102
TILLAGNINGSSÄTTET “EXPERT”
SV
*
Funktionssätt som används för energimärkningen i enlighet med europeiska standarden EN 50304 och
enligt europadirektiv 2002/40/EG.
RROOTTEERRAANNDDEE VVÄÄRRMMEE
(rekommenderad temperatur
118800 °°CC
, minst 35 °C, högst 235 °C)
•
Tillredningen sker med hjälp av ett elektriskt motstånd, som sitter längst in i ugnen, och
cirkulationsfläkten.
•
Temperaturen stiger snabbt: Vissa rätter kan ställas in i kall ugn.
•
Rekommenderas för att se till att den fylliga smaken hos vitt kött, fisk och grönsaker
bevaras.
För flera tillagningar upp till 3 nivåer.
KKOOMMBBIINNEERRAADD VVÄÄRRMMEE
(rekommenderad temperatur
220055 °°CC
, minst 35 °C, högst 275 °C)
•
Tillredningen sker med hjälp av de övre och undre motstånden och cirkulationsfläkten.
•
Tre kombinerade värmekällor: mycket värme nedtill, lite roterande värme och en aning
grillvärme för att gratinera.
•
Rekommenderas för quiche, matpajer och saftiga fruktpajer, helst i lerfat.
EEKKOONNOOMMIIVVÄÄRRMMEE
(rekommenderad temperatur
220000 °°CC
, minst 35 °C, högst 275 °C)
•
Tillagningen sker med hjälp av de övre och undre värmeelementen.
•
I detta läge kan du spara ström samtidigt som du bevarar tillagningskvaliteten.
•
Ekonomiläget används för energimärkningen.
•
All tillagning sker
uuttaann fföörrvväärrmmnniinngg..
TTRRAADDIITTIIOONNEELLLL
(rekommenderad temperatur
224400 °°CC
, minst 35 °C, högst 275 °C)
•
Tillagningen sker med hjälp av de övre och undre värmeelementen, utan luftcirkulation.
•
Fordrar att ugnen förvärms innan rätten sätts in.
•
Rekommenderas för långa och känsliga tillagningar:
ssaaffttiiggtt vviillttkköötttt
... För att bryna
ssttee--
kkaarr aavv rröötttt kköötttt
. För att sjuda i stängd gryta rätter som börjat tillagas på hällen (
ccooqq aauu vviinn,,
rraagguu
).
TTUURRBBOOGGRRIILLLL ++ RROOTTEERRAANNDDEE GGRRIILLLLSSPPEETTTT
(rekommenderad temperatur
220000 °
°CC
, minst 180 °C, högst 230 °C)
•
Tillagningen sker omväxlande med hjälp av det övre värmeelementet och cirkulations-
fläkten.
•
Förvärmning är ej nödvändig. Fågel och stekar blir saftiga och knapriga runt om.
•
Det roterande grillspettet fortsätter att snurra till dess att luckan öppnas.
•
Skjut in dryppannan på nedersta steget.
•
Rekommenderas för allt fågelkött eller stek på roterande grillspett, för att bryna och
genomsteka lårstek, nötkotletter. För att hålla tjocka fiskfiléer saftiga.
*
*