fruktpress
så här monterar du
fruktpressen
1 Montera spolen inuti huvuddelen.
2 Montera filtret på huvuddelen och
rikta fliken mot urtaget i
huvuddelen.
3 Lås filterlocket på plats genom att
fatta tag i hållaren 햻 och vrida
moturs tills riktningslinjen befinner sig
rakt nedanför linjen på huvuddelen
.
4 Montera munstycket för justering av
fruktkött.
tillagning
●
Ta bort kärnor (plommon, persikor,
körsbär etc.).
●
Ta bort grova skal (meloner, ananas,
gurka etc.).
●
Frukt/grönsaker med mjukt skal och
andra råvaror behöver du bara tvätta
(äpplen, päron, spenat, vindruvor,
jordgubbar etc.).
så här använder du
fruktpressen
1 Ta bort locket genom att trycka
ovanpå det och sedan lyfta av det
.
2 När fruktpressen är i den position
som bilden visar , ska du placera
den i uttaget. Rotera fruktpressen så
att mataren är riktad rakt uppåt.
3 Montera matartratten.
4 Placera ett lämpligt uppsamlingskärl
under juicekranen för att samla upp
juicen och under det justerbara
munstycket för fruktkött för att samla
upp fruktköttet.
5 Skär råvarorna i bitar som går ner i
matarröret.
6 Slå på apparaten på hastighet 2 och
tryck lätt på råvarorna med mataren.
●
Det blir stopp i matarröret om det
överfylls eller om råvarorna packas
för tätt i röret.
●
Obs! Det tar en stund innan
fruktköttet börjar att komma ut ur
det justerbara munstycket – detta är
normalt.
●
Under juicepressningen kan
du justera munstycket och
ställa in hur mycket fruktkött
som matas ut – vrid moturs
om du vill öka och medurs om
du vill minska flödet.
●
Hårda råvaror och råvaror
med högt fiberinnehåll kräver
normalt att munstycket är
öppet. Mjuka råvaror kräver
att munstycket är stängt.
7 När du har tillsatt den sista biten ska
du låta tillbehöret gå tills juicen slutar
att droppa från juicekranen.
för bästa resultat
●
Använd munstycket för justering av
fruktkött för att reglera juiceflödet
medan du pressar.
●
Använd alltid frukt och grönsaker
som är färska och fasta. Frukt och
grönsaker som är övermogna är
svårare att pressa och mindre
nyttiga.
●
Tillsätt råvarorna långsamt för att få
ut så mycket juice som möjligt.
●
Bearbeta inte mer än 500 g råvaror
samtidigt och rengör filtret
regelbundet under juicepressningen
för att säkerställa bästa prestanda
och förhindra att filtret blockeras.
●
Om fruktköttet är väldigt blött efter
pressningen kan det bearbetas igen
– använd hösta hastighet och ställ in
munstycket för fruktkött efter behov.
Stäng av så snart torrt fruktkött
börjar att komma ut, när filtret börjar
att täppas till eller när juicen börjar
att droppa istället för att rinna ur
kranen. Låt inte fruktköttet bli
för torrt eftersom det kan leda
till att spolen och filtret
klibbar ihop och blir svåra att
demontera.
●
Om det inte kommer ut någon juice
ur juicekranen eller om filtret börjar
att täppas till, ska du öka
hastigheten och öppna munstycket
för fruktkött.
50