KitchenAid KOMS 3610 IX Program Chart

Typ
Program Chart
KOMS 3610
Produktdata
Tillbehör 4
Stektermometerns placering 5
Pro stekning 6
Pro konditori 6
Pro bageri 7
Tekniska data 7
Kontrollpanel 8
Val av grillens effektnivå 9
Val av falsnivå 9
Barnspärr 10
Standby 10
Tillagning med grill 11
Tillagning med turbo grill 11
Tillagning med över-/undervärme 12
Tillagning med varmluft 13
4
ALLMÄNNA ANVISNINGAR
I
HANDELN FINNS ett brett utbud av tillbehör.
Försäkra dig om att de är ugnsfasta innan du gör
några inköp.
FALSLAMPOR
N
ÄR DU VÄLJER VISSA FUNKTIONER blinkar och
tänds falslamporna. Samtliga falslampor för de
ugnsfalsar som går att använda för den valda
funktionen tänds och blinkar
kort och därefter tänds
falslampan för den ugnsfals
som är allra bäst att använda.
I vidstående exempel blinkar
falslamporna för ugnsfals 1
och 3 kort och därefter tänds falslampan för
ugnsfals 2 (rekommenderad fals) och lyser med fast
sken.
DROPPBRICKA
A
NVÄND DROPPBRICKAN vid
stekning, uppvärmning eller
tillagning av mat.
STEKTERMOMETER
S
TEKTERMOMETERN är uteslutande avsedd att
användas med Pro stekning.
Stektermometern går inte att
använda med andra
funktioner. Detta instrument
används för att mäta matens
innertemperatur som sedan visas på displayen.
S
ÄNK INTE NED stektermometern i vatten i
samband med rengöring. Det räcker att du torkar
av den med en fuktig trasa eller hushållspapper
efter användning.
DROPPBRICKA AV GLAS
P
LACERA DROPPBRICKAN AV
GLAS
under gallret.
Droppbrickan av glas kan
även användas som
tillagningsbricka och
fettuppsamlingsbricka.
D
ROPPBRICKAN AV GLAS samlar upp droppande
vätskor och matsmulor som annars skulle fläcka
eller smutsa ned ugnen invändigt.
P
LACERA DROPPBRICKAN AV GLAS på ugnsfals 1.
Placera inga kokkärl direkt på ugnsbottnen.
GALLER
G
ALLRET gör att varmluften
kan cirkulera runt maten.
Det kan placeras med de
utbuktande sidorna vända
nedåt eller uppåt för att på
så sätt justera avståndet till grillelementet. Placera
droppbrickan av glas under gallret om du lägger
maten som skall tillagas direkt på gallret.
Tillbehör
KYCKLING
NÄR STEKTERMOMETERN används för att steka
kyckling skall spetsen stickas in så att den hamnar
mitt i den köttigaste delen av kycklingen. Det är
lämpligast att placera den i den tjockaste delen av
låret. Se till att den inte vidrör några ben eftersom
temperaturvisningen då blir felaktig.
L
AMM
VID TILLAGNING AV LAMMSTEK/LAMMLÅR, skall
spetsen på stektermometern stickas in så att den
hamnar mitt i den tjockaste och köttigaste delen av
köttet. Detta för att den inte skall vidröra några
ben.
G
RISKÖTT
VID TILLAGNING AV GRISKÖTT (bog, skinka, innanlår
o.s.v.) skall stektermometern stickas in i köttdelen
och inte i det yttersta fettlagret. Se till att spetsen
på stektermometern inte hamnar i de fetaste
delarna av grisköttet.
F
ISK
STEKTERMOMETERN KAN ANVÄNDAS vid tillagning av
hel fisk, framförallt stora fiskar som t.ex. gädda och
lax. Se till att spetsen på stektermometern hamnar
mitt i den tjockaste och köttigaste delen av fisken
och inte alltför nära ryggraden.
Stektermometerns placering
5
Pro stekning
Pro konditori
6
LIVSMEDEL REDSKAP
FALSNIVÅ
UGN
°C
STEK-
TERMOMETER
°C
TID
TILLSÄTT
VATTEN
FLÄSK-/KALVSTEK
LÅNGPANNA PÅ
GALLER
NIVÅ 1
190°C
68°C
50-80
MIN
EFTER 20 MIN
OXSTEK (röd)
GALLER PÅ
DROPPBRICKA AV
GLAS
NIVÅ 1
200°C
48°C
35 MIN
EFTER 12 MIN
OXSTEK
(mellanstekt)
GALLER PÅ
DROPPBRICKA AV
GLAS
NIVÅ 1
200°C
54°C
55 MIN
EFTER 12 MIN
STEKT KYCKLING
LÅNGPANNA PÅ
GALLER
NIVÅ 1
200°C
85°C
60-80
MIN
EFTER 20 MIN
LAMMSTEK
(mellanstekt)
LÅNGPANNA PÅ
GALLER
NIVÅ 1
190°C
70°C
70 MIN
EFTER 20 MIN
LAMMSTEK
(välstekt)
LÅNGPANNA PÅ
GALLER
NIVÅ 1
190°C
75°C
90 MIN
EFTER 20 MIN
MANUELL UGNSFAST FORM
NIVÅ 1
ELLER 2
50-
250°C
45-90°C
0 - 4 TIM
LIVSMEDEL REDSKAP FALSNIVÅ UGN °C TID
PETIT-CHOUX DROPPBRICKA NIVÅ 2 160°C 30 - 40 MIN
CROISSANT DROPPBRICKA NIVÅ 2 140°C 20 - 30 MIN
SOCKERKAKA BAKFORM + GALLER NIVÅ 1 150°C 30 - 40 MIN
PLOMMONKAKA BAKPLÅT + GALLER NIVÅ 1 150°C 75 - 85 MIN
PASTA FROLLA BAKPLÅT + GALLER NIVÅ 1 160°C 25 - 35 MIN
7
Pro bageri
Tekniska data
MÄRKSPÄNNING 230 V/50 HZ
MÄRKEFFEKT 2800 W
SÄKRING 16 A
GRILLEFFEKT 1600 W
VARMLUFTSEFFEKT 1200 W
YTTERMÅTT (HxBxD) 455 x 595 x 560
INNERMÅTT (HxBxD) 210 x 450 x 420
*) 210 °C under förvärmningen
LIVSMEDEL REDSKAP FALSNIVÅ
UGN
°C
TID
TILLSÄTT
GARNERING /
DEKORERA
BRÖD DROPPBRICKA NIVÅ 2 170°C 35 MIN
VÖRTBRÖD DROPPBRICKA NIVÅ 2 190°C 30 MIN
PAN PIZZA DROPPBRICKA NIVÅ 2 175°C 15 + 20 MIN EFTER 15 MIN
TUNN PIZZA DROPPBRICKA NIVÅ 2 230°C * 10 - 15 MIN
FOCACCIA DROPPBRICKA NIVÅ 2 185°C 35 - 40 MIN
GRISSINI DROPPBRICKA NIVÅ 2 160°C 20 - 30 MIN
Kontrollpanel
DIGITAL DISPLAY
Displayen visar en 24-
timmarsklocka och ett antal
symboler.
K
NAPPEN << används för att
gå tillbaka till föregående nivå
under en inställningssekvens
för att där göra de ändringar
som krävs innan tillagningen
kan starta.
KNAPPEN OK används för att
bekräfta valet varpå du direkt
kommer vidare till nästa nivå
där du gör de inställningar som
krävs innan tillagningen kan
starta.
8
INSTÄLLNINGSVREDET ANVÄNDS FÖR EN MÄNGD OLIKA
INSTÄLLNINGAR.
FUNKTION VRID VREDET FÖR ATT STÄLLA IN
Standby (läge 0) Timer
Snabbvärmning Temperatur
Tillagning med över-
/undervärme
Temperatur och tillagningstid
Tillagning med grill Grilleffekt och tillagningstid
Tillagning med turbo grill Grilleffekt och tillagningstid
Tillagning med varmluft Temperatur och tillagningstid
Specialfunktioner Olika inställningar
Inställningar
Språk, klocka, summer, kontrast och
ljusstyrka
Pro bageri Livsmedel
Pro konditori Livsmedel
Pro stekning Livsmedel och stektermometer
MULTIFUNKTIONSVREDET ANVÄNDS FÖR ATT VÄLJA
OLIKA FUNKTIONER.
VREDETS LÄGE FUNKTIONER BESKRIVNING
NOLL (0)
Standby, klocka
och timer
24-timmarsklocka, tom
display och kökstimer.
UGNSLAMPA
För att tända ugnens
innerbelysning.
S
NABBVÄRMNING
Förvärmning
Förvärmning av den tomma
ugnen. När den inställda
temperaturen uppnås växlar
apparaten automatiskt över
till över-/undervärme.
ÖVER-/UNDERV.
Tillagning med
över-/undervärme
Vanlig tillagning med över-
/undervärme på den
mellersta ugnsfalsen.
G
RILL
Tillagning med grill
Grillning av mindre matvaror
som t.ex. kotletter och
korvar.
Tillagning med
turbo grill
Grillning av större
matvaror som t.ex. stekar.
VARMLUFT
Tillagning med
varmluft
Tillagning av fisk, grönsaker
och bakverk på en eller
flera ugnsfalsar.
SPECIAL
Specialfunktioner
Varmhållning, upptining,
tillagning av kött och fisk
på låg temperatur, långkok.
INSTÄLLNING
Språk, klocka,
summer, kontrast och
ljusstyrka
Ändring av olika
inställningar.
PRO BAGERI
Tillagning med
över-/undervärme
Brödbakning.
P
RO KONDITORI
Tillagning med
över-/undervärme
Kakbakning.
PRO STEKNING
Tillagning med
över-/undervärme
Tillagning av stek med
stektermometer.
9
Val av falsnivå
NÄR DU VÄLJER VISSA FUNKTIONER blinkar och
tänds falslamporna. Samtliga falslampor för de
ugnsfalsar som går att använda för den valda
funktionen tänds och blinkar kort och därefter
tänds falslampan för den
ugnsfals som är allra bäst att
använda. I vidstående exempel
tänds och blinkar falslamporna
för ugnsfals 1 och 3 kort och
därefter tänds falslampan för
ugnsfals 2 (rekommenderad fals) och lyser med fast
sken.
FALSNIVÅ FÖR GALLER
NIVÅ REK. ANVÄNDNING:
3
T
UNNA KÖTTSKIVOR
,
KORV OCH
VARMA SMÖRGÅSAR MED OST
.
1 ELLER 2 KYCKLINGDELAR, GRÖNSAKER.
FALSNIVÅ VID VARMLUFT
NIVÅ REK. ANVÄNDNING:
3
TILLAGNING TVÅ UGNSFALSAR.
2 KYCKLINGDELAR.
1 STEKAR.
GRILLENS EFFEKTNIVÅ
NIVÅ REK. ANVÄNDNING:
4-5
TILLAGNING av fiskbitar, tunna
skivor av kött och fågel.
1-3
GRATINERING av mat t.ex.
gratänger.
FALSNIVÅ VID TURBO GRILL
NIVÅ REK. ANVÄNDNING:
3 FISKBITAR, KÖTTSKIVOR.
2 KYCKLINGDELAR.
1 GRATÄNGER.
Val av grillens effektnivå
TURBO GRILLENS EFFEKTNIVÅ
NIVÅ REK. ANVÄNDNING:
4-5
TILLAGNING av fiskbitar, tunna
skivor av kött och fågel.
1-3
GRATINERING av mat t.ex.
gratänger.
AKTIVERA ELLER DEAKTIVERA FUNKTIONEN genom
att trycka på knapparna << och OK samtidigt i 5
sekunder tills nyckelsymbolen visas. När
barnspärren är aktiverad går det inte använda några
knappar eller vred.
FUNKTIONEN KAN
AKTIVERAS eller deaktiveras
när som helst, även under
tillagningen.
Barnspärr
UGNEN ÄR I STANDBY-LÄGE när 24-timmarsklockan
visas på displayen. Du kan ta bort visningen av
klockan genom att vrida funktionsvredet till läge 0
och trycka på knappen <<.
KLOCKAN VISAS PÅ NYTT så fort du
använder en knapp eller ett vred eller
trycker på knappen << igen.
Standby
10
11
Tillagning med grill
LIVSMEDEL REDSKAP FALSNIVÅ EFFEKTNIVÅ FÖRVÄRMNING TID
BIFFAR
GALLER PÅ
DROPPBRICKA
AV GLAS
NIVÅ 3
5 5 MIN
20 - 30 MIN
KOTLETTER 25 - 30 MIN
KORVAR 15 - 20 MIN
KALOPS 25 - 30 MIN
KEBAB 25 - 30 MIN
FISKFILÉER 20 - 30 MIN
KYCKLINGLÅR
NIVÅ 2
ELLER 3
40 - 50 MIN
REVBENSSPJÄLL 35 - 45 MIN
HALV KYCKLING NIVÅ 2 45 - 55 MIN
Tillagning med turbo grill
LIVSMEDEL REDSKAP FALSNIVÅ EFFEKTNIVÅ FÖRVÄRMNING TID
HALV KYCKLING
LÅNGPANNA PÅ
GALLER
NIVÅ 2
5 5 MIN
45 - 55 MIN
STEKT POTATIS 50 - 60 MIN
HEL KYCKLING
NIVÅ 1
60 - 70 MIN
OX- ELLER
FLÄSKSTEK
ANKA
70 - 80 MIN
LAMMSTEK
OXSTEK 50 - 60 MIN
HEL FISK
NIVÅ 1
ELLER 2
35 - 45 MIN
12
Tillagning med över-/undervärme
LIVSMEDEL REDSKAP FALSNIVÅ
UGN
°C
FÖRVÄRMNING TID
LAMM
LÅNGPANNA PÅ
GALLER
NIVÅ 1
190
JA
75 - 85 MIN
STEKAR (1 KG) 60 - 70 MIN
KYCKLING, KANIN
OCH ANKA
200 70 - 80 MIN
GÅS (2 KG)
190
90 - 120 MIN
HEL FISK (1 - 2 KG)
UGNSFAST FORM PÅ
GALLER
NIVÅ 1
ELLER 2
35 - 45 MIN
FISKFILÉER (1 KG)
LÅNGPANNA PÅ
GALLER
NIVÅ 2
30 - 35 MIN
FYLLDA GRÖNSAKER
UGNSFAST FORM PÅ
GALLER
220
35 - 45 MIN
STEKT POTATIS
LÅNGPANNA PÅ
GALLER
50 - 60 MIN
MATPAJER
UGNSFAST FORM PÅ
GALLER
NIVÅ 1
ELLER 2
200 40 - 50 MIN
LASAGNE NIVÅ 1 190 45 - 60 MIN
DESSERTER OCH
KAKOR
BAKFORM PÅ GALLER
NIVÅ 1
ELLER 2
180 40 - 50 MIN
FYLLDA BAKVERK 190 80 - 90 MIN
TÅRTOR
180
40 - 50 MIN
ÄPPELSTRUDEL
DROPPBRICKA NIVÅ 2
50 - 55 MIN
SMÅKAKOR 20 - 30 MIN
FYLLDA PETIT-CHOUX
160 35 - 45 MIN
FRUKTKAKOR BAKFORM PÅ GALLER NIVÅ 1 170 50 - 60 MIN
MARÄNGER
DROPPBRICKA
NIVÅ 2 90 NEJ 90 - 120 MIN
VOLAUVENTER
NIVÅ 1
200
JA
35 - 45 MIN
SUFFLÉER
UGNSFAST FORM PÅ
GALLER
170 40 - 50 MIN
13
Tillagning med varmluft
LIVSMEDEL REDSKAP FALSNIVÅ UGN °C TID
LAMM
TEGLIA DI
ARROSTITURA SU
GRIGLIA DI COTTURA
NIVÅ 1
190
80 - 90 MIN
STEKAR (1 KG) 65 - 75 MIN
KYCKLING, KANIN
OCH ANKA
200 75 - 85 MIN
GÅS (2 KG) 180 90 - 120 MIN
HEL FISK (1 - 2 KG)
RESISTENTE AL
CALORE DEL FORNO
SU GRIGLIA DI
COTTURA
NIVÅ 1 ELLER 2
190
35 - 45 MIN
FISKFILÉER (1 KG)
TEGLIA DI
ARROSTITURA SU
GRIGLIA DI COTTURA
NIVÅ 2
30 - 35 MIN
FYLLDA GRÖNSAKER
RESISTENTE AL
CALORE DEL FORNO
SU GRIGLIA DI
COTTURA
200
35 - 45 MIN
STEKT POTATIS
TEGLIA DI
ARROSTITURA SU
GRIGLIA DI COTTURA
50 - 60 MIN
MATPAJER
RESISTENTE AL
CALORE DEL FORNO
SU GRIGLIA DI
COTTURA
NIVÅ 1 ELLER 2
190
40 - 50 MIN
LASAGNE NIVÅ 2 45 - 60 MIN
DESSERTER OCH
KAKOR
TORTIERA SU GRIGLIA
DI COTTURA
NIVÅ 1 ELLER 2
170 40 - 50 MIN
FYLLDA BAKVERK 180 70 - 80 MIN
TÅRTOR 170 40 - 50 MIN
ÄPPELSTRUDEL
LECCARDA NIVÅ 2
180 50 - 55 MIN
SMÅKAKOR 170 20 - 30 MIN
FYLLDA PETIT-CHOUX 160 35 - 45 MIN
FRUKTKAKOR
TORTIERA SU GRIGLIA
DI COTTURA
NIVÅ 2
170 40 - 50 MIN
MARÄNGER LECCARDA 90 90 - 120 MIN
SUFFLÉER
RESISTENTE AL
CALORE DEL FORNO
SU GRIGLIA DI
COTTURA
NIVÅ 1 160 45 - 55 MIN
5019 721 01012
Printed in Italy
n
05/08
S
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16

KitchenAid KOMS 3610 IX Program Chart

Typ
Program Chart