokarens innergryta.
3. Tillsätt en lämplig mängd vatten (observera markeringar i innergrytan).
Till exempel: Häll 8 mätkoppar (cups) ris i innergrytan och fyll den sedan med
vatten upp till markeringen 8 cup.
OBS!
Det översta markeringen för vattennivå får inte överskridas!
Innan användning, se till att utsidan av innergrytan är torr och ren.
4. Placera innergrytan i ytterbehållaren, vrid den något åt vänster och höger för att
säkerställa att dess placering på värmeplattan ger god värmeöverföring.
5. Fäll ner locket tills du hör ett "klick" från locklåset.
6. Anslut apparaten till ett lämpligt enkeluttag.
7. Tryck på funktionsomkopplaren (tryck ned).
Den orange kontrollampan Kokning/COOKtänds.
När riset är färdigkokt slocknar den orange kontrollampan Kokning/COOK och den
orange kontrollampan Varmhållning/WARMtänds.
Apparaten växlar automatiskt till varmhållningsläge.
8. Låt locket vara stängt i ytterligare 10-15 minuter för att få fluffigare ris.
9. Öppna försiktigt riskokarens lock genom att trycka på låsknappen och lyfta på
locket.
10. Servera det färdiga riset.
OBS!
För att undvika att skada innergrytans non-stick-beläggning, använd aldrig
en metallsked eller metallslev för att servera ris. Använd endast den
medföljande risskeden och risgaffeln.
11. När du har tagit ut önskad mängd ris, stäng locket för att hålla det återstående
riset varmt.
Riskokaren håller automatiskt riset varmt. När temperaturen i innergrytan sjunker,
tänds den orange kontrollampan Kokning/COOKigen, vilket indikerar att
varmhållningsprocessen fortsätter.
12. Om varmhållning inte önskas, koppla ur apparaten från strömförsörjningen (dra
ut stickkontakten ur vägguttaget!). Annars förblir varmhållningsprocessen
aktiverad.