Placera juicekannan (11) under juiceutloppet •
(5).
Anslut nätkontakten till vägguttaget. •
Effektindikatorn (1) tänds.
Slå på apparaten:•
- För att slå på apparaten med kontinuerligt
låg hastighet, vrid hastighetsknappen (2)
till läge "1". Inställningen lämpar sig för
beredning av mjuka frukter eller grönsaker
(t.ex. vattenmeloner, druvor, hallon,
tomater och gurka).
- För att slå på apparaten med kontinuerligt
hög hastighet, vrid hastighetsknappen
(2) till läge "2". Inställningen lämpar sig
för beredning av hårda frukter och
grönsaker (t.ex. äpplen, päron, morötter,
blomkål och broccoli).
Skär frukten och grönsakerna i bitar som •
ryms i matarröret (9).
Placera frukt- och grönsaksbitarna i •
matarröret (9).
Använd inmataren (10) till att trycka frukt- •
och grönsaksbitarna genom matarröret (9).
Om nödvändigt, töm juicefiltret (6) och •
fruktköttskannan (7).
För att slå av apparaten, vrid •
hastighetsknappen (2) till läge "0".
Dra ut nätkontakten från vägguttaget. •
Effektindikatorn (1) släcks.
Låt apparaten svalna helt.•
Innan du häller juicen i ett glas eller sätter •
in den i kylen, kontrollera att locket (12)
sitter på juicekannan (11).
Tips för användning
Använd gärna färska frukter och grönsaker •
eftersom de innehåller mer juice.
Använd inte frukter eller grönsaker med •
hårda frön eller tjocka skal. Ta alltid bort
hårda frön eller tjocka skal.
Vid behandling av hårdare frukter eller •
grönsaker (t.ex. morötter), dela då bara
mycket små bitar och tryck inte hårdare på
inmataren för att förhindra stopp
i apparaten.
Mycket hårda frukter, fibriga frukter och •
frukt med stärkelse (t.ex. bananer, mango,
papaya, avokado, dadlar och fikon) lämpar
sig inte för juicepressen.
Använd i stället en matberedare, mixer
eller stavmixer till att bereda mycket hård
frukt, fibrig frukt och frukt med stärkelse.
Mycket hårda grönsaker, fibriga grönsaker •
och grönsaker med stärkelse (t.ex. potatis
och sockerrör) lämpar sig inte för
juicepressen. Använd en matberedare,
mixer eller stavmixer till behandling av
mycket hårda grönsaker, fibriga grönsaker
och grönsaker med stärkelse.
Det rekommenderas att dricka juicen direkt •
efter extraktionen eftersom juicen snabbt
förlorar sin smak och näringsvärde. Tillsätt
lite citronjuice eller limejuice för att sakta
ner processen.
Hänvisa till tabellen nedan för näringsvärdet •
i en mängd olika frukter och grönsaker.
Frukt/ Näringsämne Energi
grönsak
Äpple Vitamin C 200g = 150kJ (72Cal)
Päron Kostfibrer 150g = 250kJ (60Cal)
Persika Vitamin B3, C & K;
Kostfibrer 150g = 205kJ (49Cal)
Nektarin Vitamin B3, C & K;
Kostfibrer 180g = 335kJ (85Cal)
Aprikos Vitamin K; Kostfibrer 30g = 85kJ (20Cal)
Melon Vitamin A & C;
Kostfibrer; Folsyra 200g = 210kJ (50Cal)
Kiwi Vitamin C & K 100g = 100kJ (40Cal)
Ananas Vitamin C 150g = 245kJ (59Cal)
Druva Vitamin B6, C & K 125g = 355kJ (85Cal)
Hallon Vitamin C, Fe, K & Mg 125g = 130kJ (31Cal)
Blåbär Vitamin C 125g = 295kJ (70Cal)
Tomat Vitamin A, C & E;
Kostfibrer; Folsyra 1100g = 90kJ (22Cal)
Gurka Vitamin C 280g = 120kJ (29Cal)
Morot Vitamin A, B6 & C;
Kostfibrer 120g = 125kJ (30Cal)
Selleri Vitamin C & K 80g = 55kJ (7Cal)
Kål Vitamin B6, C & K;
Kostfibrer; Folsyra 100g = 110kJ (26Cal)
Beta Vitamin C & K;
Kostfibrer; Folsyra 160g = 190kJ (45Cal)
Fänkål Vitamin A, B6 & C;
Kostfibrer 300g = 145kJ (35Cal)
Brysselkål Vitamin B, B6, C & E;
Kostfibrer; Folsyra 100g = 110kJ (26Cal)