8 Slå på apparaten genom att trycka på och hålla ned knappen för normal hastighet eller
knappen för turbohastighet (Bild 4).
Obs! Om ingredienserna fastar på insidan av skålen stänger du av apparaten och tar loss dem med en
slickepott eller tillsätter lite vätska.
Obs! Låt alltid apparaten svalna efter att ha hackat kött med knivenheten.
9 Efter tillredning trycker du på lockets frigöringsknapp på skålen (1) och tar sedan bort locket
genom att vrida det medurs. (Bild 10)
- Apparaten hackar väldigt snabbt. Använd knappen för normal hastighet eller knappen för
turbohastighet. Om du använder knappen för turbohastighet bör du bara använda den under
korta perioder för att förhindra att maten blir för nt hackad.
- Låt inte apparaten gå för länge när du hackar hårdost eller choklad. Ingredienserna kan då bli för
varma, börja smälta och bli klumpiga.
- Använd inte knivenheten till att hacka mycket hårda ingredienser som kaffebönor, gurkmeja,
muskot eller isbitar eftersom det kan göra kniven slö.
Insatsen för n/medelgrov rivning och insatsen för rivning/nfördelning är avsedda för skivning och
rivning av grönsaker som gurka, morötter, potatis, purjolök och lök samt vissa sorters ost. Den ena
sidan av skivningsinsatsen är avsedd för n skivning och den andra för medelgrov skivning. Den ena
sidan av insatsen för rivning/nfördelning är avsedd för rivning och den andra för nfördelning. När
du vill växla mellan funktionerna på insatsen vänder du på den.
Kör aldrig hårda ingredienser, t.ex. isbitar, med insatserna.
Insatsernas eggar är mycket vassa. Rör inte vid dem.
1 Placera redskapshållaren i beredningsskålen (Bild 6).
2 Placera insatsen för n/medelgrov skivning eller insatsen för rivning/nfördelning i
redskapshållaren med önskad sida uppåt (Bild 11).
3 Sätt på locket på skålen (1). Sätt fast locket genom att vrida det moturs (2) (ett klickljud
hörs) (Bild 8).
4 Lägg ingredienserna i matningsröret.
- Skär stora ingredienser i mindre bitar som passar i matningsröret.
- Fyll matningsröret jämnt för bäst resultat.
- När du ska tillreda en stor mängd ingredienser tillreder du lite i taget och tömmer skålen mellan
omgångarna.
- Om du vill riva ost, som parmesan, gouda eller emmentaler, bör osten vara kylskåpskall.
5 Fäst motorenheten på skålens lock (ett klickljud hörs) (Bild 9).
6 Slå på apparaten genom att trycka på och hålla ned knappen för normal hastighet eller
knappen för turbohastighet.
7 Tryck pressklossen lätt mot ingredienserna i matningsröret.
Vispen är avsedd för att vispa bl.a. grädde, äggvitor och efterrätter.
1 Anslut vispen till kopplingsenheten (Bild 12).
2 Anslut kopplingsenheten till motorenheten (ett klickljud hörs) (Bild 13).
3 Häll ingredienserna i en skål.
77