SV36
TABELL MED BESKRIVNING AV FUNKTIONER
FUNKTIONSRATT
OFF
(AVSTÄNGNING)
För att avsluta tillagning och stänga av ugnen.
LAMP
(UGNSLAMPA)
För att tända/släcka ugnens innerbelysning.
SPECIALS (SPECIAL)
DEFROST
(UPPTINING)
För att snabba på upptining av livsmedel. Placera maten på den mittersta
ugnsfalsen. Låt maten ligga kvar i förpackningen. Det förhindrar att ytan blir
torr.
KEEP WARM
(VARMHÅLL-
NING)
För att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t.ex.: kött, friterade rätter,
pajer). Placera maten på den mittersta ugnsfalsen. Funktionen kan inte
aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger 65 °C.
RISING
(JÄSNING)
För att få optimal jäsning av söt eller salt deg. För att bibehålla jäsningens
kvalitet kan funktionen inte aktiveras om temperaturen i ugnen överstiger
40 °C. Placera degen på den 2:a ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma ugnen.
ECO FORCED
AIR (EKO-
VARMLUFT)
För tillagning av fyllda kötträtter och köttstycken på samma fals. Denna
funktion använder icke-kontinuerlig, svag fläktluft som förhindrar att maten
blir torr. När Eko-funktionen är aktiverad släcks ugnslampan under tillagningen
och kan tändas tillfälligt med bekräftelseknappen. För att minska energi-
förbrukningen bör luckan inte öppnas under tillagningens gång. Du
rekommenderas att använda den 3:e ugnsfalsen. Du behöver inte förvärma
ugnen.
CONVENTIONAL
(STATISK)
Denna funktion kan användas för alla typer av tillagning på en nivå Använd
den 3:e ugnsfalsen. För tillagning av pizza, pajer (söta och salta) med
vätskefyllnad, använd 1:a eller 2:a ugnsfalsen. Förvärm ugnen innan du ställer
in maten.
CONVECTION
BAKE (ÖVER/
UNDER &
FLÄKT)
Använd denna funktion när du ska tillaga kött eller paj med våt fyllning på en
enda fals. Använd den 3:e ugnsfalsen. Förvärm ugnen innan du startar
tillagningen.
FORCED AIR
(VARMLUFT)
Används när man vill tillaga flera olika maträtter som kräver samma
temperatur på två nivåer (t.ex. fisk, grönsaker, kakor). Funktionen gör det
möjligt att tillaga maten utan risken att de drar åt sig lukt av varandra. Det är
lämpligt att använda den 2:e ugnsfalsen för tillagningen på en enda fals. För
tillagning på två ugnsfalsar rekommenderar vi att du använder den 1:a och den
4:e falsen efter att du förvärmt ugnen.
GRILL
För grillning av stekar, grillspett och korv, för att gratinera grönsaker och för att
rosta bröd. Vi rekommenderar att du placerar maträtterna på 4:e eller 5:e
ugnsfalsen. Då du grillar köttbitar rekommenderar vi att du använder en
långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera den på den 3:e eller 4:e
ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte förvärma
ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen.
TURBO GRILL
Används för att grilla större köttbitar (lammstek, rostbiff, kyckling). Placera
köttet på de mittersta falsarna. Vi rekommenderar att du använder en
långpanna under för att fånga upp köttsaften. Placera den på den 1:a eller 2:a
ugnsfalsen och fyll den med en halvliter vatten. Du behöver inte förvärma
ugnen. Ugnsluckan skall vara stängd under matlagningen. Med denna
funktion kan du använda det roterande grillspettet, om du har detta tillbehör.