Groupe Brandt UB330NN Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning

Denna manual är också lämplig för

11
12
13
A
14
MAX
NORM
SUPER
MIN
15
Frysskåpsjustering
16
17
Färskt kött
Vi rekommenderar att du låter köttet tina helt innan du tillagar det. På så sätt undviker du att köttet
blir klart snabbare på utsidan än på insidan. Undantagna från denna regel är dock panerade
köttskivor, som kan stekas direkt på medelhög till låg värme, samt kött som ska kokas.
Kyckling, kanin, o.s.v.
Plocka/flå djuret, ta ur inälvorna och skär eventuellt köttet i bitar, skölj och torka av före tillagningen.
Vilt
Plocka/flå djuret, ta ur inälvorna och skär eventuellt köttet i bitar, skölj och torka av före tillagningen.
Fisk
Färdiglagad mat
Hållbarheten för färdiglagade rätter blir kortare om bacon eller ister används som smaksättning.
Tillaga direkt på spisen eller i ugnen, utan upptining.
PRODUKT HÅLLBARHET
Lammkött, mindre bitar 8 månader
Grisstek 5 månader
Fläskkotlett 4 månader
Kokt oxkött, rostbiff 10 månader
Oxkött, biff, kotletter, kalops
8 månader
Kalvstek
Kalvbiff, kalvkotlett 10 månader
Köttfärs 4 månader
Inälvsmat 3 månader
Korv 2 månader
PRODUKT HÅLLBARHET
Anka 4 månader
Kanin 6 månader
Buljonghöna 7 månader
Gås 4 månader
Kyckling 10 månader
Kalkon 6 månader
Inälvsmat 3 månader
PRODUKT HÅLLBARHET
And
8 månaderMorkulla
Fasan
Hare 6 månader
Rapphöna
8 månader
Vaktel
PRODUKT HÅLLBARHET FÖRBEREDELSER
Karp
2 månader Fjälla fisken, ta ut inälvorna, skär av huvudet, skölj, torka av och frys in
Gädda
Flundra
Lax
Makrill
Sutare
Forell,
laxöring
Braxen
3 månader
Fjälla fisken, ta ut inälvorna, skär av huvudet, skölj, låt ligga i kallt, saltvatten i 30
sekunder, torka av och frys in
Sjötunga
PRODUKT HÅLLBARHET FÖRBEREDANDE TILLAGNING
Köttstuvning
3 månader
Inte fullständig
Tomatsås Fullständig
Grönsakssoppa 2 månader Utan pasta
Lasagne 4 månader Inte fullständig
Stekar 2 månader Fullständig
Ossobuco 1 månad
Inte fullständig
Köttstuvningar 3 månader
Viltstuvningar
2 månader
Fullständig
Kokt fisk
Ugnsstekt fisk
Köttfyllda paprikor, auberginer, äggplantor
Skivad, stuvad svamp, paprikaröra
Inte fullständig
Kokt spenat
Pizza 6 månader Fullständig
18
Vi rekommenderar att grönsaker förvälls genom ångkokning för att inte vitaminer och
mineralämnenska gå förlorade. Då behöver du inte heller vänta tills grönsakerna blivit torra
innan du fryser in dem, det räcker att du låter dem svalna.
Allmänt gäller att grönsakerna blir bäst om de kokas direkt, utan upptining. Tänk dock på att
grönsakerna har förvällts före infrysningen och minska koktiden på lämpligt sätt.
Strö socker över frukten eller lägg den i en sockerlösning. Använd circa 250 gr socker per
kilo frukt. För infrysningen används sockerlösningar med olika koncentration. Tillred
lösningen genom att lösa sockret i vattnet och låta lösningen få ett uppkok. Lösningarnas
koncentration:
30% sockerlösning, 450 gr socker per liter vatten;
40% sockerlösning, 650 gr socker per liter vatten;
50% sockerlösning, 800 gr socker per liter vatten.
För att frukten inte ska missfärgas kan du doppa den i citronsaft innan du strör över socker,
eller tillsätta citronsaft till sockerlösningen. Innan frukten som ska frysas läggs in i frysen ska
den ligga kallt i kylen i en timme. Sockerlösningen måste täcka frukten helt.
Kan förvaras i 2 månader. Tina brödet i ugnen på 50 âC. Sätt in brödet innan du sätter på
ugnen.
Frys in smör och ost i mindre praktiska förpackningar. Smör kan lagras i 8 månader, liksom
hårdost (t.ex. parmesanost). Andra typer av ost kan lagras i 4 månader. Tina upp
produkterna i kylen. Tänk på att det bildas kondens på produkterna under upptiningen.
Sparris 12 månader Skölj, skär bort hårda delar 2 minuter
Kål, blomkål 6 månader Skölj, skär i bitar 2 minuter
(1)
Kronärtskockor
12 månader
Ansa bort de yttersta bladen 6 minuter
(1)
Bönor Sprita 3 minuter
Haricot verts Skölj, kassera små bönor 4 minuter
Svamp Ansa 2 minuter
(1)
Auberginer Ansa, skär i skivor 4 minuter
(2)
Paprikor (3) Skölj, skär i skivor, ta ur kärnorna
Ska inte förvällas
Ärtor, tomater (3)
Sprita och frys in genast. Fördela i ett
lager i förpackningen
Persilja, basilika 8 månader
Skölj
Spenat
12 månader
2 minuter
Grönsaksblandning för
soppa (selleri, morötter,
mangold, purjolök, etc.)
Skölj, skär i mindre bitar och fördela i
portionsförpackningar. Tillsätt ingen
potatis till grönsaksblandningen, den blir
svart
Ska inte förvällas
(1) Tillsätt lite vinäger eller citron till kokvattnet
(2) Strö lite salt över auberginerna och låt dem ligga en stund innan de förvälls.
(3) Under upptiningen blir dessa grönsaker mosiga, beroende på deras höga vattenhalt. Infrysning rekommenderas därför endast
om produkterna ska förtäras kokta
Aprikoser 8 månader Skölj, ta ur kärnan, slå över 40% sockerlösning
Ananas
10 månader
Skala, skär i skivor, slå över 50% sockerlösning
Apelsiner Skala, skär i skivor, slå över 30% sockerlösning
Körsbär Skölj, ta ur kärnorna, strö över socker eller slå över 30% sockerlösning
Jordgubbar
12 månader
Skölj bären, ta bort blomfästena och strö socker över bären
Melon Skala, skär i skivor, ta ur kärnorna, slå över 30% sockerlösning
Persikor 8 månader Skala, ta ur kärnorna, skär i skivor, slå över 50% sockerlösning
Grapefrukt 12 månader Skala, skär i skivor, slå över 30% sockerlösning
Juice av citrusfrukt 10 månader Pressa, ta ur kärnorna, sockra efter behag
Plommon
12 månader
Skölj, ta ur kärnorna, strö över socker eller slå över 50% sockerlösning
Vindruvor
Ta av druvorna från klasen, skölj, strö över socker eller slå över 30%
sockerlösning
Blåbär, björnbär, vinbär,
krusbär, hallon
10 månader Ansa, ta bort små bär, strö över socker
19
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10

Groupe Brandt UB330NN Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning
Denna manual är också lämplig för