5019 100 56191
S
0 Av
Ugnslampa
STATISK FUNKTION
Används när all mat står på samma fals.
-
Värm ugnen till önskad temperatur och ställ in
maten så snart termostatens röda kontrollampa
slocknar.
-
När den statiska funktionen används ska plåten
helst sättas på den andra falsen i ugnen (högst
upp).
STATISK FUNKTION + FLÄKT
Använd denna funktion när du vill använda båda
falsarna för matlagningen.
-
Det är inte nödvändigt att värma ugnen i förväg
(förutom för pizza och focaccia).
-
Byt läge på rätterna i ugnen 10 minuter före
koktidens slut.
-
Ta ut den färdiga maträtten och låt den andra rätten
stå kvar i ugnen tills den är klar.
GRILL
Använd grillfunktionen för att grilla mindre köttbitar
(köttskivor, korvar) och för att rosta bröd.
-
Ugnsluckan ska vara stängd under
matlagningen.
-
Värm grillen i cirka 5 minuter.
-
Lägg köttet på gallret och ställ droppbrickan
nedanför. Häll vatten i droppbrickan så att bottnen
täcks så blir det inte så mycket rök och fettstänk.
-
Vänd på köttet efter halva koktiden.
GRILL + FLÄKT
Idealisk för stora stekar, fläsk, kyckling och rostbiff.
-
Ugnsluckan ska vara stängd under
matlagningen.
-
Lägg köttet på gallret och ställ droppbrickan
nedanför. Häll vatten i droppbrickan så att bottnen
täcks så blir det inte så mycket rök och fettstänk.
-
Vänd på köttet efter halva koktiden
UPPTINING
Det idealiska för att tina frysvaror till
rumstemperatur.
-
Maten bör läggas in i ugnen i sin förpackning för
att hindra att den blir torr
FLÄKT + UNDERVÄRME
Denna funktion är idealisk för:
-
stora fruktkakor
-
timbaler
-
fyllda grönsaker
-
pizza
-
kyckling (över 3 kg)
Det är inte nödvändigt att värma ugnen i förväg
(förutom för pizza och focaccia).
FLÄKT
Använd denna funktion när ugnen ska användas för
flera rätter som ska stå på olika nivåer, t.ex. för fisk,
grönsaker, pasta).
-
Välj om möjligt maträtter som ska tillagas vid
samma temperatur.
-
Det är inte nödvändigt att värma ugnen i förväg.
-
Ta ut den färdiga maträtten och låt den andra
rätten stå kvar i ugnen tills den är klar.
UNDERVÄRME
Använd undervärmen
-
för att grädda klart fruktkakor och ostkakor.
-
för att reda såser.
Använd undervärmen de sista 10 eller 15 minuterna
av koktiden.
SNABBVÄRMNING
För snabb förvärmning av ugnen.
-
Snabbvärmningen stängs automatiskt av när
inställd temperatur uppnås och ugnen kopplar då
om till den statiska funktionen.
-
För kött, fisk och kyckling.`
.
UGNENS FUNKTIONER