111
Säkerhet
Hällens säkerhetsstandard motsvarar den moderna te-
knikens krav och säkerhetslagens regler. Dessutom vill
vi hänvisa till följande säkerhetsföreskrifter.
Elektrisk säkerhet
D Montering och anslutning får endast utföras av
gehörig fackman.
D Reparation får endast utföras av certificerad elek-
triker. Felaktiga reparationer kan medföra stora
risker. Vänd dig alltid till Elektroservice.
Beakta alltid dessa hänvisningar, annars förfaller
garantianspråken i fall av skada.
D Hällen får endast bygges i an passande skåp och
bänkskivor. Därmed ges det av (VDE) krävda
skydd för elektrisk apparatur.
D Skulle störningar, sprickor eller andra skador upp-
träda: -- stäng av alla kokzonen
-- stäng av eller ta ut hällens säkringer.
D Hällen har en elektroniskt styrd säkerhetsav-
stängning som ser till, att alla värmezoner stängs
av automatiskt efter en viss tid, i fall ingen förän-
dring av inställningen sker.
Barnsäkerhet
Vid kokning eller stekning blir kokzonerna mycket
varm. Se till att småbarn hålls borta från hällen och låt
större barn inte använda hällen utan tillsyn.
D Denna häll är utrustad med ett funktionslås, som
också kan kopplas in för att förhindra barn att an-
vända hällen.
Säkerhet under användning
D Denna häll får endast användas för normal
hushållsanvändning.
D Använd aldrig hällens zoner för att värma upp kö-
ket.
D Var försiktig med anslutning av elektriska hus-
hållsmaskiner i närheten av hällen. Kablar får inte
komma i närheten av varma kokzoner.
D Överhettade oljor och fett tar snabbt eld. Håll häl-
len under uppsikt när tillagning sker med mycket
fett eller olja (t.ex. pommes frites).
D Hällens elektronik ger störst möjliga säkerhet,
men kräver samtidigt noggrann omsorg när det
gäller att ställa in kokfälten efter tid och intensitet.
D Stäng alltid av kokzonerna efter användning.
Säkerhet vid rengöring
D Vid rengöring måste hällen vara avstängd.
D Rengöring med högtryckstvätt är av säkerhets-
skäl inte tillåten.
Undvik skador på hällen
D Använd aldrig hällen att stå på.
D Placera alltid en kastrull eller stekpanna på zonen
innan den kopplas på. Undvik torrkokning. Kokzo-
ner och kastruller kan ta skada.
D Keramikhällen är inte känslig mot temperatur-
chocker och mycket motståndskraftig, dock inte
okrossbar. Särskilt spetsiga och hårda föremål,
kan förorsaka skada om de faller på hällen.
D Använd inga kastruller av gjutjärn eller kastruller
med skadade bottnar, som är ojämna eller har
fåror. Repor kan uppstå när de flyttas.
D Ställ inga pannor eller kastruller på keramikhäl-
lens ram. Repor och lackskador kan uppstå.
D Se till att ingen vätska som innehåller syra (ättika,
citron eller kalklösande medel) hamnar på hällens
ram, då matta ställen uppstår.
D Skulle socker eller en sockerinnehållande rätt
hamna på kokzonen och smälta, måste det ge-
nast avlägsnas i hett tillstånd. Om massan kyls av
och hinner stelna, kan ytan ta skada om man för-
söker ta bort sockret.
D Håll keramikhällen fri från alla föremål, som kan
smälta t.ex. plast eller aluminiumfolie. Skulle
något sådant hamna på zonen och smälta, måste
det omedelbart avlägsnas med en rengörings-
skrapa.