106
Vi avråder dig från att använda grenade uttag,
adaptrar och förlängningssladdar. Om det blir
nödvändigt att använda sådana anordningar,
använd endast enkla adaptrar och
förlängningssladdar som uppfyller kraven i
gällande säkerhetsnormer. Angivna
gränsvärden, d.v.s. strömvärdet som enkla
adaptrar och förlängningssladdar är märkta med
och maximieffekten, som grenade uttag är
märkta med, får absolut inte överskridas.
När enheten är ansluten till elnätet tänds den
invändiga belysningen när dörren öppnas, under
förutsättning att termostatratten inte är placerad
vid symbolen z. När temperaturen har reglerats
enligt anvisningarna i följande avsnitt är
kylskåpet klart att användas.
Reglering av temperaturen
Med hjälp av termostaten (se bilden) kan en
gravis reglering av temperaturen ske. När
termostaten står i läge z betyder det att enheten
är avstängd och att den invändiga belysningen
är släckt. För att livsmedlen ska förvaras på
optimalt sätt i kylskåpet rekommenderar vi att
termostaten ställs i läge 4. Om du vill sänka
temperaturen vrider du termostatratten till ett
högre nummer. Om du däremot vill höja
temperaturen vrider du termostatratten till ett
lägre nummer: läge 1. Tänk på att termostatens
reglering måste göras med hänsyn tagen till
rumstemperaturen, enhetens placering,
mängden lagrade livsmedel och hur ofta
kylskåpsdörren öppnas. Med tiden kommer du
säkert hitta den inställning som bäst passar dina
speciella behov.
Användning av kyldelen
Temperaturen i det frysfacket varierar från
område till område. De kallaste zonerna finns
alldeles ovanför frukt- och grönsakslådorna och i
närheten av den bakre väggen. För att
livsmedlens smakämnen, konsistens och
fräschör ska bevaras på bästa sätt
rekommenderar vi att livsmedlen slås in i
aluminium- eller plastfolie eller att de läggs i
speciella behållare med lock. Detta förhindrar
dessutom att olika maträtter tar smak av
varandra. Du kan utnyttja kylskåpets invändiga
utrymme på olika sätt genom att flytta gallren så
att de passar dina behov. För normalbruk
rekommenderar vi att livsmedlen placeras på det
sätt som illustreras nedan:
Tillagade livsmedel, hårdost:
placeras på de
översta gallren.
Kött, fisk, charkvaror, o.s.v.:
på hyllan ovanför
frukt- och grönsakslådan.
Frukt och grönsaker:
placeras i den speciella
frukt- och grönsakslådan.
Drycker:
använd det speciella dörrfacket.
Ägg, mejeriprodukter, ost:
placeras på avsedd
plats i dörrfacken.
Smör:
placeras på avsedd plats i dörrfacken.
Burkkonserver:
Låt inte det kvarvarande
innehållet ligga kvar i en öppen konservburk,
utan flytta över det exempelvis till en plastburk
eller annan behållare som inte är i metall.
Viktigt:
Placera livsmedlen på sådant sätt att de
inte har direkt kontakt med kyldelens bakre vägg.
Se till att luften kan cirkulera fritt mellan de olika
förpackningarna. Täck inte över gallren med
papper eller annat. Sätt inte in varma livsmedel i
kylen.
I - och -stjärniga frysfack kan du
förvara frysta livsmedel under så lång tid
som anges på livsmedelsförpackningen.
ANVÄNDNING AV KYLSKÅPET
Fig. 2
37055Asv.fm5 Page 106 Tuesday, July 27, 1999 6:00 PM