Tips
Tillagningsrekommendationer
Temperaturen och gräddningstiderna i tabellerna är endast riktvärden. De beror på
recepten samt på ingrediensernas kvalitet och mängd.
Din ugn kan ha andra bak-/stekegenskaper än din gamla ugn. Tabellerna nedan vi‐
sar rekommenderade inställningar för temperatur, tillagningstid och hyllposition för
specifika typer av mat.
Om du inte kan hitta inställningarna för ett visst recept kanske du kan använda in‐
ställningarna för ett liknande recept.
För mer matlagningsrekommendationer, se matlagningstabeller på vår hemsida. Du
hittar matlagningstips genom att kontrollera PNC-numret på märkskylten på främre
ramen i ugnsutrymmet.
Ugnens särskilda
uppvärmningsfunktioner
Varmhållning
Med den här funktionen kan du hålla
maten varm. Temperaturen är
automatiskt inställd på 80 °C.
Tallriksvärmning
Med den här funktionen kan du värma
tallrikar och formar före servering.
Temperaturen är automatiskt inställd på
70 °C.
Fördela tallrikar och formar jämnt på
ugnsgallret. Använd den första
ugnspositionen. Efter halva
uppvärmningstiden kan du byta plats på
dem.
Jäsning av deg
Med den här funktionen kan du jäsa
bröd. Lägg brödet i en stor form. Använd
den första ugnspositionen. Ställ in
funktion: Jäsning av deg och
tillagningstid.
Upptining
Ta bort förpackningen och lägg maten på
en tallrik. Täck inte maten eftersom det
kan förlänga avfrostningstiden. Använd
den första ugnspositionen.
Fuktighet, låg
Använd andra hyllpositionen såvida inget
annat anges.
(°C) (min.)
Förgräddade bullar 200 15 - 20
Förgräddade ba‐
guetter, 40 - 50 g
200 15 - 20
Frysta förgräddade
baguetter, 40 - 50 g
200 25 - 35
Köttfärslimpa, rå,
0,5 kg
180 30 - 40
Makaronipudding 170 -
190
40 - 50
Lasagne 170 -
180
45 - 55
Bröd, 0,5 - 1 kg 180 -
190
45 - 60
Potatisgratäng 160 -
170
50 - 60
Kyckling, 1 kg 180 -
210
50 - 60
Fläskkotlett, rökt,
0,6 - 1 kg, låt ligga i
blöt i 2 timmar
160 -
180
60 - 70
2