92
Säkerhet
Hällens säkerhetsstandard motsvarar den moderna te-
knikens krav och säkerhetslagens regler . Dessutom vill
vi hänvisa till följande säkerhetsföreskrifter.
Elektrisk säkerhet
D Montering och anslutning får endast utföras av
gehörig fackman.
D Reparation får endast utföras av certificerad elek-
triker. Felaktiga reparationer kan medföra stora
risker. Vänd dig alltid till Elektroservice.
Beakta alltid dessa hänvisningar, annars förfaller
garantianspråken i fall av skada.
D Hällen får endast bygges i an passande skåp och
bänkskivor. Därmed ges det av (VDE) krävda
skydd för elektrisk apparatur.
D Skulle störningar, sprickor eller andra skador upp-
träda: -- stäng av alla kokzonen
-- stäng av eller ta ut hällens säkringer.
D Hällen har en elektroniskt styrd säkerhetsav-
stängning som ser till, att alla värmezoner stängs
av automatiskt efter en viss tid, i fall ingen förän-
dring av inställningen sker.
Barn säkerhet
Vid kokning eller stekning blir kokzonerna mycket
varm. Se till att småbarn hålls borta från hällen och låt
större barn inte använda hällen utan tillsyn.
D Denna häll är utrustad med ett funktionslås, som
också kan kopplas in för att förhindra barn att an-
vända hällen.
Säkerhet under användning
D Denna häll får endast användas för normal
hushållsanvändning.
D Använd aldrig hällens zoner för att värma upp kö-
ket.
D Var försiktig med anslutning av elektriska hus-
hållsmaskiner i närheten av hällen. Kablar får inte
komma i närheten av varma kokzoner.
D Överhettade oljor och fett tar snabbt eld. Håll häl-
len under uppsikt när tillagning sker med mycket
fett eller olja (t.ex. pommes frites).
D Hällens elektronik ger störst möjliga säkerhet,
men kräver samtidigt noggrann omsorg när det
gäller att ställa in kokfälten efter tid och intensitet.
D Stäng alltid av kokzonerna efter användning.
Säkerhet vid rengöring
D Vid rengöring måste hällen vara avstängd.
D Rengöring med högtryckstvätt är av säkerhets-
skäl inte tillåten.
Undvik skador på hällen
D Använd aldrig hällen att stå på.
D Placera alltid en kastrull eller stekpanna på zonen
innan den kopplas på. Undvik torrkokning. Kokzo-
ner och kastruller kan ta skada.
D Keramikhällen är inte känslig mot temperatur-
chocker och mycket motståndskraftig, dock inte
okrossbar. Särskilt spetsiga och hårda föremål,
kan förorsaka skada om de faller på hällen.
D Använd inga kastruller av gjutjärn eller kastruller
med skadade bottnar, som är ojämna eller har
fåror. Repor kan uppstå när de flyttas.
D Ställ inga pannor eller kastruller på keramikhäl-
lens ram. Repor och lackskador kan uppstå.
D Se till att ingen vätska som innehåller syra (ättika,
citron eller kalklösande medel) hamnar på hällens
ram, då matta ställen uppstår.
D Skulle socker eller en sockerinnehållande rätt
hamna på kokzonen och smälta, måste det ge-
nast avlägsnas i hett tillstånd. Om massan kyls av
och hinner stelna, kan ytan ta skada om man för-
söker ta bort sockret.
D Håll keramikhällen fri från alla föremål, som kan
smälta t.ex. plast eller aluminiumfolie. Skulle
något sådant hamna på zonen och smälta, måste
det omedelbart avlägsnas med en rengörings-
skrapa.