Tefal KD400012 Användarmanual

Kategori
Fondues, finsmakare
Typ
Användarmanual

Denna manual är också lämplig för

Tack för att du har köpt denna TEFAL-produkt, som endast är avsedd för hemmabruk. Oavsett
vilken modell du har, skall du läsa bruksanvisningen noga (och spara den för framtida behov).
För din säkerhet uppfyller denna produkt gällande bestämmelser och standarder (lågspänningsdirektiv,
elektromagnetisk kompatibilitet, material godkända för livsmedelskontakt, miljö).
TEFAL har en fortlöpande forsknings- och utvecklingspolicy och kan komma att förändra denna produkt
utan förvarning.
Förebyggande av olyckor i hemmet
• För ett barn kan minsta lilla brännskada vara allvarlig.
Lär barnen att vara mycket försiktiga med varma apparater i köket.
Om olyckan ändå är framme, skölj brännskadan omedelbart
med kallt vatten och tillkalla läkare om nödvändigt.
Innan du använder apparaten första gången
Ta bort allt förpackningsmaterial, klisterlappar eller tillbehör inuti
och utanpå apparaten.
Rengör alla delar av fontänen med varmt vatten och diskmedel.
Rengör också apparatens underdel A6 (rostfri skål) med en svamp
indränkt med varmt vatten och diskmedel.
Torka alla delarna noga innan du monterar ihop apparaten.
Montering A1, A2, A3, A4, A5 och A6.
Fontänen
Ta fram fontänens pelare A4 och håll den lodrätt (B).
Låt nivåplanen A3 och sedan A2 glida på pelaren.
Placera "hatten" A1 högst upp på pelaren. Vrid nivåplanen
medsols så att de fäster ordentligt runt pelaren.
Basenheten
Placera fontänens basenhet A6 på en plan och stabil yta.
Fäst skruven A5 i basenhetens mitt (C).
Låt fontänpelaren A4 glida utanpå skruven A5. Passa in hålen på
fontänpelaren med de 3 tapparna i basenhetens mitt.
Avsluta med att justera apparatens fötter så att den står rakt och
fontänens flöde blir jämnt.
Ansluta och förvärma apparaten
Ställ apparaten på en stabil yta.
Ställ inte apparaten i ett hörn eller mot en vägg för att undvika att
den överhettas.
Rulla ut sladden helt.
Om apparaten används då
barn är i närheten :
• ha alltid barnen under
uppsikt.
• Rör aldrig vid apparatens
varma delar.
• Lämna aldrig apparten
utan uppsikt när kontakten
sitter i eller när den
används.
Sänk aldrig ner apparatens
underdel eller sladd i vatten.
Använd den inte på mjuka
underlag som t.ex. en vax-
eller pappersduk.
20
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 20
Kontrollera att nätspänningen är kompatibel med
uppgifterna som är noterade på apparatens märkskylt.
Anslut alltid apparaten till ett jordat vägguttag.
Anslut apparaten till ett elnät med jordfelsbrytare med en
märkutlösningsström som inte får överskrida 30 mA.
Om en förlängningsladd används:
- så måste den vara jordad ;
- var aktsam så att ingen kan snava över förlängnings-
sladden.
Apparatens sladd ska kontrolleras regelbundet för tecken på
skada, och grillen ska inte användas om sladden är skadad.
Om sladden skadas, skall den bytas ut av tillverkaren,
dennes serviceagent eller likvärdigt kvalificerad person för
att undvika fara.
Ställ vridknappen i läge (D).
5 minuters förvärmning räcker.
När du använder apparaten första gången kan det hända att det
luktar och ryker lite under de första minuterna.
När apparaten har förvärmts häller du chokladblandningen i skålen
och ställer vridknappen i läge (E).
Skruven börjar snurra och chokladen börjar stiga upp genom
fontänen. Vänta ca 2–3 minuter för att få ett perfekt resultat så att
alla luftbubblor i chokladen försvinner.
Även när du har slutat att använda apparaten är den varm. Ta det
därför försiktigt.
När du har använt apparaten
Stäng av apparaten (F).
Dra ut sladden ur nätuttaget.
Låt apparaten svalna.
Rengör alla fontändelarna och skruven med varmt vatten och
diskmedel.
Tips! Montera isär alla fontändelarna så att de blir lättare att
rengöra.
Rengör också apparatens basenhet (rostfri skål) med en svamp
indränkt med varmt vatten och diskmedel.
Förvara apparaten på ett torrt ställe.
Var rädd om miljön!
Din apparat innehåller olika material som kan återanvändas eller
återvinnas.
Lämna den på en återvinningsstation eller på en auktoriserad
serviceverkstad för omhändertagande och behandling.
Ställ aldrig apparaten direkt
på känsliga underlag
(glasbord, duk, lackerade
möbler osv.).
Anslut aldrig apparaten när
den inte används.
Låt aldrig apparaten gå på
tomgång.
Lämna aldrig apparaten
igång utan tillsyn.
Använd inte stålull eller
skurpulver.
Sänk aldrig ner apparatens
underdel eller sladden i
vatten.
21
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 21
Felsökningsschema
Fondue med kaffesmak
Förberedelser: 15 minuter • Tillagning: 5 minuter
Skär vetebrödet i jämna tärningar.
Skär ananasen i skivor. Skala dem och skär sedan fruktköttet i jämna
tärningar.
Skala bananerna. Skär dem i små bitar och pressa citron över dem.
Lägg vetebrödstärningarna, Amarettibiskvierna och frukten på
serveringsfat.
Ställ dem på bordet tillsammans med de olika småskålarna med
kryddor.
Häll det varma kaffet i en kastrull.
Tillsätt 4 msk Maizena (som du först rör ut i lite kallt kaffe).
Tillsätt därefter kakaopulver och socker.
Låt smälta samman.
Rör ner den ljumma vispgrädden.
När blandningen är riktigt jämn häller du allt i apparatens basenhet
(den rostfria skålen).
Var och en får sedan plocka till sig en bit vetebröd, en Amarettibiskvi
eller en bit frukt med sin gaffel, doppar sedan sin bit i kaffefonduen
och smaksätter med kanel, kokosflingor eller kakao efter smak.
Till 6 personer
• 5 dl starkt kaffe (typ
espresso)
• 1 tsk kakaopulver
• 200 g strösocker
• 5 dl vispgrädde
• 4 msk Maizena
Tillbehör:
• 250 g vetebröd
• 1 ananas
• 3 bananer
• 1/2 citron
• 100 g Amarettibiskvier
(små mandelbiskvier)
• 1 liten skål med malen
kanel
• 1 liten skål med
kokosflingor
• 1 liten skål med rostade
mandelflarn
• 1 liten skål med osötat
kakaopulver
22
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Problem
• Chokladen stiger inte upp
ur fontänen.
• Chokladen stelnar/flödet
stoppas.
• Flödet är inte jämnt eller är
ryckigt.
• Chokladflödet är inte
jämnt runt om.
Möjlig orsak
• Skruven är inte monterad.
Chokladens konsistens är för
flytande.
Chokladens konsistens är för
tjock.
• Apparaten står i ett luftdrag.
Flödet har täppts till i
fontänpelarens nedre del.
• Fontänen står inte plant.
Lösning
Lossa pelaren och montera
skruven.
Använd inte choklad/
tillredningar som är för
flytande (se recepten).
Använd aldrig ren choklad
som stelnar i rumstemperatur.
• Ställ aldrig apparaten i ett rum
som är för kallt eller dragigt.
• Ställ strömbrytaren på "OFF"
och ta bort det som har fastnat i
pelarens nedre del.
• Justera apparatens fötter så
att den står plant.
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 22
Chokladfondue
Förberedelser: 15 minuter • Tillagning: 20 minuter
Skala frukterna och skär dem i skivor (utom mandarinerna). Pressa
citronjuice över frukten. Lägg upp frukten på ett serveringsfat
tillsammans med den torkade frukten. Lägg kokosflingorna och
hasselnötterna i småskålar.
Dela chokladen i bitar och lägg den i en skål över vattenbad. Tillsatt
mjolken och vispgrädde. När chokladen precis är klar tillsätter du
smöret i bitar samt vanilj och kanel. När blandningen är riktigt jämn
häller du allt i apparatens basenhet (den rostfria skålen).
Var och en får sedan plocka till sig en bit frukt med sin gaffel, doppar
den sedan i chokladen så att frukten får ett chokladöverdrag.
För fester där det bara är vuxna med kan du smaksätta chokladen
med en sked alkohol: whisky, cointreau, armagnac, rom, Kirsch osv.
Fondue med vit choklad
Förberedelser: 15 minuter • Tillagning: 20 minuter
Skär vetebrödet i jämna tärningar. Skölj och snoppa jordgubbarna.
Skala apelsinerna och dela dem i klyftor. Lägg upp allt på
serveringsfat. Dela chokladen i bitar och lägg den i en skål över
vattenbad. Tillsätt det fint rivna apelsinskalet. Tillsätt crème fraichen
lite i taget. När blandningen är riktigt jämn kan du smaksätta
blandningen genom att tillsätta 1–2 skedar apelsinlikör. Häll därefter
allt i apparatens basenhet (den rostfria skålen).
Var och en får sedan plocka till sig en bit vetebröd, en jordgubbe
eller en bit frukt med sin gaffel, och doppar den sidan i choklad
under fontänen.
Du kan också ställa en liten skål med kokosflingor på bordet så att
gästerna får snurra sin gaffel i skålen innan de smakar på sin
munsbit.
Recept på äggtoddy
Förberedelser: 25 minuter • Tillagning: 15 minuter
Skär vetebrödet i jämna tärningar. Skär ananasen i skivor. Skala dem
och skär sedan fruktköttet i jämna tärningar. Skala bananerna. Skär
dem i små bitar och pressa citron över dem.
Lägg vetebrödstärningarna och frukten på serveringsfat. Ställ dem
på bordet tillsammans med de olika småskålarna med kryddor.
Låt mjölken koka upp i en kastrull tillsammans med de 2 skårade
vaniljstängerna. Låt vaniljstängerna ligga och dra i mjölken i 10
minuter och plocka sedan bort dem.
Vispa äggulorna och sockret i ett annat kärl till dess att blandningen
börjar vitna. Blanda ner Maizenan och rör ut med den varma
mjölken. Häll tillbaka allt i kastrullen. Låt blandningen koka upp
under ständig omrörning.
Häll därefter allt i apparatens basenhet (den rostfria skålen).
Var och en får sedan plocka till sig en bit vetebröd, en jordgubbe
eller en bit frukt med sin gaffel, doppar sedan sin och smaksätter
med kanel, kokosflingor eller kakao efter smak.
Till 6 personer
• 300 g mörk choklad
• 2 msk mjölk
• 2,5 dl vispgräde
• 75 g smör
• 1 nypa malen kanel
• 1 tsk vaniljextrakt
• 150 g hasselnötter eller
grovhackade valnötter
• 150 g kokosflingor
• 3 bananer, 3 päron,
3 mandariner
• 12 marshmallows
• lite torkad frukt (dadlar,
fikon, katrinplommon)
• citronjuice
Till 6 personer
• 800 g vit choklad
• 1 obesprutad apelsin
• 5 dl vispgrädde
• 2 msk apelsinlikör (valfritt)
Tillbehör:
• 250 g vetebröd
• 500 g jordgubbar
• 3 apelsiner
Till 6 personer
• 1 liter mjölk
• 2 vaniljstänger
• 10 äggulor
• 150 g strösocker
• 80 g Maizena
Tillbehör:
• 250 g vetebröd
• 1 ananas
• 3 bananer
• 1/2 citron
• 300 g jordgubbar
• 1 liten skål kokosflingor
• 1 liten skål rostade
mandelflarn
• 1 liten skål osötad kakao
23
F
NL
D
I
S
FIN
DK
N
GB
TR
E
P
RUS
UA
PL
Tef-Fontchoc 08-06 24/08/06 11:15 Page 23
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64

Tefal KD400012 Användarmanual

Kategori
Fondues, finsmakare
Typ
Användarmanual
Denna manual är också lämplig för