AKZ 577
PRODUKTBLAD
SE
5019 310 56201
1.
Kontrollpanel
2.
Kylfläkt (dold)
Kylfläktens träder inte i funktion förrän ugnen
och/eller spishällen har uppnått en viss
temperatur. Efter att ugnen har stängts av kan
fläkten dock fortsätta fungera ett par minuter.
3.
Övre ugnselement (kan fällas ned)
4.
Bakre lampa
5.
Sidolampa
6.
Runt ugnselement (dolt)
7.
Fläkt
8.
Bakre katalytisk panel
9.
Nedre ugnselement (dolt)
10.
Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt som används för att sätta på/stänga av ugnen och
för att välja funktioner
2. Knapp för att annullera inställningen eller för att återgå
till föregående inställning
3. Bekräftningsknapp
4. Ratt som används för att ändra inställda värden
(temperatur, tid, nivåer). För att navigera mellan
tillagningsfunktionerna
5. Kontrollratt till vänster kokzon fram
0 1 ...10 .
6. Kontrollratt till vänster kokzon bak
0 1 ...10 . *
7. Kontrollratt till höger kokzon bak
0 1 ...10 . *
8. Kontrollratt till höger kokzon fram
0 1 ...10 . *
9. Spishällens kontrollampor
* Spishällens kontrollrattar är inte utbytbara. Efter
rengöring och underhåll måste varje kontrollratt sättas
tillbaka på sin ursprungliga plats.
Kontrollrattar som kan fällas in och försvinner i
panelen
Tryck mitt på kontrollratten när du vill använda den.
Ratten skjuts ut.
Vrid ratten till önskat läge.
När spishällen inte skall användas längre ställer du
kontrollratten på
0
och trycker på mitten av ratten så att
den går tillbaka till ursprungsläget.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Galler:
Droppbricka:
2 Bakplåtar:
Tabell över funktioner i manuellt läge
Funktion
Förinställd
temperatur
Inställbar
temperatur
Beskrivning av funktionen
STATISK
200C 50°C - 250°C
Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen
används för matlagningen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten så snart
displayen ber om det.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen
från botten.
BAKVERK
175C 50°C - 250°C
Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i ugnen under
tillagningen.
VARMLUFT
160C 50°C - 250°C
Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver samma
temperatur, utan förvärmning (t.ex.: fisk, grönsaker, kakor)
samtidigt. Rätterna kan ställas på samma ugnsfals eller på olika
ugnsfalsar och det är ingen risk att de drar åt sig lukt av varandra.
VARMLUFT-
UNDERVÄRME
160C
50°C - 250°C
Funktion som är användbar när du vill laga mat på en fals
(t.ex. frukt, tårtor, timbaler, grönsaker, pizza, kyckling).
GRILL
3 -
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och
korv, för att gratinera grönsaker och för att rosta bröd.
Det går att ställa in olika effektnivåer
(1 = lägsta effektnivå 5 = högsta effektnivå).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det
mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den nedersta
ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
3 -
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Det går att ställa in olika effektnivåer
(1 = lägsta effektnivå 5 = högsta effektnivå).
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det
mindre matos och fettstänk. Droppbrickan skall stå på den nedersta
ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
SNABBVÄRMNING
200C 50°C - 250°C
Används för att snabbvärma ugnen.
Under uppvärmningen av ugnen tänds den ena efter den andra av
termometerns indikatorer .
När inställd temperatur har uppnåtts stängs snabbvärmningen
automatiskt av och det hörs en ljudsignal som talar om att ugnen
övergått till
STATISK
funktion.