- Apparaten hackar väldigt snabbt. Använd knappen för normal hastighet eller knappen för
turbohastighet. Om du använder knappen för turbohastighet bör du bara använda den under
korta perioder för att förhindra att maten blir för nt hackad.
- Låt inte apparaten gå för länge när du hackar hårdost eller choklad. Ingredienserna kan då bli för
varma, börja smälta och bli klumpiga.
- Använd inte knivenheten till att hacka mycket hårda ingredienser som kaffebönor, gurkmeja,
muskot eller isbitar eftersom det kan göra kniven slö.
Kombinationsskivan är avsedd för skivning och rivning av grönsaker så som gurka, morötter, potatis,
purjo, lök och vissa sorters ost. Den ena sidan är till för skivning och den andra för rivning. Växla från
skivning till rivning genom att bara vända skivan.
Kör aldrig sådana hårda ingredienser som t.ex. isbitar med insatsen.
Insatsens skäreggar är mycket vassa. Ta inte på dem!
1 Placera redskapshållaren i beredningsskålen (Bild 6).
2 Placera kombinationsskivan på redskapshållaren med skivnings- eller rivningssidan uppåt,
beroende på vilket resultat du önskar (Bild 11).
3 Sätt på locket på skålen (1). Sätt fast locket genom att vrida det moturs (2) (ett klickljud
hörs) (Bild 8).
4 Lägg ingredienserna i matningsröret.
- Skär stora ingredienser i mindre bitar som passar i matningsröret.
- Fyll matningsröret jämnt för bäst resultat.
- När du ska tillreda en stor mängd ingredienser tillreder du lite i taget och tömmer skålen mellan
omgångarna.
- Om du vill riva ost, som parmesan, gouda eller emmentaler, bör osten vara kylskåpskall.
5 Fäst motorenheten på skålens lock (ett klickljud hörs) (Bild 9).
6 Slå på apparaten genom att trycka på och hålla ned knappen för normal hastighet eller
knappen för turbohastighet (Bild 4).
7 Tryck pressklossen lätt mot ingredienserna i matningsröret.
Vispen är avsedd för att vispa bl.a. grädde, äggvitor och efterrätter.
1 Anslut vispen till kopplingsenheten (Bild 12).
2 Anslut kopplingsenheten till motorenheten (ett klickljud hörs) (Bild 13).
3 Häll ingredienserna i en skål.
Ingredienser Mängd Time (Tid)
Grädde 250 ml 70–90 sek.
Äggvita 4 ägg 120 sek.
Obs! Tillred inte mer än en omgång utan avbrott. Låt apparaten svalna till rumstemperatur innan du
fortsätter tillredningen.
77