Innehåll
Tillagningstabeller 3
Automatiska program 20
Recept - Upptining 21
Recept - Kokning/Smältning 22
Recept - Gris/Kalv 23
Recept - Nötkött/Vilt/Lamm 25
Recept - Fågel 26
Recept - Fisk 29
Recept - Mjuk Kaka 30
Recept - Pizza/Paj/Bröd 37
Recept - Ugnsrätter/Gratänger 40
Recept - Efterrätter 46
Med reservation för ändringar.
Tillagningstabeller
Tillagningstider
Tillagningstiderna beror på vilken typ av
mat som ska tillagas samt dess konsistens
och volym.
I början rekommenderar vi att man
övervakar maten under tillagningen. Hitta
de bästa inställningarna (värme,
tillagningstid, etc.) för dina kokkärl, recept
och volymer när du använder produkten.
Följ i första hand instruktionerna på
förpackningen. Om det inte finns några
instruktioner, se tabellerna.
Temperaturerna och
gräddningstiderna i tabellerna
är endast riktvärden. De beror
på recepten samt på
ingrediensernas kvalitet och
mängd.
Rekommendationer för ugnens
specialfunktioner för uppvärmning
Varmhållning
Använd den här funktionen om du hålla
maten varm.
Temperaturen regleras automatiskt till 80
°C.
Tallriksvärmare
För uppvärmning av tallrikar och formar.
Fördela tallrikar och formar jämnt på
ugnsgallret. Flytta högar efter halva
uppvärmningstiden (byt plats på övre och
nedre).
Den automatiska temperaturen är 70 °C.
Rekommenderad hyllposition: 3.
Jäsning Av Deg
Du kan använda denna automatiska
funktion med alla recept på jäsdeg. Det ger
dig en god jäsningsatmosfär. Lägg degen i
en skål som är tillräckligt stor för jäsningen
och täck över den med en fuktig handduk
eller med plastfolie Sätt in ett ugnsgaller på
första nivån och ställ skålen där. Stäng
luckan och ställ in funktionen: Jäsning Av
Deg. Ställ in nödvändig tid.
Bakning
• Din ugn kan ha andra bak-/
stekegenskaper än din gamla ugn.
Anpassa dina vanliga inställningar som
temperatur, koktid och hyllposition till
värdena i tabellerna.
• Använd den lägre temperaturen första
gången.
SVENSKA
3