GC712D12

Tefal GC712D12 Användarmanual

  • Hej! Jag är en AI-chatbot som är tränad för att hjälpa dig med Tefal GC712D12 Användarmanual. Jag har redan gått igenom dokumentet och kan ge dig klara och enkla svar.
DA SV
12 13
MAKARONER OCH OST
För 4 portioner | Förberedelsetid: 20 min | Tillagningstid: 25 till 30 minuter
FÄRSK HEMMAGJORD PIZZA
För 1 till 2 portioner | Förberedelsetid: 10 min | Tillagningstid: 15 minuter
BLÅBÄRSCHEESECAKE
För 4 portioner | Förberedelsetid: 25 min | Tillagningstid: 45 minuter
240 g vanliga makaroner - 220 g (2 koppar) strimlad cheddarost - 50 g (½ kopp) riven parmesanost -
750 ml (3 koppar) mjölk - 45 g (6 msk) mjöl - 45 g (3 msk) smör - 1 nypa paprikapulver - 1 nypa riven
muskot (valfritt) - Salt och peppar - 20 g (3 msk) strimlad cheddarost för att slutföra din Mac´n Cheese
1. Koka makaronerna enligt instruktionerna på förpackningen. Häll av vattnet.
2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Mixa ner mjöljet för att skapa en redning. Ta bort
kastrullen från värmen. Tillsätt gradvis och långsamt mjölken i redningen. Koka under ständig
omrörning. Rör i osten och koka på svag värme tills osten smält. Kontrollera kryddningen
och tillsätt den rivna muskoten. Häll ner makaronerna i ugnstillbehöret och häll såsen över
makaronerna. Rör om ordentligt. Strö lite riven cheddarost ovanpå gratängen.
3. Placera tillbehöret med beredningen i din OptiGrill innan du startar den. Starta grillen. Tryck
för att välja orange färginställning och tryck sedan på OK-knappen. Tillaga i omkring
30 minuter eller tills beredningen är kokhet.
Tips: Du kan tillsätta ärtor och bacon i det här receptet.
300 g färsk pizzadeg - Mjöl till kavling av degen - 100 g tomatsås - 100 g färsk mozzarellaost, skivad -
50 g (¼ kopp) skivade svarta oliver - 4 till 5 skivade svampar - 2 skivor kokt skinka - ½ grön paprika,
utan frön, skivad - Färska basilikablad - Salt och peppar
1. På bordet med mjöl, kavla ut degen 12 till 15 mm tjocklek i ugnstillbehörets storlek och lägg i
den i tillbehöret.
2. Häll lite tomatsås ovanpå degen. Tillsätt den skivade mozzarellaosten, all garnering och
basilikan. Krydda med salt och peppar på ovansidan.
3. Placera tillbehöret med beredningen i din OptiGrill innan du startar den. Starta grillen. Tryck
för att välja röd färginställning och tryck sedan på OK-knappen. Tillaga i omkring
15 minuter eller tills pizzan är tillagad.
⁄ kopp cream cheese (färskost) (200 g) - ½ kopp keso (125 g) - ½ kopp gräddfil (100 g) - 3 ägg -
⁄ kopp brunt socker (85 g) - 1 kopp färska blåbär (250 g) - Till kakbotten: 1 kopp mjöl (140 g) -
½ kopp socker (100 g) - ⁄ kopp mjukt smör (80 g) - 2 matskedar mjölk
Förbereda kakbotten
1. Blanda mjölet och strösockret i en skål, tillsätt det kalla smöret i bitar och blanda sedan till en
smulig textur med fingertopparna.
2. Tillsätt mjölken för att få en deg och tryck ut den i det insmörade ugnstillbehöret.
3. Placera tillbehöret med beredningen i din OptiGrill innan du startar den. Starta grillen. Tryck
för att välja gul färginställning och tryck sedan på OK-knappen. Tillaga i 15 minuter.
Cheesecake
1. Vispa cream cheesen med gräddfilen, keson och det bruna sockret i en skål. Tillsätt ett ägg i taget.
2. Häll blandningen över kakbotten och fördela blåbären på ovansidan.
3. Baka 30 minuter i ugnstillbehöret.
Tips: Under vintern kan du använda frysna blåbär, utan att behöva tina upp dem.
MAKARONI OG OST
Til 4 portioner | Forberedelsestid: 20 min | Tilberedningstid: 25-30 min
FRISK HJEMMELAVET PIZZA
Til 1-2 portioner | Forberedelsestid: 10 min | Tilberedningstid: 15 min
OSTEKAGE MED BLÅBÆR
Til 4 portioner | Forberedelsestid: 25 min | Tilberedningstid: 45 min
240 g (½ pund) makaroni - 220 g (2 kopper) cheddarost revet i strimler - 50 g (½ kop) revet parmesanost -
750 ml (3 kopper) mælk - 45 g (6 tsk.) mel - 45 g (3 tsk.) smør - 1 knivspids paprika - 1 knivspids malet
muskatnød (valgfrit) - salt og peber - 20 g (3 tsk.) cheddarost revet i strimler for at gøre retten færdig
1. Kog makaronien ifølge vejledningen på pakken. Hæld vandet ud.
2. Smelt smørret i en gryde på mellemvarme. Rør mel i og lav en opbagning. Fjern gryden
fra varmen. Tilføj gradvist mælk til opbagningen. Bring opbagningen i kog under konstant
omrøring. Rør ost i, og varm på svag varme, indtil osten er smeltet. Tilføj krydderier og den
malede muskatnød. Hæld makaronien i ovnbakken, og hæld saucen over makaronien. Rør godt
rundt. Drys revet cheddarost oven på gratinen.
3. Sæt tilbehøret med tilberedningen ind i din OptiGrill, før du tænder for den. Tænd for grillen.
Tryk for at vælge den orange farveindstilling og tryk så på OK-knappen. Tilbered i ca.
30 minutter eller indtil det er rygende varmt.
Tips: Du kan tilføje ærter og bacon til denne opskrift.
300 g frisk pizzadej - mel til at rulle dejen i - 100 g tomatsauce - 100 g frisk mozzarella, skåret i skiver -
50 g kop) skiveskåret sorte oliven - 4-5 skiveskåret svampe - 2 skiveskåret kogt skinke - ½ grøn
peberfrugt med kernerne taget ud og skåret i skiver - basilikumblade - salt og peber
1. Rul dejen til en tykkelse på 12-15 mm på et melet bord. Put dejen i ovnbakken.
2. Hæld noget tomatsauce oven på dejen. Spred mozzarellaosten, basilikummen og andet
tilbehør på toppen. Krydr med salt og peber.
3. Sæt tilbehøret med tilberedningen ind i din OptiGrill, før du tænder for den. Tænd for grillen.
Tryk for at vælge den røde farveindstilling og tryk så på OK-knappen. Tilbered i ca.
15 minutter eller indtil pizzaen er færdigbagt.
⁄ kop flødeost (200 g) - ½ kop hytteost (125 g) - ½ kop cremefraiche (100 g) - 3 æg - ⁄ kop brun farin
(85 g) - 1 kop friske blåbær (250 g) - Til kagebunden: 1 kop mel (140 g) - ½ kop sukker (100 g) - ⁄ kop
blødt smør (80 g) - 2 spsk. mælk
Forberedelse af kagebunden
1. Bland mel og sukker i en skål, tilsæt koldt smør i stykker og smuldr med fingrene.
2. Tilsæt mælken, så du får en dej, og spred den ud i ovnbakken, smurt med smør.
3. Sæt tilbehøret med tilberedningen ind i din OptiGrill, før du tænder for den. Tænd for grillen.
Tryk for at vælge den gule farveindstilling og tryk så på OK-knappen. Tilbered i 15 minutter.
Ostekagen
1. Pisk flødeost med cremefraiche, hytteost og farin i en skål. Tilsæt æggene et ad gangen.
2. Hæld blandingen over kagebunden og spred blåbærrene på toppen.
3. Bages i 30 minutter i ovnbakken.
Tips: Uden for sæsonen kan du bruge frosne blåbær, uden at tø dem op først.
1/15