44
Låt inte den färdiga pizzan ligga för länge på träbrädan, eftersom
degen blir fuktig och fastnar på brädan!
9. För nu över pizzan på den förvärmda pizzastenen:
— använd brädan som stöd
— och dra bort brädan
10. Stäng ugnsluckan och grädda i ca 8-15 minuter.
När pizzan är klar ska du fram träbrädan igen för att lägga den färdiga
pizzan på från stenen.
Om du vill grädda flera pizzor efter varandra måste du värma upp
ugnen på nytt varje gång tills lampan slocknar (ca 5-10 minuter).
Tips:
•Om du gillar mycket topping på din pizza, välj en lägre temperatur
och lite längre tid (dvs. 200°C och cirka 15 minuter).
•För pizzor som inte har mycket topping kan temperaturen vara högre
och tiden kortare (dvs. 250°C och ca 8 minuter).
Användning och rengöring
•Innan du använder pizzastenen och träbrädan för första gången ska
de sköljas under rinnande vatten och därefter självtorka.
•Använd inget fett på pizzastenens yta.
•Missfärgning och ojämnheter i strukturen påverkar inte funktionen på
något sätt. Detta är typiskt för porösa stenar.
•Rester från degen eller från toppingen kan tas bort med en stekspade
eller en kniv.
•Om du vill rengöra den mer kan du hetta upp pizzastenen i ugnen
och skrubba den med stålull och därefter skölja den med vatten.
•Träbrädan får endast rengöras med varmt vatten och en diskborste.
Vid behov kan man ta lite diskmedel och skölja mycket noggrant med
vatten.
Observera
Pizzastenen och träbrädan får inte diskas i diskmaskinen!
Pizzastenen får endast användas i ugnen när den är torr!