63
sv
Användning
Ta bort stenar och kärnor (t.ex. på
Ta bort hårda skal (t.ex. på meloner,
Frukt och grönsaker med tunna skal
(t.ex. äpplen, päron, morötter, rättika,
sallad, kål, persilja, spenat, druvor,
sköljas.
Skala citrusfrukter och ta bort det vita
skinnet, eftersom saften annars kan
smaka beskt.
Dela stora frukter och grönsaker i bitar
så att du får ned dem i påfyllningsröret
utan att trycka.
Användning
W Risk för personskador!
– Apparaten får bara köras i hopsatt
tillstånd.
– Kör den aldrig om inte locket är påsatt
och fastsnäppt.
– Stick aldrig ned fingrarna i
påfyllningsröret. Använd enbart den
medföljande påmataren!
Varning!
Använd alltid sorbetinsatsen när du bear-
betar djupfryst frukt. Bearbeta inte frukter
som blir mycket hårda vid djupfrysning
Viktigt: Avsluta bearbetningen och töm
safttrumman när saften når markeringen
350 ml.
Pressning av saft
X Bildserie D
Förbered apparaten enligt beskriv-
ningen. X ”Förberedelser för pressning
1. Ställ ett kärl under var och en av öpp-
ningarna för saft och fruktkött.
2. Öppna förslutningsspjället för saft.
3. För inställningsarmen för fruktkött (allt
É
eller till stopp åt höger. (Ê
4. Sätt in stickkontakten. Ställ reglaget
i läge I. Apparaten startar. LED-
Rotationsborsten vrids runt.
5. Fyll på de förberedda matvarorna i
påfyllningsröret.
6. Använd enbart den medföljande påma-
taren för att trycka ned matvarorna.
Saften rinner ned i det högra kärlet.
Det utpressade fruktköttet samlas i det
vänstra kärlet.
7. När bearbetningen har slutförts eller
när saftkärlet är fullt ställer du reglaget
i läge O och väntar tills apparaten står
stilla.
8. Stäng förslutningsspjället för saft och
töm kärlen.
Anmärkningar:
– Du kan förbättra saftutbytet om du vid
bearbetningens början och slut framför
allt använder ingredienser med hög
vätskehalt (t.ex. apelsiner, tomater, vat-
hårda ingredienser med mycket fibrer.
– Fyll på matvarorna portionsvis i
påfyllningsröret.
– Om du fyller på för mycket går inte
bearbetningen fortare och trumman kan
rinna över.
Framställning av sorbet
X Bildserie E
1. Förbered apparaten enligt beskrivningen
med sorbetinsatsen. X ”Förberedelser
Ställ ett kärl under saftöppningen.
Öppna avstängningsspjället för saft.
2. Sätt in stickkontakten. Ställ reglaget i
läge ON. Apparaten startar. LED-ringen
3. Fyll på de frysta matvarorna i
påfyullningsröret.
4. Använd enbart den medföljande
påmataren för att trycka ned matvarorna.
Den färdiga sorbeten samlas i kärlet.