Förvärm alltid produkten.
Typ av maträtt Temperatur (°C) Tid/tips
Fisk och skaldjur 140–160 Förvärm produkten
Laxkotletter 160 8 min., vänd efter 4 min
Jätteräkor (utan skal) 140 6 min., vänd efter 3 min
Tonfiskskivor, ca. 2,5 cm tjocka 160 10 min., vänd efter 5 min.
Sjötunga (stekt i smör) 140 8 min., vänd efter 4 min., ljusa
sidan först
Rödspättafilé 140 6 min., vänd efter 3 min.
Kalv 140–180 Förvärm produkten
Kalvkotlett 180 10 min., vänd efter 5 min.
Kalvmedaljonger, 4 cm tjocka 160 10 min., vänd efter 5 min.
Kalvbiffar, 3-4 cm tjocka 160 6 min., vänd efter 3 min.
Kalvschnitzel 180 5 min., vänd efter 2½ min.
Kalvstrimlor i gräddsås 180 6 min., vänd efter 3 min.
(strimlorna ska inte klibba fast
vid varandra)
Nötkött 160–180 Förvärm produkten
Nötkött, mycket blodigt 180 2 min., vänd efter 1 min.
blodig, röd 180 6 minuter, vänd efter 3 minu-
ter
rosa, medium 180 8 minuter, vänd efter 2 minu-
ter
genomstekt, välstekt 180 8 min., vänd efter 4 min. utan
fett, stektiden ökar med cirka
20 %.
Hamburgare 160 6–8 min., vänd efter 3–4 min.
Châteaubriand 160 sedan 100 Sautera köttet i olja på alla si-
dor (vänd när köttet inte klib-
bar fast vid pannan). Stek fär-
digt på en sida i 10 min. (100
°C).
Fläsk 160–180 Förvärm produkten
Fläskmedaljonger 160 8 min., vänd efter 4 min. (be-
roende på tjocklek)
Fläskstek 180 8 min., vänd efter 4 min.
Fläskschnitzel 160 6 min., vänd efter 3 min.
Revbensspjäll 160 8–10 min., vänd flera gånger
Råd och tips 69