Barbecook Smoker Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning

Denna manual är också lämplig för

Twist-and-turn locking grill body for easy transportation
UK
Завъртете и обърнете заключващото се тяло на грила за по-лесно транспортиране.
BG
“Zavij-i-okreni” brtvljenje tijela aparata za jednostavan transport.
HR
Vrid-og-drej lukning af grillen for let transport.
DK
Corps de grill à montage à baïonnette pour un transport sans encombre.
FR
Der Grillkörper mit Drehverschluss kann leicht transportiert werden.
DE
Στρεφόμενος ασφαλιζόμενος κορμός σχαρών για εύκολη μεταφορά.
GR
Csavarja és forgassa el az összecsukható grillező testét a könnyebb szállítás érdekében.
HU
Corpo del grill chiuso ruota e gira per un facile trasporto.
IT
Pagrieziet un salociet grila korpusu, lai to būtu ērtāk pārvadāt.
LV
Sukamasis ir pakreipiamasis grilio ksavimo mechanizmas, kad būtų lengviau transportuoti.
LT
Składana konstrukcja grilla umożliwia łatwy transport urządzenia.
PL
Corpo do grelhador de bloqueio rotativo para transporte fácil.
PT
Corp de grătar cu blocare prin răsucire, pentru o transportare comodă.
RO
Na uľahčenie prepravy teleso grilu otočte a obráťte.
SK
Dimni pekač, ki se razstavi in sestavi na način “Twist-and-turn”, za hitro prestavljanje.
SI
El cuerpo de la parrilla tiene un sistema que permite cerrar y tapar la parrilla para facilitar el transporte.
ES
Tělo grilu s otočnou pojistkou pro snadnou přepravu.
CZ
Door de “draai-en-sluit-functie” is de rookoven gemakkelijk te transporteren.
NL
“Keera-ja-pööra” lukustusega korpus transpordi hõlbustamiseks.
EE
Kääntämällä ja kiertämällä lukkiutuva grillirunko, joka on helppo kuljettaa.
FI
Корпус гриля закрывается поворотом, что облегчает его транспортировку.
RU
Grill med vridlåsning för lätt transport.
SE
www.barbecook.com
|
5
SE
ANVÄNDARMANUAL OCH MONTERINGSINSTRUKTIONER
ANVÄNDNING FÖR FÖRSTA GÅNGEN
När du använder denna rökgrill för första gången, rekommenderar vi att du låter den brinna i 30 minuter utan att tillreda mat.
Denna inkörningsperiod är nödvändig.
ANVÄNDBARA RÅD OCH FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER
Denna rökgrill kan endast användas utomhus.
Placera alltid grillen på ett stadigt underlag, långt ifrån brännbara och smältbara objekt.
Använd inte en rökgrill när det blåser hårt.
Använd rökgrillen endast när den är helt ihopmonterad och med alla delar stadigt på plats.
För ytta aldrig rökgrillen förrän elden är helt släkt och den har svalnat helt.
Håll barn och djur på säkert avstånd från grillen.
Använd aldrig alkohol eller bensin för att tända eller för att få en bättre eldslåga.
Skydda dig mot elden och ångan när du öppnar locket eller dörrarna när rökgrillen är i användning.
ANVÄNDNINGSINSTRUKTIONER
TÄNDNING
Ta bort locket, den övre sektionen, galler och droppannan.
Se till att kolgallret sitter på insidan av kolpannan och att kolpannan står stadigt på alla 3 ben
Öppna dörren till den under sektionen. Om möjligt, rikta den öppna dörren mot vinden, för att elden skall få bättre fart
och för att luften skall börja cirkulera inne i rökgrillen.
Fyll på kol eller briketter (inte barrträd) i en pyramidform i mitten på kolgallret.
Tänd elden medan locket, den övre sektionen och droppannan är borttagna.
Låt kolet/briketterna brinna i cirka 25 minuter. Kolet borde vara täckt av ett tunnt ljusgrått asklager innan matlagningen
påbörjas.
Sprid ut kolet/briketterna jämnt över kolgallret för att få en jämn eld. Stäng dörren på den undre sektionen.
Du kan sätta till smaksatt trä is. T isen måste blötas upp i vatten över natten och sättas direkt över den heta kolen.
Dessa kommer att ge din mat en starkare röksmak. Förutom smaksatt trä is, kan du lägga till en blandning av ditt
favoritvin, örter och/eller kryddor i vattenpannan.
Äpple : söt, mild smak
Kyckling – gris - sk
Ek : stark smak, men inte överväldigande
Biff
HÅLL RÖKNINGSPROCESSEN I GÅNG
Placera droppannan stadigt på de 3 stödställningarna i den undre sektionen.
Du kan fylla denna panna med lite vatten.
Placera grillgallret ovanpå droppannan. Placera maten på grillgallret i ett enda lager, med mellanrum mellan varje köt-
tbit. Detta tillåter rök och värme att cirkulera jämnt runt maten.
Placera den övre sektionen ovanpå den lägre sektionen. Håll dörren stängd.
Placera det andra grillgallret på den övre sektionens stödställningar och se till att falsen på grillgallret ligger stadigt på
stödställningarna. Placera maten på grillgallret.
Sätt locket på rökgrillen och börja röka!
www.barbecook.com
|
73
Matlagningsråd
Undvik att lyfta på locket för att kontrollera maten under rökningsprocessen. Det öppna locket gör så att värme försvin-
ner, vilket leder till en längre tillredningstid.
När du öppnar locket under tillredningen, lyft det åt sedan istället för rakt upp. Om du lyfter locket rakt upp kommer ett
vakuumluft öde att skapas inne i rökgrillen, vilket suger upp aska på maten.
REGLERA ELDEN
Det är absolut nödvändigt att hålla en konsistent, jämn och låg värmeomgivning på +/- 70 °C inne i din rökgrill. Du borde just
och just kunna beröra utsidan på rökgrillen i området där maten, ligger utan att skada din hand.
Om elden är för het, sätt locket på rökgrillen och stäng luftventilen. Du kan också slänga ner några våta ved is på elden.
Detta kommer att sänka temperaturen en aning men även bygga upp en pyrande rök för starkare röksmak.
Om elden är för svag, öppna luftventilen och dörren till den under sektionen, så att luft kommer in och bygga upp elden.
LÄGGA TILL VATTEN UNDER TILLAGNING
Häll långsamt vatten med en tratt eller behållare med pip, genom dörren på den övre sektionen.
FYLLA PÅ KOL/BRIKETTER UNDER TILLAGNING
Avlägsna försiktigt luckan på rökgrillen och öppna dörren på den under sektionen med grillvantar
Använd en tång med långt handtag för att fylla på kol eller briketter och undvik att röra upp aska och gnistor.
Stäng dörren och sätt åter fast luckan på rökgrillen när kolet eller briketteren brinner ordentligt.
SLÄCKA ELDEN
Sätt locket på rökgrillen.
Stäng alla luftventiler och dörrar för att släcka elden. Försök också täcka kolet med sand. Använd aldrig vatten!
UNDERHÅLL
EFTER VARJE ANVÄNDNING
Efter att kolet är helt släckt och rökgrillen har kallnat, borsta askan in i kolpannan och släng bort det.
Skrubba försiktigt bort matavlagringar på grillgallren och kolgallret med en grillborste av mässingstråd eller skrynkligt
aluminiumfolie, för att undvika att man skadar ytan. Torka av avlagringarna med pappershanddukar.
VID REGELBUNDNA INTERVALLER
Var särskilt noga med underhållet av rökgrillen för att undvika rost.
Använd varmt såpvatten vid rengöringen av grill- och kolgaller, dropp- och kolpannor och rökgrillens inner- och
yttersidor.
Skölj ordentligt med vatten.
Torka helt torrt med en mjuk trasa eller pappershandduk. Låt inte rökgrillen, pannor och galler självtorka
För att förhindra rost, täck följande ytor med ett tunt lager vegetabilisk olja eller vegetabiliskt matlagningsspray: lock,
grillgaller och vattenpanna. Torka försiktigt med en pappershandduk. STRYK INTE olja över kolgaller, kolpannan eller
rökgrillens insida.
OM ROST UPPSTÅR
På rökgrillens yttersidor:
Rengör och polera alla rostangripna områden med en grillborste.
Måla alla angripna områden med en målarfärg som tål höga temperaturer.
På rökgrillens insida:
Rengör och polera alla rostangripna områden med en grillborste.
Täck alla angripna områden med ett tunnt lager vegetabilisk olja eller vegetabiliskt matlagningsspray för att minimera
rostning. Torka försiktigt med pappershandukar. Måla aldrig insidan av rökgrillen.
VARNING
Använd aldrig vassa föremål eller slipmedel när du rengör grillgaller, kolgaller eller rökgrillen, eftersom dessa skadar ytan.
För att avlägsna fett som fastnat på insidan av locket, borsta bort dessa agor med en grillborste av mässingstråd eller
skrynkligt aluminiumfolie. För att förhindra framtida ansamlingar, torka ytan på insidan av locket med pappershanddukar eller
rengör med såpvatten efter varje användning och när locket fortfarande varmt (INTE HETT).
74
|
www.barbecook.com
FÖRVANDLA DIN RÖKGRILL TILL EN KOLGRILL
Avlägsna den övre sektionen och vattenpannan och tänd grillen på samma sätt som när du tänder din rökgrill.
GARANTI
Rökgrillen levereras med en begränsad två års garanti, som täcker produktionsfel, från om med inköpsdatum och till den
omfattning att användningen motsvarar de nuvarande användarinstruktionerna. Inköpkvitto med inköpsdatum gäller som
garantikort.
Rökgrillen lämpar sig inte för professionell användning.
Nötning, korrosion, deformering och missfärgning av de delar som är direkt exponerade för eld, är ganska normalt och kom-
mer därför aldrig att anses vara produktionsskada; det är ett logiskt resultat av grillens användning.
LAGRING
Täck över och lagra din rökgrill på en torr plats när den inte används.
www.barbecook.com
|
75
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75

Barbecook Smoker Bruksanvisning

Typ
Bruksanvisning
Denna manual är också lämplig för