SV36
TABELL MED BESKRIVNING AV FUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF (avstängning) För att avsluta tillagning och stänga av ugnen.
LAMP
(UGNSLAMPA)
För att tända/släcka ugnens innerbelysning.
SPECIAL
DEFROST
(UPPTINING)
För att snabba på upptining av livsmedel. Placera maten på den mittersta
ugnsfalsen. Låt maten ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att ytan
blir torr.
KEEP WARM
(VARMHÅLLNING)
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t.ex.: kött, friterade
rätter, pajer). Placera maten på den mittersta ugnsfalsen. Funktionen kan
inte aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 65 °C.
RISING
(JÄSNING)
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäsningens
kvalitet kan funktionen inte aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger
40 °C. Placera degen på den 2:a ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma
ugnen.
ECO FORCED
AIR (EKO-
VARMLUFT)
För tillagning av fyllda kötträtter och köttstycken på samma fals. Denna
funktion använder icke-kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att
maten blir torr. När Eko-funktionen är aktiverad släcks ugnslampan under
tillagningen och kan tändas tillfälligt med bekräftelseknappen. För att
minska energi-förbrukningen bör luckan inte öppnas under tillagningens
gång. Du rekommenderas att använda den 3:e ugnsfalsen. Du behöver inte
förvärma ugnen.
CONVENTIONAL
(STATISK)
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en nivå Använd
den 3:e ugnsfalsen. För tillagning av pizza, pajer (söta och salta) med
vätskefyllnad, använd 1:a eller 2:a ugnsfalsen. Förvärm ugnen innan du
ställer in maten.
CONVECTION BAKE
(ÖVER/UNDER &
FLÄKT)
Använd denna funktion när du ska tillaga kött eller paj med våt fyllning på
en enda fals. Använd den 3:e ugnsfalsen. Förvärm ugnen innan du startar
tillagningen.
FORCED AIR
(VARMLUFT)
Används för tillagning av flera olika maträtter som kräver samma
temperatur på två nivåer samtidigt (t.ex. fisk, grönsaker, bakverk).
Funktionen gör det möjligt att tillaga maten utan risken att de drar åt sig
lukt av varandra. Det är lämpligt att använda den 2:a ugnsfalsen för
tillagning på en enda fals. För tillagning på två ugnsfalsar rekommenderar
vi att du använder den 1:a och den 4:e falsen, efter att du förvärmt ugnen.
GRILL
För grillning av stekar, grillspett och korv, för att gratinera grönsaker och för
att rosta bröd. Vi rekommenderar att du placerar maträtterna på 4:e eller
5:e ugnsfalsen. Då du grillar köttbitar rekommenderar vi att du använder en
långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera den på den 3:e eller
4:e ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte
förvärma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
TURBO GRILL
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Placera
köttet på de mittersta falsarna. Vi rekommenderar att du använder en
långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera den på den 1:a eller
2:a ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte
förvärma ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen. Med
denna funktion kan du använda det roterande grillspettet, om du har detta
tillbehör.