IKEA SO 100 S Program Chart

Typ
Program Chart

Denna manual är också lämplig för

SO 100
PRODUKTBLAD
SV
5019 610 56121
1.
Kontrollpanel
2.
Kylfläkt (dold)
3.
Övre ugnselement
4.
Bakre lampa
5.
Nedre ugnselement (dolt)
6.
Ugnslucka*
*Viktigt:
Ett extraglas till ugnsluckan och tillhörande
monteringskomponenter kan beställas från kundtjänst.
Detta extraglas sänker temperaturen på ugnsluckan
och rekommenderas när det finns barn i familjen.
Kodnummer.
4819 310 39186
.
TILLBEHÖR
KONTROLLPANEL
1. Ratt för val av funktion
2. Termostatratt
3. Termostatens kontrollampa - röd
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Galler:Bakplåt i aluminium:
ANVÄNDNING AV UGN
Vrid funktionsratten till den önskade funktionen.
Ugnslampan tänds.
Vrid termostatratten, medsols, till önskad temperatur. Termostatens röda kontrollampa slocknar och tänds
sedan när inställd temperatur har uppnåtts.
Vid koktidens slut:
Vrid tillbaka vreden till läge
“0”
.
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
0 UGNEN AVSTÄNGD
-
UGNSLAMPA
Ugnslampan tänds.
UNDRE MOTSTÅND
Används för att grädda klart fruktkakor och ostkakor och för att reda såser.
Använd den här funktionen för de sista 10/15 minuter av koktiden.
STATISK
Lämplig för kött, fisk och kyckling, när bara den ena ugnsfalsen används för
matlagningen.
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in maten så snart som
termostatens röda kontrollampa släcks.
Det är lämpligt att använda den andra eller den tredje ugnsfalsen från botten.
ÖVRE UGNSELEMENT
För att bryna ovansidan av livsmedlen.
Använd den här funktionen för de sista 10/15 minuter av koktiden.
OBS!
Koktider och temperaturer är ungefärliga.
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
från botten
Temperatur
(°C)
Koktid
(min).
Pajer och fruktfyllda tårtor
ananas, persika
X 2
200 50 - 60
Lasagna, potatisgratäng,
cannelloni, pastatimbaler
X 2
200 40 - 50
Bröd
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
Vol-au-vent
X 2
210 20 - 30
Suffléer
X 2
200 40 - 50
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
MATRÄTTER Funktion Förvärmning
Ugnsfals
(från botten)
Temperatur
(°C)
Koktid
(min).
KÖTT
Lammkött, killing, fårkött
X 2 200 90 - 110
Kalv,t, fläsk X 2 200 90 - 110
Kyckling,
kanin,
anka
X 2 200 70 - 80
Kalkon
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
Gås (2 kg) X 2 210 100 - 130
FISK
(1 kg)
Havsbraxen, havsabborre,
tonfisk, lax, torsk
X 2 200 60 - 80
FISK
(<1 kg - tranci)
Svärdfisk, tonfisk
X 2 190 50 - 60
GRÖNSAKER
Grillad paprika, tomat,
potatis
X 2
190
50 - 60
EFTERRÄTTER, BAKVERK,
OSV.
Sockerkakor
X 2
180 40 - 50
Ostkakor
och dylikt
X 2
190 60 - 90
Pajer
X 2
190 40 - 50
Strudel, crèpes
X 2
200 50 - 60
Småkakor
X 2
180 20 - 30
Petit-chouer, bakverk
X 2
180 35 - 45
  • Page 1 1
  • Page 2 2

IKEA SO 100 S Program Chart

Typ
Program Chart
Denna manual är också lämplig för