IKEA OV27 Recipe book

Typ
Recipe book
KULINARISK
Receptbok
SE
Innehåll
Tillagningstabeller 3
Automatiska program 20
Recept - Upptining 21
Recept - Kokning/Smältning 22
Recept - Gris/Kalv 23
Recept - Nötkött/Vilt/Lamm 25
Recept - Fågel 26
Recept - Fisk 29
Recept - Mjuk Kaka 30
Recept - Pizza/Paj/Bröd 37
Recept - Ugnsrätter/Gratänger 40
Recept - Efterrätter 46
Med reservation för ändringar.
Tillagningstabeller
Tillagningstider
Tillagningstiderna beror på vilken typ av
mat som ska tillagas samt dess konsistens
och volym.
I början rekommenderar vi att man
övervakar maten under tillagningen. Hitta
de bästa inställningarna (värme,
tillagningstid, etc.) för dina kokkärl, recept
och volymer när du använder produkten.
Följ i första hand instruktionerna på
förpackningen. Om det inte finns några
instruktioner, se tabellerna.
Temperaturerna och
gräddningstiderna i tabellerna
är endast riktvärden. De beror
på recepten samt på
ingrediensernas kvalitet och
mängd.
Rekommendationer för ugnens
specialfunktioner för uppvärmning
Varmhållning
Använd den här funktionen om du hålla
maten varm.
Temperaturen regleras automatiskt till 80
°C.
Tallriksvärmare
För uppvärmning av tallrikar och formar.
Fördela tallrikar och formar jämnt på
ugnsgallret. Flytta högar efter halva
uppvärmningstiden (byt plats på övre och
nedre).
Den automatiska temperaturen är 70 °C.
Rekommenderad hyllposition: 3.
Jäsning Av Deg
Du kan använda denna automatiska
funktion med alla recept på jäsdeg. Det ger
dig en god jäsningsatmosfär. Lägg degen i
en skål som är tillräckligt stor för jäsningen
och täck över den med en fuktig handduk
eller med plastfolie Sätt in ett ugnsgaller på
första nivån och ställ skålen där. Stäng
luckan och ställ in funktionen: Jäsning Av
Deg. Ställ in nödvändig tid.
Bakning
Din ugn kan ha andra bak-/
stekegenskaper än din gamla ugn.
Anpassa dina vanliga inställningar som
temperatur, koktid och hyllposition till
värdena i tabellerna.
Använd den lägre temperaturen första
gången.
SVENSKA
3
Om du inte kan hitta inställningarna för
ett visst recept kanske du kan använda
inställningarna för ett liknande recept.
Du kan förlänga gräddningstiden med
10–15 minuter om du bakar på mer än
en nivå.
Bakverk vid olika nivåer blir först inte
alltid lika bruna. Om detta händer ska
du inte ändra temperaturinställningen.
Skillnaden jämnar ut sig under
bakningen.
Plåtarna i ugnen kan vrida sig under
bakning. När plåtarna kallnar igen
återtar de sin normala form.
Tips för bakning
Bakresultat Möjlig orsak Lösning
Kakans botten är inte till-
räckligt gräddad.
Ugnsnivån är fel. Ställ kakan på en lägre
ugnsnivå.
Kakan faller ihop och blir
degig, klumpig eller får vat-
tenränder.
Ugnstemperaturen är för
hög.
Nästa gång du gräddar ska
du ställa in en något lägre
ugnstemperatur.
Kakan faller ihop och blir
degig, klumpig eller får vat-
tenränder.
För kort gräddningstid. Förläng gräddningstiden. Du
kan inte minska grädd-
ningstiden genom att höja
temperaturen.
Kakan faller ihop och blir
degig, klumpig eller får vat-
tenränder.
Det finns för mycket vätska i
degen.
Använd mindre vätska. Var
försiktig med blandningsti-
derna, framför allt vid an-
vändning av en köksmaskin.
Kakan är för torr. Ugnstemperaturen är för
låg.
Nästa gång du gräddar ska
du ställa in en högre ugn-
stemperatur.
Kakan är för torr. För lång gräddningstid. Nästa gång du gräddar ska
du ställa in en kortare
gräddningstid.
Kakan blir ojämnt brun. Ugnstemperaturen är för
hög och gräddningstiden är
för kort.
Ställ in en lägre ugnstempe-
ratur och en längre grädd-
ningstid.
Kakan blir ojämnt brun. Degen är ojämnt fördelad. Fördela degen jämnt på
bakplåten.
Kakan blir inte klar med den
inställda tiden.
Ugnstemperaturen är för
låg.
Nästa gång du gräddar ska
du ställa in en något högre
ugnstemperatur.
SVENSKA 4
Bakning på en ugnsnivå
Bakverk i formar
Livsmedel Funktion Tempera-
tur (°C)
Tid (min) Falsnivå
Kaka i ringform, mjuk
kaka
Varmluft 150 - 160 50 - 70 1
Madeirakaka/fruktkaka Varmluft 140 - 160 70 - 90 1
Sponge cake / socker-
kaka
Varmluft 140 - 150 35 - 50 1
Sponge cake / socker-
kaka
Över-under-
värme
160 35 - 50 2
Tårtbotten av mördeg
1)
Varmluft 170 - 180 10 - 25 1
Tårtbotten av sockerka-
ka
Varmluft 150 - 170 20 - 25 1
Apple pie / äppelpaj (2
formar Ø 20 cm, diago-
nalt placerade)
Varmluft 160 70 - 90 1
Apple pie / äppelpaj (2
formar Ø 20 cm, diago-
nalt placerade)
Över-under-
värme
180 70 - 90 1
Cheesecake, plåt
2)
Över-under-
värme
160 - 170 60 - 90 1
1)
Förvärm ugnen.
2)
Använd en långpanna.
Bakverk på plåtar
Livsmedel Funktion Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Vetefläta/krans Över-under-
värme
170 - 190 30 - 40 2
Tyskt julbröd
1)
Över-under-
värme
160 - 180 50 - 70 2
Bröd (rågbröd)
1)
Över-under-
värme
2
första 230 20
SVENSKA 5
Livsmedel Funktion Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
därefter 160 - 180 30 - 60
Petit-chouer/bakelser
1)
Över-under-
värme
190 - 210 20 - 35 2
Rulltårta
1)
Över-under-
värme
180 - 200 10 - 20 2
Vetelängd med strössel Varmluft 150 - 160 20 - 40 1
Smörkakor/sockerkring-
lor
1)
Över-under-
värme
190 - 210 20 - 30 2
Fruktkaka (på jästdeg/
sockerkakssmet)
2)
Varmluft 150 - 160 35 - 55 1
Fruktkaka (på jästdeg/
sockerkakssmet)
2)
Över-under-
värme
170 35 - 55 1
Fruktkaka av mördeg Varmluft 160 - 170 40 - 80 1
Jästkaka med känslig
fyllning (t.ex. kvarg,
grädde, kräm)
1)
Över-under-
värme
160 - 180 40 - 80 2
1)
Förvärm ugnen.
2)
Använd en långpanna.
Småkakor
Livsmedel Funktion Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Mördegskakor, kex Varmluft 150 - 160 10 - 20 1
Short bread / mördeg-
skaka / mördegsremsor
Varmluft 140 20 - 35 1
Short bread / Mördeg-
skaka / Mördegsrem-
sor
1)
Över-under-
värme
160 20 - 30 2
Småkakor av socker-
kakssmet
Varmluft 150 - 160 15 - 20 1
Bakverk med äggvita,
maränger
Varmluft 80 - 100 120 - 150 1
SVENSKA 6
Livsmedel Funktion Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Mandelbiskvier Varmluft 100 - 120 30 - 50 1
Småkakor av jästdeg Varmluft 150 - 160 20 - 40 1
Smördegskakor
1)
Varmluft 170 - 180 20 - 30 1
Bullar
1)
Över-under-
värme
190 - 210 10 - 25 2
Small cakes / Muffins
1)
Varmluft 160 20 - 35 3
Small cakes / Muffins
1)
Över-under-
värme
170 20 - 35 2
1)
Förvärm ugnen.
Puddingar och gratänger
Livsmedel Funktion Temperatur (°C) Tid (min) Falsnivå
Makaronipudd-
ing
Över-undervär-
me
180 - 200 45 - 60 1
Lasagne Över-undervär-
me
180 - 200 25 - 40 1
Grönsaksgra-
täng
1)
Varmluftsgrill-
ning
210 - 230 10 - 20 1
Ostbaguetter Varmluft 160 - 170 15 - 30 1
Söta puddingar Över-undervär-
me
180 - 200 40 - 60 1
Fiskpudding Över-undervär-
me
180 - 200 30 - 60 1
Fyllda grönsa-
ker
Varmluft 160 - 170 30 - 60 1
1)
Förvärm ugnen.
Bakning på flera nivåer
Använda funktionen: Varmluft.
SVENSKA 7
Bakverk på plåtar
Livsmedel Temperatur (°C) Tid (min) Falsnivå
Petit-chouer/bakel-
ser
1)
160 - 180 25 - 45 1 / 3
Smuldegspaj 150 - 160 30 - 45 1 / 3
1)
Förvärm ugnen.
Småkakor/bakelser/bullar
Livsmedel Temperatur (°C) Tid (min) Falsnivå
Mördegskakor, kex 150 - 160 20 - 40 1 / 3
Short bread / mördeg-
skaka / mördegsrem-
sor
140 25 - 45 1 / 3
Småkakor av socker-
kaksdeg
160 - 170 25 - 40 1 / 3
Bakverk med äggvita,
maränger
80 - 100 130 - 170 1 / 3
Mandelbiskvier 100 - 120 40 - 80 1 / 3
Småkakor av jästdeg 160 - 170 30 - 60 1 / 3
Lågtemperaturstekning
Använd den här funktionen för magra,
möra stycken av kött och fisk. Den här
funktionen kan inte användas för recept
som grytstek eller fet fläskstek.
VARNING! Se avsnittet "Råd och
tips".
Under de första 10 minuterna kan du ställa
in en ugnstemperatur på mellan 80 °C och
150 °C. Normaltemperatur är 90 °C. När
temperaturen ställts in fortsätter ugnen att
tillaga på 80 °C. Använd inte den här
funktionen för fågel.
Tillaga alltid utan lock när du
använder den här funktionen.
1. Bryn köttet i het stekpanna i 1 - 2
minuter på varje sida.
2. Sätt in köttet i den heta långpannan i
ugnen på ugnsgallret.
3. Välj funktionen: Lågtemperaturstekning.
Livsmedel Vikt (kg) Temperatur (°C) Tid (min) Falsnivå
Engelsk rostbiff 1 - 1.5 150 120 - 150 1
Oxfilé 1 - 1.5 150 90 - 110 1
Kalvstek 1 - 1.5 150 120 - 150 1
SVENSKA 8
Livsmedel Vikt (kg) Temperatur (°C) Tid (min) Falsnivå
Biff 0.2 - 0.3 120 20 - 40 1
Pizza/Paj
Livsmedel Temperatur (°C) Tid (min) Falsnivå
Pizza (tunn botten)
1)
200 - 230 15 - 20 3
Pizza (med mycket fyll-
ning)
2)
180 - 200 20 - 30 3
Paj 180 - 200 40 - 55 3
Ugnsbakad spenat 160 - 180 45 - 60 3
Quiche Lorraine (kryd-
dad pajdegsbotten)
170 - 190 45 - 55 3
Schweizisk ostpaj 170 - 190 45 - 55 3
Cheesecake 140 - 160 60 - 90 3
Äppelkaka, täckt 150 - 170 50 - 60 3
Grönsakspaj 160 - 180 50 - 60 3
Osyrat bröd
1)
230 10 - 20 3
Smördegskakor
1)
160 - 180 45 - 55 3
Flammekuchen
1)
230 12 - 20 3
Piroger (rysk version av
calzone)
1)
180 - 200 15 - 25 3
1)
Förvärm ugnen.
2)
Använd en långpanna.
Stekning
Använd värmebeständiga kärl under
ugnsbakning. Se tillverkarens
anvisningar.
Alla typer av kött som ska ha en stekyta
kan stekas i en stekgryta utan lock.
Vänd steken vid behov efter 1/2 - 2/3
av stektiden.
För att köttet ska bli saftigare:
stek magert kött i stekgrytan med
lock eller i en stekpåse.
ös stora stekar och fågel med deras
egen saft flera gånger under
stekningen.
SVENSKA 9
Stektabeller
Nötkött
Livsmedel Funktion Vikt (kg) Effekt
(Watt)
Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Grytstek Över-un-
dervär-
me
1 - 1.5 200 230 60 - 80 1
Fläsk
Livsmedel Funktion Vikt (kg) Effekt
(Watt)
Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Bog, hals,
skinkstek
Varm-
luftsgrill-
ning
1 - 1.5 200 160 - 180 50 - 70 1
Köttfär-
slimpa
Varm-
luftsgrill-
ning
0.75 - 1 200 160 - 170 35 - 50 1
Fläsklägg
(lagad i
förväg)
Varm-
luftsgrill-
ning
0.75 - 1 200 150 - 170 60 - 75 1
Kalvkött
Livsmedel Funktion Vikt (kg) Effekt
(Watt)
Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Kalvstek Varm-
luftsgrill-
ning
1 200 160 - 180 50 - 70 1
Kalvlägg Varm-
luftsgrill-
ning
1.5 - 2 200 160 - 180 75 - 100 1
Lamm
Livsmedel Funktion Vikt (kg) Effekt
(Watt)
Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Lammstek
med ben,
lammstek
Varm-
luftsgrill-
ning
1 - 1.5 200 150 - 170 50 - 70 1
SVENSKA 10
Fågel
Livsmedel Funktion Vikt (kg) Effekt
(Watt)
Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Bitar av få-
gel
Varm-
luftsgrill-
ning
0,2 - 0,25
var
200 200 - 220 20 - 35 1
Halv kyck-
ling
Varm-
luftsgrill-
ning
0,4 - 0,5
var
200 190 - 210 25 - 40 1
Kyckling,
unghöna
Varm-
luftsgrill-
ning
1 - 1.5 200 190 - 210 30 - 45 1
Anka Varm-
luftsgrill-
ning
1.5 - 2 200 180 - 200 45 - 65 1
Fisk (ångkokning)
Livsmedel Funktion Vikt (kg) Effekt
(Watt)
Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Hel fisk Över-
under-
värme
1 - 1.5 200 210 - 220 30 - 45 1
Maträtter
Livsmedel Funktion Vikt (kg) Effekt
(Watt)
Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Desserter Varm-
luft
- 200 160 - 180 20 - 35 1
Välsma-
kande rät-
ter med
kokta in-
gredienser
(nudlar,
grönsaker)
Varm-
luft
- 400 -
600
160 - 180 20 - 45 1
SVENSKA 11
Livsmedel Funktion Vikt (kg) Effekt
(Watt)
Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Välsma-
kande rät-
ter med
råa ingre-
dienser
(potatis,
grönsaker)
Varm-
luft
- 400 -
600
160 - 180 30 - 45 2
Min Grill
Grilla alltid med maximal
temperaturinställning.
Placera gallret på den ugnsnivå som
rekommenderas i grilltabellen.
Placera alltid plåten som ska fånga upp
fettet på den första ugnsnivån.
Grilla endast tunna bitar av kött eller fisk.
Förvärm alltid den tomma ugnen med
grillfunktionerna i 5 minuter.
FÖRSIKTIGHET! Grilla alltid med
stängd ugnslucka.
Min Grill
Livsmedel Temperatur (°C) Tid (min) Falsnivå
1:a sidan 2:a sidan
Rostbiff, rosa 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Oxfilé, rosa 230 20 - 30 20 - 30 1
Stek av gris 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Stek av kalv 210 - 230 30 - 40 30 - 40 1
Stek av lamm 210 - 230 25 - 35 20 - 35 1
Hel fisk, 500 -
1 000 g
210 - 230 15 - 30 15 - 30 1
Max Grill
Livsmedel Tid (min) Falsnivå
1:a sidan 2:a sidan
Burgers/hamburga-
re
9 - 13 8 - 10 3
Fläskfilé 10 - 12 6 - 10 2
Korv 10 - 12 6 - 8 3
SVENSKA 12
Livsmedel Tid (min) Falsnivå
1:a sidan 2:a sidan
Nötbiffar / kalvbiffar 7 - 10 6 - 8 3
Toast / rostat bröd 1 - 3 1 - 3 3
Varma smörgåsar 6 - 8 - 2
Fryst mat
Ta bort förpackningen från maten. Lägg
maten på en tallrik.
Täck inte över den med en skål eller
tallrik. Det kan förlänga upptiningstiden.
Livsmedel Temperatur (°C) Tid (min) Falsnivå
Fryst pizza 200 - 220 15 - 25 3
Fryst panpizza 190 - 210 20 - 25 3
Kyld pizza 210 - 230 13 - 25 3
Fryst portionspizza 180 - 200 15 - 30 3
Pommes Frites, tunna
1)
210 - 230 20 - 30 3
Pommes Frites, tjocka
1)
210 - 230 25 - 35 3
Kroketter
1)
210 - 230 20 - 35 3
Riven potatisgräng 210 - 230 20 - 30 3
Lasagne/Cannelloni,
kyld
170 - 190 35 - 45 2
Fryst lasagne/cannel-
loni
160 - 180 40 - 60 2
Kycklingvingar 190 - 210 20 - 30 3
1)
Vänd 2 till 3 gånger under stekningen.
Tabell för frysta färdigrätter
Livsmedel Funktion Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Fryst pizza
1)
Över-undervärme enligt till-
verkarens
anvisningar
enligt tillverka-
rens anvisningar
2
SVENSKA 13
Livsmedel Funktion Temperatur
(°C)
Tid (min) Falsnivå
Pommes frites
2)
(300 – 600 g)
Över-undervärme
eller Varmluftsgrill-
ning
200 - 220 enligt tillverka-
rens anvisningar
2
Baguetter
3)
Över-undervärme enligt till-
verkarens
anvisningar
enligt tillverka-
rens anvisningar
2
Fruktkaka Över-undervärme enligt till-
verkarens
anvisningar
enligt tillverka-
rens anvisningar
2
1)
Förvärm ugnen.
2)
Vänd 2 till 3 gånger under tillagningen.
3)
Förvärm ugnen.
Upptining
Ta bort förpackningen från maten och
lägg den sedan på en tallrik.
Använd den första ugnsnivån nerifrån.
Täck inte över maten med en skål eller
tallrik eftersom det kan förlänga
upptiningstiden.
Livsmedel Mängd Upptiningstid
(min)
Efteruppti-
ningstid (min)
Kommentar
Kyckling 1 kg 100 - 140 20 - 30 Lägg kycklingen på ett upp- och
nervänt tefat på en stor tallrik
Vänd efter halva tiden.
Kött 1 kg 100 - 140 20 - 30 Vänd efter halva tiden.
Kött 500 g 90 - 120 20 - 30 Vänd efter halva tiden.
Forell 150 g 25 - 35 10 - 15 -
Jordgub-
bar
300 g 30 - 40 10 - 20 -
Smör 250 g 30 - 40 10 - 15 -
Grädde 2 x 200 g 80 - 100 10 - 15 Vispa grädden medan den fortfa-
rande är något frusen.
Tårta 1,4 kg 60 60 -
SVENSKA 14
Konservering
Använd enbart konserveringsburkar av
samma mått som finns att köpa.
Använd inte glas med skruvlock och
bajonettförslutning eller metallburkar.
Använd första nivån från botten för
ändamålet.
Sätt inte mer än sex enliters burkar på
plåten.
Fyll upp burkarna med lika mycket i
varje och förslut med ett klämlock.
Burkarna får inte röra vid varandra.
Häll ca. 1/2 liter vatten i bakplåten så
att det blir tillräckligt fuktigt i ugnen.
När vätskan i burkarna börjar sjuda
(efter ca 35 - 60 minuter med
enlitersburkarna) stänger du av ugnen
eller sänker temperaturen till 100 °C (se
tabellen).
Torkad frukt
Livsmedel Temperatur (°C) Tid till det sjuder
(min.)
Fortsatt tillagningstid
på 100 °C (min.)
Jordgubbar/blåbär/
hallon/mogna krus-
bär
160 - 170 35 - 45 -
Stenfrukt
Livsmedel Temperatur (°C) Tid till det sjuder
(min.)
Fortsatt tillagningstid
på 100 °C (min.)
Päron/kvitten/plom-
mon
160 - 170 35 - 45 10 - 15
Grönsaker
Livsmedel Temperatur (°C) Tid till det sjuder
(min.)
Fortsatt tillagningstid
på 100 °C (min.)
Morötter
1)
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Gurka 160 - 170 50 - 60 -
Blandade inlagda
grönsaker
160 - 170 50 - 60 5 - 10
Kålrabbi/ärtor/
sparris
160 - 170 50 - 60 15 - 20
1)
Låt stå i ugnen efter att den har stängts av.
Torkning
Livsmedel Temperatur (°C) Tid (t) Falsnivå
Bönor 60 - 70 6 - 8 3
SVENSKA 15
Livsmedel Temperatur (°C) Tid (t) Falsnivå
Pepparfrukter 60 - 70 5 - 6 3
Soppgrönsaker 60 - 70 5 - 6 3
Svamp 50 - 60 6 - 8 3
Örter 40 - 50 2 - 3 3
Plommon 60 - 70 8 - 10 3
Aprikoser 60 - 70 8 - 10 3
Äppelskivor 60 - 70 6 - 8 3
Päron 60 - 70 6 - 9 3
Bröd
Förvärmning rekommenderas inte.
Livsmedel Temperatur (°C) Tid (min) Falsnivå
Franskbröd 180 - 200 40 - 60 2
Baguette 200 - 220 35 - 45 2
Mjuk Kaka 160 - 180 40 - 60 2
Ciabatta 200 - 220 35 - 45 2
Rågbröd 180 - 200 50 - 70 2
Mörkt bröd 180 - 200 50 - 70 2
Fullkornsbröd 170 - 190 60 - 90 2
Tillagning med mikrovågor
Placera fatet med maten längst ner i ugnen
och vänd efter halva tillagningstiden.
Rör under hela tillagningstiden eller under
upptiningen.
Sätt i en sked i flaskan eller i glaset vid
upphettning av drycker för att få en bättre
värmefördelning.
Om du inte hittar önskat recept, sök på
liknande typ av mat i tabellerna.
Täck mat som ska tillagas och värmas upp.
SVENSKA 16
Tips för mikrovågsugn
Tillagnings-/uppti-
ningsresultat
Möjlig orsak Lösning
Matvarorna är för
torra.
Effekten var för hög.
Tiden var för lång.
Maten var inte övertäckt.
Nästa gång, välj lägre effekt och
längre koktid.
Maten är fortfarande
inte tinad, varm eller
tillagad när tiden har
förflutit.
Tiden var för kort. Förläng tiden. Öka inte mikrovågsef-
fekten.
Maten är överhettad
i kanterna men är
ändå inte klar i mit-
ten.
Effekten var för hög.
Maten vändes inte under
tillagningen.
Nästa gång, välj lägre effekt och
längre koktid.
Upptining av kött
Livsmedel Effekt (Watt) Tid (min) Eftervärmningstid
(min)
Stek (0,2 kg) 100 5 - 7 5 - 10
Malet kött (0,5 kg) 100 10 - 15 5 - 10
Upptining av fågel
Livsmedel Effekt (Watt) Tid (min) Eftervärmningstid
(min)
Kyckling (1 kg) 100 25 - 30 10 - 20
Kycklingbröst (0,15 kg) 100 3 - 5 10 - 15
Kycklingben (0,15 kg) 100 3 - 5 10 - 15
Upptining av fisk
Livsmedel Effekt (Watt) Tid (min) Eftervärmningstid
(min)
Hel fisk (0,5 kg) 100 10 - 15 5 - 10
Fiskfilé (0,5 kg) 100 12 - 15 5 - 10
Upptining av mejeriprodukter
Livsmedel Effekt (Watt) Tid (min) Eftervärmningstid
(min)
Smör (0,25 kg) 100 3 - 4 5 - 10
SVENSKA 17
Livsmedel Effekt (Watt) Tid (min) Eftervärmningstid
(min)
Riven ost (0,2 kg) 100 2 - 3 10 - 15
Upptining av bakverk
Livsmedel Effekt (Watt) Tid (min) Eftervärmningstid
(min)
Jästkaka (1 styck) 200 2 - 3 15 - 20
Cheesecake (1 bit) 100 2 - 4 15 - 20
Torr kaka (t.ex. sockerkaka)
(1 bit)
200 2 - 4 15 - 20
Bröd (1 kg) 200 15 - 20 5 - 10
Skivat bröd (0,2 kg) 200 3 - 5 5 - 10
Frallor (4 stycken) 200 2 - 4 2 - 5
Upptining av frukt
Livsmedel Effekt (Watt) Tid (min) Eftervärmningstid
(min)
Frukt (0,25 kg) 100 5 - 10 10 - 15
Uppvärmning
Livsmedel Effekt (Watt) Tid (min) Eftervärmningstid
(min)
Barnmat i burk (0,2 kg) 300 1 - 2 -
Babymjölk (180 ml). Sätt en
sked i flaskan
600 0:20 - 0:40 -
Färdigmat (0,5 kg) 600 6 - 9 2 - 5
Frysta färdigrätter (0,5 kg) 400 10 - 15 2 - 5
Mjölk (200 ml) 1000 1 - 1:30 -
Vatten (200 ml) 1000 1:30 - 2 -
Sås (200 ml) 600 1 - 3 -
Soppa (300 ml) 600 3 - 5 -
SVENSKA 18
Smältning
Livsmedel Effekt (Watt) Tid (min) Eftervärmningstid
(min)
Choklad / chokladbelägg-
ning (0,15 kg)
300 2 - 4 -
Smör (0,1 kg) 400 0:30-1:30 -
Matlagning
Livsmedel Effekt (Watt) Tid (min) Eftervärmningstid
(min)
Hel fisk (0,5 kg) 500 8 - 10 2 - 5
Fiskfilé (0,5 kg) 400 4 - 7 2 - 5
Grönsaker, färska (0,5 kg +
50 ml vatten)
600 5 - 15 -
Grönsaker, frysta (0,5 kg +
50 ml vatten)
600 10 - 20 -
Bakad potatis (0,5 kg) 600 7 - 10 -
Ris (0,2 kg + 400 ml vatten) 600 15 - 18 -
Popcorn 1000 1:30 - 3 -
Mikrovågsugnens kombifunktion
Använd denna funktion för att tillaga mat
på kortare tid och för att bryna den.
Kombinera funktioner: Min Grill och
Mikrovågsugn.
Livsmedel Kokkärl Effekt
(Watt)
Tempe-
ratur (°C)
Tid
(min)
Falsni-
Eftervärm-
ningstid (min)
2 kycklinghal-
vor (2 x 0,55
kg)
Rund glastallrik, Ø 26
cm
300 220 40 2 5
Potatisgra-
täng (1 kg)
Gratänger 300 200 40 2 10
Grisstek (1,1
kg)
Glastallrik med sil 300 200 70 1 10
Information till provanstalter
Mikrovågsugnsfunktion
Tester enligt IEC 60705.
SVENSKA 19
Livsmedel Effekt
(Watt)
Vikt (kg) Falsnivå
1)
Tid (min) Kommentar
Sockerkaka 600 0.475 Undersida 7 - 9 Vänd ett kvarts varv
efter halva tiden.
Köttfärslimpa 400 0.9 2 25 - 32 Vänd ett kvarts varv
efter halva tiden.
Vaniljkräm 300 1 Undersida 18 -
Upptining av
kött
100 0.5 Undersida 7 - 8 Vänd köttet efter halva
tillagningstiden.
1)
Använd gallret om inget annat anges.
Mikrovågsugnens kombifunktion
Tester enligt IEC 60705.
Livsmedel Funktion Effekt
(Watt)
Vikt
(kg)
Tempera-
tur (°C)
Falsni-
1)
Tid (min) Kommentar
Mjuk
Kaka
Varmluft +
MW
100 0.7 180 2 29 - 31 Vänd ett kvarts
varv efter halva
tiden.
Potatis-
gratäng
Grill + Fläkt
+ MW
300 1.1 180 2 40 - 45 Vänd ett kvarts
varv efter halva
tiden.
Kyckling Grill + Fläkt
+ MW
200 1.1 230 1 45 - 55 Lägg köttet i en
rund glasforn
och vänd det ef-
ter halva tillag-
ningstiden.
1)
Använd gallret om inget annat anges.
Automatiska program
VARNING! Se
säkerhetsavsnitten.
Automatiska program
De automatiska programmen ger optimala
inställningar för alla slags kött eller andra
recept.
Köttprogram med funktionen: Vikt
Automatisk (menyn: Tillagningshjälp) –
Denna funktion beräknar automatiskt
stekningstiden. För att använda den
måste matens vikt matas in.
Automatiska Recept (menyn:
Tillagningshjälp) – Denna funktion
använder fördefinierade värden för en
SVENSKA 20
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

IKEA OV27 Recipe book

Typ
Recipe book