Whirlpool AKP 321/NB Användarguide

Typ
Användarguide

Denna manual är också lämplig för

AKP 321
PRODUKTBLAD
SE
5019 310 56607
1.
Kontrollpanel
2.
Kylfläkt (dold)
3.
Övre värmeelement
4.
Grillelement (sänkbart)
5.
Bakre lampa
6.
Runt värmeelement (dolt)
7.
Fläkt
8.
Nedre värmeelement (dolt)
9.
Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt för val av funktion
2. Programmerareratt för koktiden
3. Termostatratt
4. Termostatens kontrollampa - röd
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Bakplåt:
Galler:
Droppbricka:
3
1
2
4
ANVÄNDNING AV UGN
Vrid funktionsratten till den önskade funktionen.
Ugnslampan tänds.
Vrid termostatratten, medsols, till önskad temperatur. Termostatens röda kontrollampa slocknar och tänds
sedan när inställd temperatur har uppnåtts.
Vid koktidens slut:
Vrid tillbaka rattarna till läge
“0”
.
PROGRAMMERARE FÖR KOKTIDEN
Med hjälp av programmeraren går det att ställa in koktider mellan 1 och 120 minuter.
Välj först funktion. Ställ sedan in koktiden, dvs vrid vredet motsols så långt det går och vrid
sedan tillbaka det motsols till önskad koktid. När den inställda koktiden har gått ut stängs
ugnen av och programmeraren blir kvar i läge
“0”
. När ugnen skall användas manuellt, dvs.
utan inställning av koktid, måste programmeraren stå på symbolen .
OBS:
Ugnen tänds
inte när programmeraren står på
“0”
.
För att sätta på ugnen ställ programmeraren på symbolen eller ställ in koktiden.
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
0 UGNEN AVSTÄNGD
-
UGNSLAMPA
Ugnslampan tänds.
STATISK
Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen används för
matlagningen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten så snart som termostatens
röda kontrollampa släcks.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen från botten.
FLÄKT
Lämplig när högst två ugnsfalsar används för tillagningen.
Vi rekommenderar att du låter maträtterna växla läge i ugnen under tillagningen.
Det är inte nödvändigt att förvärma ugnen (förutom för pizzor och focacce).
GRILL
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och korv, för att gratinera
grönsaker och för att rosta bröd.
Förvärm ugnen i 3 - 5 minuter.
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten på droppbrickan när du steker kött så blir det mindre matos och
fettstänk. Droppbrickan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar).
Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
Häll lite vatten i långpannan när du steker kött så blir det mindre matos och
fettstänk. Långpannan skall stå på den nedersta ugnsfalsen.
Vänd på köttet under grillningen.
TURBOVENTILERING
Funktion som är användbar när du vill laga mat på en fals (t ex: frukt, tårtor,
timbaler, grönsaker, pizza, kyckling).
VÄRMEFLÄKT
Används när man vill laga flera olika maträtter som kräver samma temperatur, utan
förvärmning (t ex: fisk, grönsaker, kakor) samtidigt. Rätterna kan ställas på samma
ugnsfals eller på olika ugnsfalsar och det är ingen risk att de drar åt sig lukt av varandra
NEDRE VÄRMEELEMENT
Används för att grädda klart fruktkakor och ostkakor och för att reda såser.
Använd den här funktionen för de sista 10/15 minuter av koktiden.
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Te m p e r a t u r
(°C)
Koktid
(min).
KÖTT
Lammkött, killing, fårkött
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Kalv, nöt, fläsk
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Kyckling,
kanin,
anka
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Kalkon
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Gås
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
FISK
(1 kg)
Havsbraxen, havsabborre, tonfisk, lax,
torsk
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
FISK
(<1 kg - skivor)
Svärdfisk, tonfisk
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
GRÖNSAKER
Grillad paprika, tomat, potatis
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
EFTERRÄTTER, BAKVERK, OSV.
Sockerkakor
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Ostkakor
och dylikt
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Pajer
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Äppelstrudel, crèpes
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Småkakor
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Petit-chouer, bakverk
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
MATLAGNINGSÖVERSIKT FÖR GRILLFUNKTIONEN
OBS!
Koktider och temperaturer är ungefärliga.
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Te m p e r a t u r
(°C)
Koktid
(min).
Pajer och fruktfyllda tårtor. ananas,
persika
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagna, potatisgratäng, cannelloni,
pastatimbaler
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
Bröd
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Vol-au-vents
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Suffléer
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Te m p e r a t u r
(°C)
Koktid
(min).
To a s t X 3-4 200-225 10 - 15
Revbensspjäll X 3-4 200-225 30 - 40
Kotletter X 3-4 200-225 30 - 40
Korv X 3 200-225 30 - 40
Fläskkotlett X 3 200-225 30 - 40
Fisk (i skivor) X 3 200-225 30 - 40
Kycklinglår X 3 200-225 40 - 50
Grillspett X 3 200-225 40 - 50
Revbensspjäll X 3 200-225 40 - 50
Kycklinghalva X 3 200-225 40 - 50
Kycklinghalva - 3 200-225 40 - 50
Hel kyckling - 2-3 200-225 60 - 70
Stek
(fläsk, nöt)
- 2-3 200-225 60 - 80
Anka - 1-2 200-225 60 - 80
Lammlägg - 1-2 200-225 80 - 100
Rostbiff - 2 200-225 60 - 70
Ugnsbakad potatis - 2-3 200-225 40 - 50
Fisk, t ex braxen, forell - 3 190-200 40 - 50
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 321/NB Användarguide

Typ
Användarguide
Denna manual är också lämplig för