www.barbecook.com/puuur 25
8) Av säkerhetsskäl rekommenderar
vi att du har en hink med vatten
eller sand i närheten av den tända
grillen.
9) Grilla aldrig i flammorna. Börja inte
grilla förrän kolet är täckt med ett
tunt lager aska. För fetthaltig mat
rekommenderar vi att en stekpan-
na används.
10) Använd alltid torr och renad kol
som uppfyller NBN M 11-001 eller
EN 1860-2.
11)Särskilda försiktighetsmått gäller
för keramikskålen. Garantin gäller
inte om du inte tar hänsyn till föl-
jande: Häll inte kalla vätskor i den
heta skålen. Undvik all kontakt med
vassa och/eller hårda föremål.
GARANTI
Din barbecook
®
PUUUR
®
levereras
med en två år lång garanti mot alla
tillverkningsfel. Garantin gäller från
inköpsdatumet, under förutsättning
att den används i enlighet med den-
na bruksanvisning. Ditt kassakvitto
där inköpsdatumet anges gäller som
din garantisedel. Denna barbecook
®
PUUUR
®
är inte lämplig för kommer-
siell användning. Slitage, rost, defor-
mering och missfärgning av delar som
direkt utsätts för elden är helt normalt
och kommer därför under inga omstän-
digheter att anses vara ett produktfel:
det är det logiska resultatet av att de
används. Markgallret kan sålunda de-
formeras mycket efter en tid och det är
normalt att den här delen bytas ut.
sidan mer än 5 cm från marken. Flytta
alltid grillen genom att dra den bakåt,
dvs. skjut den inte framåt. Det finns två
justeringsfötter (p.2: #16) på grillens
undersida. Dessa kan vridas mer inåt
eller utåt så att grillen kan användas
på ojämn mark, samtidigt som den står
på en jämn och stabil yta.
FÖRSTA GÅNGEN GRILLEN
ANVÄNDS
Innan du tänder grillen ska du försiktigt
ta bort skyddsfolien från innerhöljet
(p.2: #6). När du använder barbecook
®
PUUUR
®
första gången rekommende-
rar vi starkt att den får brännas i 30 mi-
nuter utan matlagning. Denna inbrän-
ningsperiod är nödvändig.
PRAKTISKA TIPS OCH
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER
1) Använd inte grillen inomhus.
2) Placera alltid grillen på ett fast un-
derlag, på avstånd från lättantändli-
ga och smältbara föremål.
3) Vi rekommenderar att askan töms
ut efter varje användningstillfälle.
4) Lägg inte för mycket kol i skålen
(max. 50 % av skålens kapacitet).
5) Använd inte alkohol eller bensin
för att tända eller ge näring åt el-
den. Använd bara braständare som
uppfyller standarden EN 1860-3!
6) OBS! Grillen blir mycket het. Flyt-
ta den inte förrän elden har släckts
helt och hållet och grillen har sval-
nat helt och hållet.
7) ARNING! Håll barn och husdjur på
säkert avstånd från grillen. Skydda
dig själv mot elden. Lämna aldrig
grillen obevakad.
Man_PUUUR_110110.indd 25 12/01/11 09:15