5019 610 01052
FRAMTID OV9 PRODUKTBLAD
SE
RUHUCZSKPLFIDKNOSEITPTESNLFR
DE
IE BEATGB
OV C00
1. Kontrollpanel
1.1. Ratt för val av funktion
1.2. Elektronisk programmerare
1.3. Termostatratt
2. Kylfläkt (dold)
3. Övre ugnselement
4. Ugnselement
5. Bakre lampa
6. Runt ugnselement (dolt)
7. Fläkt
8. Nedre ugnselement (dolt)
9. Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
ANVÄNDNING AV UGN
Vrid funktionsratten till önskad funktion, och vrid sedan termostatratten, medsols, till önskad temperatur och tryck på
knappen “ok”. Nu är ugnen påslagen.
Lysdioden “ ”, som sitter bredvid på ugnens display, slocknar så fort inställd temperatur har uppnätts.
Vrid tillbaka rattarna till “0” när du är klar med matlagningen.
Om du använder grillfunktionen, rekommenderar vi att du ställer in ugnens termostat på 250° C.
Detta värde kan sänkas om du skulle behöva mindre intensiv värme.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
1 Galler: 1 Bakplåt: 1 Långpanna:
2 katalysskivor:
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
0 Ugnen avstängd -
UGNSLAMPA
Ugnslampan tänds.
STATISK
Funktion som är lämpad för alla typer av maträtter som skall stå på samma nivå i ugnen. Värm ugnen
till önskad temperatur och ställ in maten när ljudsignalen meddelar att inställd temperatur har
uppnåtts. Det är lämpligt att använda den andra eller tredje ugnsfalsen för tillagningen. Denna
funktion är även lämpad för tillagning av fryst färdigmat. Följ instruktionerna på matförpackningen.
VARMLUFT
Använd denna funktion när du skall baka söta eller salta pajer med blöt fyllning eller pizza, och både
när en eller två ugnsfalsar skall användas. Låt gärna maträtterna växla läge i ugnen under tillagningen.
Det är inte nödvändigt att förvärma ugnen (förutom för pizzor och focacce).
GRILL
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och korv, för att gratinera grönsaker och
för att rosta bröd. Förvärm ugnen i 3-5 minuter. Ugnsluckan skall vara stängd under tillagningen. Häll
lite vatten i långpannan när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk. Långpannan skall
stå på den nedersta ugnsfalsen. Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar). Ugnsluckan skall vara stängd under
matlagningen. Häll lite vatten i långpannan när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk.
Långpannan skall stå på den nedersta ugnsfalsen. Vänd på köttet under grillningen.
UPPTINING
Används för att påskynda upptiningen av mat till rumtemperatur. Låt maten ligga kvar i
förpackningen så att den inte blir torr.
UNDERVÄRME +
VARMLUFT
Avsedd för tillagning på en och samma fals, t.ex. frukt, tårtor, grönsaker, pizza, kyckling.
VARMLUFTSUGN
Används när man vill laga flera olika maträtter som inte kräver förvärmning, men som skall ha
samma temperatur (t.ex. fisk, grönsaker, kakor) och som skall stå på samma eller olika nivåer i
ugnen. Det är ingen risk att maträtterna drar åt sig varandras lukt.
SPECIALFUNKTION
Pizza: Används för att baka pizza hemma. Ugnen förvärms automatiskt till rätt temperatur för tillagningen
För in livsmedlen då ugnen signalerar att den är på korrekt temperatur.
Varmhållning: perfekt för att hålla nytillagade rätter varma och knapriga (t ex kött, friterade saker, pajer)
Anmärkning: Koktider och temperaturer är ungefärliga och gäller 4 portioner.
RECEPT FUNKTION
FÖRVÄRM-
NING
UGNSFALS
(från botten)
TEMP
(° C)
TID
(min)
TILLBEHÖR OCH
ANMÄRKNINGAR
Sockerkakor X 2 160 - 180 35 - 55 galler + kakform
Småkakor X 3 170 - 180 15 - 40 bakplåt
Petit-chouer X 3 180 30 - 40 bakplåt
Vol-au-vent/Smördegsbröd X 3 180 - 200 20 - 30 bakplåt
Maränger X 3 90 120 - 130 bakplåt
Lamm/Kalv/Nöt/Fläsk X 2 190 - 200 90 - 110 långpanna eller galler + ugnsfast
form
Kyckling/Kanin/Anka X 2 190 - 200 65 - 85 långpanna eller galler + ugnsfast
form
Kalkon/Gås X 2 190 - 200 140 - 180 långpanna eller galler + ugnsfast
form
Ugnsstekt/Foliekokt fisk
(filé eller hel fisk)
X 2 180 - 200 50 - 60 långpanna eller galler + ugnsfast
form
Lasagne/Ugnsbakad
pasta/Cannelloni/Pudding
X 2 190 - 200 45 - 55 galler + ugnsfast form
Bröd/Focaccia X 2 190 - 230 15 - 50 långpanna eller bakplåt
Pizza
X 2 auto 10 - 15
långpanna eller bakplåt
Rostat bröd X 4 200 2 - 5 galler
Gratinerade grönsaker X 3 200 15 - 20 galler + ugnsfast form
Fisk i skivor, filéer, grillade X 3 200 30 - 40 galler + ugnsfast form
Korv/Grillspett/
Revbensspjäll/
Hamburgare
X 4 200 30 - 50 galler + långpanna med vatten i
botten, på 1:a ugnsfalsen, vänd
efter halva tiden
Fyllda pajer (ostkaka,
äppelstrudel, äppelpaj)
X 1 180 - 200 50 - 60 långpanna eller galler + ugnsfast
form
Kött- och grönsakspajer
(quiche)
X 1 180 - 200 35 - 55 galler + kakform
Fyllda grönsaker (tomater,
paprika, squash, aubergine)
X 2 180 - 200 40 - 60 galler + ugnsfast form
Kött- och grönsakspajer
(quiche)
X 1 & 3 180 - 190 45 - 55 galler + ugnsfast form
Vänd efter halva koktiden
Pizza/Focaccia X 1 & 3 230 - 250 12 - 30 bakplåt + långpanna
Vänd efter halva koktiden
Ugnsstekt kyckling - 2 200 55 - 65 galler + långpanna med vatten i
botten, på 1:a ugnsfalsen
Ugnsbakad potatis - 3 200 45 - 55 långpanna
Rostbiff, lättstekt - 3 200 30 - 40 galler + långpanna med vatten i
botten, på 1:a ugnsfalsen
Lammlägg/Fläsklägg - 3 200 55 - 70 galler + långpanna
Småkakor - 1 & 3 160 - 170 20 - 40 nivå 3 bakplåt
nivå 1 långpanna
Petit-chouer - 1 & 3 180 35 - 45 nivå 3 bakplåt
nivå 1 långpanna
Vol-au-vent/Smördegsbröd - 1 & 3 180 - 200 20 - 40 nivå 3 bakplåt
nivå 1 långpanna
Lasagne och kött - 1 & 3 200 50 - 100 nivå 3 galler + ugnsfast form
nivå 1 långpanna
Kött och potatis - 1 & 3 200 45 - 100 nivå 3 galler + ugnsfast form
nivå 1 långpanna
Fisk och grönsaker - 1 & 3 180 30 - 50 nivå 3 galler + ugnsfast form
nivå 1 långpanna
Maränger - 1 & 3 90 120 - 150 nivå 3 bakplåt
nivå 1 långpanna