OBU COO
PRODUKTBLAD
SE
5019 610 56017
1.
Kontrollpanel
2.
Kylfläkt (dold)
Kylfläktens träder inte i funktion förrän ugnen och/eller
spishällen har uppnått en viss temperatur. Efter att
ugnen har stängts av kan fläkten dock fortsätta fungera
ett par minuter
3.
Övre ugnselement (kan fällas ned)
4.
Ugnslampa
5.
Runt ugnselement (dolt)
6.
Ugnsfläkt
7.
Nedre ugnselement (dolt)
8.
Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen och för
att välja funktioner
2. Knapp som används för att bekräfta och välja program
3. Ratt som används för att ändra inställda värden
(temperatur, tid, nivåer)
4. Kontrollratt till vänster kokzon fram *
01...10
5. Kontrollratt till vänster kokzon bak *
01...10
6. Kontrollratt till höger kokzon bak*
0 1 ...10
7. Kontrollratt till höger kokzon fram *
01...10
8. Spishällens kontrollampa.
*) Spishällens kontrollrattar är inte utbytbara. Efter rengöring och underhåll måste varje kontrollratt sättas tillbaka på sin ursp rungliga
plats.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Bakplåt:
Galler:
Droppbricka:
Katalytiska paneler:
Skjutbara ledstycken:
Översikt över ugnens funktioner
Funktion
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
-
Ugnen avstängd
- -
UGNSLAMPA
- - Ugnslampan tänds.
Varmhållning
35°/60°
35C - 60C -
Håller temperaturen inuti ugnen på en konstant nivå.
35°C: Används för att jäsa deg till pasta, bröd och pizza.
60°C: Används för att hålla maträtter varma efter
matlagningsprogrammet.
Det är lämpligt att använda den nedersta ugnsfalsen.
STATISK
200C 50°C - 250°C
Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen
används för matlagningen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten när
termometerns alla indikatorer lyser.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen från
botten.
FLÄKT
175C 50°C - 250°C
Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i ugnen under
tillagningen.
Värmefläkt
160C 50°C - 250°C
Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver samma
temperatur, utan förvärmning (t.ex.: fisk, grönsaker, kakor) samtidigt.
Rätterna kan ställas på samma ugnsfals eller på olika ugnsfalsar och
det är ingen risk att de drar åt sig lukt av varandra.
TURBOFLÄKT
160C
50°C - 250°C
Funktion som är användbar när du vill laga mat på en fals ((t.ex.
frukt, tårtor, timbaler, grönsaker, pizza, kyckling).
GRILL
3 -
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och korv,
för att gratinera grönsaker och för att rosta bröd.
Det går att ställa in olika effektnivåer
(1 = lägsta effektnivå 5 = högsta effektnivå).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre
matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den nedersta
ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
3 -
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Det går att ställa in olika effektnivåer
(1 = lägsta effektnivå 5 = högsta effektnivå).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre
matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den nedersta
ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
PIZZA/BRÖD
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Används för att baka pizza, bröd och focacce.
Varje program är knutet till ett recept som finns i den medföljande
receptsamlingen.
SNABBVÄRMNING
200C 50°C - 250°C
Används för att snabbvärma ugnen.
Under uppvärmningen av ugnen tänds den ena efter den andra av
termometerns indikatorer .
När inställd temperatur har uppnåtts stängs snabbvärmningen
automatiskt av och det hörs en ljudsignal som talar om att ugnen
övergått till
STATISK
funktion.