FRAMTID OV5 PRODUKTBLAD
SE
5019 610 01050
OV B02
HUSKCZPLITPTESNLFRDE BEAT
RU
FIDKNOSE
Anmärkning: Koktider och temperaturer är ungefärliga och gäller 4 portioner.
RECEPT FUNKTION
FÖRVÄRM-
NING
UGNSFALS
(från botten)
TEMP
(° C)
TID
(min)
TILLBEHÖR OCH
ANMÄRKNINGAR
Sockerkakor X 2 160 - 180 35 - 55 galler + kakform
Småkakor X 3 170 - 180 15 - 40 bakplåt
Petit-chouer X 3 180 30 - 40 bakplåt
Vol-au-vent/Smördegsbröd X 3 180 - 200 20 - 30 bakplåt
Maränger X 3 90 120 - 130 bakplåt
Lamm/Kalv/Nöt/Fläsk X 2 190 - 200 90 - 110
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Kyckling/Kanin/Anka X 2 190 - 200 65 - 85
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Kalkon/Gås X 2 190 - 200 140 - 180
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Ugnsstekt/Foliekokt fisk
(filé eller hel fisk)
X 2 180 - 200 50 - 60
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Lasagne/Ugnsbakad pasta/
Cannelloni/Pudding
X 2 190 - 200 45 - 55 galler + ugnsfast form
Bröd/Focaccia X 2 190 - 230 15 - 50 långpanna eller bakplåt
Pizza X 2 230 - 250 7 - 20 långpanna eller bakplåt
Rostat bröd X 4 200 2 - 5 galler
Gratinerade grönsaker X 3 200 15 - 20 galler + ugnsfast form
Fisk i skivor, filéer, grillade X 3 200 30 - 40 galler + ugnsfast form
Korv/Grillspett/
Revbensspjäll/Hamburgare
X 4 200 30 - 50
galler + långpanna med vatten
i botten, på 1:a ugnsfalsen,
vänd efter halva tiden
Fyllda pajer (ostkaka,
äppelstrudel, äppelpaj)
X 1 180 - 200 50 - 60
långpanna eller galler +
ugnsfast form
Kött- och grönsakspajer
(quiche)
X 1 180 - 200 35 - 55 galler + kakform
Fyllda grönsaker (tomater,
paprika, squash, aubergine)
X 2 180 - 200 40 - 60 galler + ugnsfast form
Kött- och grönsakspajer
(quiche)
X 1 & 3 180 - 190 45 - 55
galler + ugnsfast form
Vänd efter halva koktiden
Pizza/Focaccia X 1 & 3 230 - 250 12 - 30
bakplåt + långpanna
Vänd efter halva koktiden
Småkakor - 1 & 3 170 - 180 20 - 40
bakplåt + långpanna
Vänd efter halva koktiden
Petit-chouer - 1 & 3 180 35 - 45
bakplåt + långpanna
Vänd efter halva koktiden
Vol-au-vent/Smördegsbröd - 1 & 3 180 - 200 20 - 40
bakplåt + långpanna
Vänd efter halva koktiden
Ugnsstekt kyckling - 2 200 55 - 65
galler + långpanna med vatten
i botten, på 1:a ugnsfalsen
Ugnsbakad potatis - 3 200 45 - 55 långpanna
Rostbiff, lättstekt - 3 200 30 - 40
galler + långpanna med vatten
i botten, på 1:a ugnsfalsen
Lammlägg/Fläsklägg - 3 200 55 - 70 galler + långpanna
1. Kontrollpanel
1.1. Ratt för val av funktion
1.2. Programvred för koktid
1.3. Termostatratt
1.4. Termostatens kontrollampa - röd
2. Kylfläkt (dold)
3. Övre ugnselement
4. Grillmotstånd sänkbart
5. Bakre lampa
6. Fläkt
7. Nedre ugnselement (dolt)
8. Sval ugnslucka
TILLBEHÖR
ANVÄNDNING AV UGN
Vrid funktionsratten till den önskade funktionen. Ugnslampan tänds.
Vrid termostatratten, medsols, till önskad temperatur. Termostatens röda kontrollampa slocknar och tänds sedan när
inställd temperatur har uppnåtts. Vrid tillbaka vreden till “0” när du är klar med matlagningen”.
PROGRAMVRED FÖR KOKTID
Med hjälp av programmeraren går det att ställa in koktider mellan 1 och 120 minuter.
Välj först funktion. Ställ sedan in koktiden, dvs vrid vredet motsols så långt det går och vrid sedan
tillbaka det motsols till önskad koktid. När den inställda koktiden har gått ut stängs ugnen av och
programmeraren blir kvar i läge “0”. När ugnen skall användas manuellt, dvs. utan inställning av koktid,
måste programmeraren stå på symbolen .
OBS! Ugnen slås inte på när programmeraren står på “0”.
Ställ programmeraren på symbolen eller ställ in en koktid för att slå på ugnen.
Nedersta
Översta
ugnsfalsen
ugnsfalsen
Översikt över ugnens funktioner
Funktion Beskrivning av funktionen
0 Ugnen avstängd -
UGNSLAMPA
Ugnslampan tänds.
STATISK
Funktion som är lämpad för alla typer av maträtter som skall stå på samma nivå i ugnen. Värm ugnen
till önskad temperatur och ställ in maten när ljudsignalen meddelar att inställd temperatur har
uppnåtts. Det är lämpligt att använda den andra eller tredje ugnsfalsen för tillagningen. Denna
funktion är även lämpad för tillagning av fryst färdigmat. Följ instruktionerna på matförpackningen.
VARMLUFT
Använd denna funktion när du skall baka söta eller salta pajer med blöt fyllning eller pizza, och både
när en eller två ugnsfalsar skall användas. Låt gärna maträtterna växla läge i ugnen under tillagningen.
GRILL
Använd grillfunktionen för att grilla revbensspjäll, grillspett och korv, för att gratinera grönsaker och
för att rosta bröd. Förvärm ugnen i 3-5 minuter. Ugnsluckan skall vara stängd under tillagningen. Häll
lite vatten i långpannan när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk. Långpannan skall
stå på den nedersta ugnsfalsen. Vänd på köttet under grillningen.
TURBOGRILL
Används för att grilla större köttbitar (rostbiff, stekar). Ugnsluckan skall vara stängd under
matlagningen. Häll lite vatten i långpannan när du steker kött så blir det mindre matos och fettstänk.
Långpannan skall stå på den nedersta ugnsfalsen. Vänd på köttet under grillningen.
UPPTINING
Används för att påskynda upptiningen av mat till rumtemperatur. Låt maten ligga kvar i
förpackningen så att den inte blir torr.
1 Galler: 1 Bakplåt: 1 Långpanna: