Indesit FM 10.B (WH) Bruksanvisning

Kategori
Ugnar
Typ
Bruksanvisning
FM 10.B
FM 10.B IX
FM 10 K.C
FM 10 K.C IX
FM 10 R.B
FM 10 RK.C
FM 10 RK.C RA
FM 21 K.C
Forno da incasso
Installazione e uso
Built-in oven
Installation and use
Four à encastrer
Installation et emploi
Horno empotrable
Instalación y uso
Forno de encaixar
Instalação e uso
Inbouw-oven
Installatie en gebruik
Einbau-Backofen
Installation un gebrauch
Inbyggnadsugn
Installation och användning
3
12
21
29
38
47
56
65
Forno Multifunzione
Istruzioni per l’installazione e l’uso
Multifunction Oven
Instructions for installation and use
Four Multifonction
Instruction pour l’installation et l’emploi
Horno Multifunciones
Instrucciones para la instalación y uso
Forno Multifunções
Instruções para a instalação e o uso
Multifunktionele Oven
Gebruiksaanwijzingen voor de plaatsing en gebruik
Multifunktions-Backofen
Informationen für installation un gebrauch
Multifunktionsugn
Monterings- och bruksanvisning
65
Vi gratulerar dig till valet av en ugn från Indesit. Du kommer snart att upptäcka att den är mycket driftsäker och enkel att
använda. Innan du använder ugnen rekommenderar vi att du läser igenom instruktionerna i den här manualen noggrant.
Då kan du utnyttja ugnen på bästa sätt och därmed förlänga dess livstid. Manualen innehåller alla instruktioner som du
behöver för att installera, använda och underhålla din ugn på ett säkert sätt. Var vänlig förvara den här manualen lätt
åtkomligt för framtida användning.
Beskrivning av ugnen
A. Manöverpanel
B. Funktionsväljare
C. Termostat
D. Timer (finns endast på vissa modeller)
E. Signallampa (finns endast på vissa modeller) -
Lampan tänds när ugnen startas och den slocknar när
önskad temperatur har uppnåtts.
F. Dropp- eller bakplåt
G. Ugnsgaller
H. Falsar för att placera ugnsgaller och bakplåt
B C D
E
G
A
F
H
B C D
E
66
Hur du använder ugnen
I den här multifunktionsugnen har man förenat fördelarna
med de vanliga traditionella ugnarna med
varmluftstekniken i de moderna ugnarna. Det är en mycket
mångsidig ugn, som ger dig möjlighet att lätt och säkert
välja mellan fem olika tillagningsmetoder. De olika
metoderna väljer du med hjälp av funktionsväljare ”B och
termostat ”C” på manöverpanelen.
Observera: Första gången du använder ugnen bör du
sätta termostaten på högsta läge, slå på ugnen, stänga
luckan och låta ugnen värmas upp under en halvtimme,
utan någonting i ugnen. Öppna därefter ugnsluckan och
låt ugnen luftas. Den lukt som ofta uppstår under den här
första uppvärmningen kommer från olika ämnen, som
dunstar bort. Ämnena är ofarliga och har tillsatts för att
skydda ugnen under lagringstiden och till dess ugnen är
installerad.
Viktigt: Placera dropplåten på nedersta falsen för att
undvika att sås eller fett droppar ner på ugnsbotten under
grillning eller när du använder grillspettet (finns endast på
vissa modeller). Vid alla andra tillagningsmetoder bör man
aldrig använda nedersta falsen och placera inte heller
något föremål på ugnsbotten då ugnen är igång, då
emaljen kan förstöras. Placera alltid kokkärl och stekfat
på gallret som medföljer ugnen och som passar till
falsarna.
Traditionell ugn a / a
Vrid termostaten ”C till läge mellan 600C och Max.
Vid den här inställningen kommer värmeelementen över
och under att slås på. Detta är den traditionella, klassiska
ugnstypen, som blivit ännu effektivare med extremt hög
värmedistribution och låg energiförbrukning. Denna
traditionella ugn är fortfarande överlägset bäst när det
gäller att ugnssteka rätter som innehåller många olika
slags ingredienser. Det blir också ett utmärkt resultat när
man tillagar rätter av kalv- eller oxkött (stekt kött, ragu,
gulasch, vilt, skinka etc), som ska koka långsamt och som
man behöver ösa eller tillsätta vatten. Det är dessutom
det bästa sättet att baka och för att ugnskoka maträtter i
täckta kärl. När man lagar mat i en vanlig ugn kan man
bara använda en bakplåt eller ett stekgaller åt gången. I
annat fall fördelas värmen ojämnt. Genom att utnyttja
falsarna och placera rätten på lagom höjd kan man erhålla
bra balans mellan värmen från botten och toppen av
ugnen. Välj placering på falsarna beroende på om rätten
behöver mer eller mindre värme uppifrån.
Varmluftsbaserad ugn b / b
Vrid termostaten ”C till läge mellan 600C och Max.
Vid den här inställningen kommer både värmeelementen
och varmluftsfläkten att slås på. Eftersom värmen fördelas
jämnt i hela ugnen kommer hela maträtten att få samma
värme och en jämn stekyta. Med den här inställningen
kan man också tillaga flera rätter på samma gång under
förutsättningen att de ska tillagas i samma temperatur.
Högst två galler kan utnyttjas samtidigt, enligt
instruktionerna under ”Laga mat på mer än ett galler”.
Varmluftsbaserad ugn rekommenderas särskilt för
gratängrätter eller för rätter som kräver extra lång
tillagningstid., som t.ex. lasagne, pastarätter, stekt kyckling
och potatis etc. Eftersom värmen fördelas jämnt är det
dessutom möjligt att steka på lägre temperatur. Det innebär
att mindre vätska försvinner, köttet blir saftigare och steken
förlorar mindre i vikt. Varmluftsugnen passar utmärkt för
att tillaga fisk. Fisken behöver mindre tillsatser och kan
därmed behålla ursprunglig smak och konsistens.
Desserter: varmluftsugnen är utmärkt för bakverk som
innehåller bakpulver.
Dessutom kan man utnyttja varmluftsugnen för att snabbt
tina upp ljust eller mörkt kött samt bröd genom att sätta
värmen på 800C. För att tina andra typer av maträtter ska
man sätta termostaten på 600C eller endast utnyttja kalluft
genom att sätta termostaten på 00C.
Ugnsvärme uppifrån c / c
Vrid termostaten ”C till läge mellan 600C och Max.
Vid den här inställningen slås endast de övre
värmeelementen på. Det kan användas för att bryna maten
vid slutet av tillagningen.
Grill d / d
Vrid termostaten ”C till läge Max.
Vid den här inställningen slås de övre centralt placerade
värmeelementen på. Den extremt höga och riktade värmen
från grillen tillåter att man bryner ytan på kött- och
stekrätter samtidigt som köttsåsen bevaras och gör köttet
saftigt. Grillen rekommenderas också särskilt för rätter som
kräver en hög värme på ytan: biffstek, kalvkött,
revbensspjäll, filé, hamburgare etc.
Några exempel på grillrätter finns under kapitlet ”Praktiska
matlagningstips”.
Varmluftsgrill e / e
Vrid termostaten ”C till läge mellan 600C och 2000C. Vid
den här inställningen slås de övre centralt placerade
värmeelementen samt varmluftsfläkten på. Den här
kombinationen ökar effekten av den allmänna
värmestrålningen genom att cirkulera varmluften genom
hela ugnen. Det förhindrar att maten blir bränd på ytan
samtidigt som värmen kan tränga djupt in i maträtten. Det
passar utmärkt för korvrätter, revbensspjäll, lammkotletter,
kyckling, fågel, fläskkotlett etc.
Den här inställningen är också utmärkt för stekt fisk och
skaldjur etc.
Timer (D) (finns endast på vissa modeller)
När man använder timern måste ljudsignalen aktiveras
genom att man vrider knappen ”D” medsols ett helt varv
och sedan vrider den tillbaka till den tidsinställning som
man önskar.
Ugnslampan
Tänd lampan genom att vrida knappen ”B” till symbolen
3. Lampan i ugnen tänds och lyser så länge något
värmeelement är påslaget.
67
Luftkylning
För att kyla ner utsidan på ugnen är vissa modeller
utrustade med kylarfläkt som slås på automatiskt när
ugnen blir het.
När kylarfläkten är på kan man höra att luft strömmar ut
mellan ugnsluckan och manöverpanelen.
Varning: När tillagningen är avslutad fortsätter fläkten
att gå tills ugnen är tillräckligt nedkyld.
68
Hur du sköter din ugn
Innan du rengör ugnen, eller utför underhåll, bör du dra koppla
bort elanslutningen.
För att förlänga ugnens livstid, måste den rengöras regelbundet,
och kom ihåg att:
Rengör aldrig med ång- eller högtryckstvätt.
Emalj och rostfritt stål ska tvättas med ljummet vatten.
Tillsätt inte rengöringsmedel med slipande eller
frätande ämnen, som kan skada ytorna. Det kan uppstå
fläckar på rostfritt stål. Om fläckarna är svåra att få
bort ska man använda speciella rengöringsprodukter
som finns att köpa i handeln. Efter rengöring bör man
skölja och torka noggrant.
Omedelbart efter användning bör ugnen rengöras
invändigt. Medan den fortfarande är varm kan man
använda såpa och varmt vatten. Såpan sköljs bort och
därefter torkas ugnen noggrant. Undvik att använda
frätande rengöringsmedel (till exempel skurmedel etc)
eller hård svamp för t.ex. kalkborttagning eftersom
dessa kan skada emaljen. Om fett- och smutsfläckar
är svåra att få bort ska man använda speciella
rengöringsmedel avsedda för ugn och följa
instruktionerna på förpackningen.
Om ugnen är varm under en lång tid kan kondensvatten
uppstå. Torka av med en torr trasa.
En gummilist runt ugnsluckans öppning garanterar att
den sluter tätt. Kontrollera regelbundet att listen är
intakt. Om nödvändigt rengör den och undvik att
använda verktyg eller rengöringsmedel som kan skada
gummit. Om listen har blivit skadad kontakta närmaste
serviceverkstad. Man bör inte använda ugnen förrän
listen är lagad.
Beklä aldrig ugnsbotten med aluminiumfolie eftersom
värmen, som på så sätt stängs inne, kan göra att
tillagningen av maten misslyckas och kan även skada
emaljen.
Rengör ugnsluckans glas utan frätande
rengöringsmedel eller hård svamp. Torka med en mjuk
trasa.
Hur tar man bort ugnsluckan?
För en mer noggrann rengöring kan man ta bort ugnsluckan.
Gör så här:
Öppna luckan helt
Lyft upp och vrid de små gångjärnshakarna
Ta tag på båda sidorna om luckan, fäll upp den sakta
men inte helt
Dra luckan mot dig så att den lossnar ur sitt läge
Sätt tillbaka luckan genom att följa ovanstående instruktioner i
omvänd ordningsföljd.
Byte av ugnslampa
Koppla från elanslutningen med hjälp av strömbrytaren
som använts vid anslutningen av elledningarna. Eller
dra ur kontakten om den är tillgänglig.
Ta bort glaskåpan över lamphållaren
Ta bort glödlampan och ersätt den med en glödlampa
som tål höga temperaturer (3000C). Typ av lampa:
Spänning: 230/240V
Effekt: 25W
Typ: E14
Sätt tillbaka glaskåpan och koppla tillbaka
elanslutningen till ugnen.
123
69
Praktiska matlagningstips
Ugnen erbjuder en mängd olika möjligheter för dig att
laga mat på bästa tänkbara sätt. Med tiden lär du dig att
utnyttja ugnens alla finesser och de följande
instruktionerna är bara några tips som kanske vara
till din hjälp.
Föruppvärmning
Om ugnen måste föruppvärmas (vilket ofta är fallet för
bakverk som innehåller bakpulver) kan du utnyttja
varmluftsfläkten b / b för att snabbt nå upp till önskad
temperatur och på så sätt spara energi. Därefter kan du
sätta in maten och välja den typ av ugnsvärme som är
mest lämplig.
Laga mat på mer än ett galler
Om du måste laga mat på mer än ett galler samtidigt ska
du använda ugn med varmluftsfläkt b / b. Det är den
enda metoden som tillåter att laga mat på det här sättet.
Ugnen är utrustad med 5 falsar. När du använder
varmluftsfläkten ska du använda två av de tre falsarna
i mitten. De lägsta och översta falsarna kommer för
nära varmluftströmmen och därför kan vissa rätter bli
brända i det läget.
En vanlig rekommendation är att använda andra och
fjärde falsen nerifrån och placera rätter som kräver
högst värme på den andra falsen nerifrån. Om du till
exempel tillagar en stek samtidigt med annan mat, kan
du placera steken på andra falsen nerifrån och de
övriga maträtterna på fjärde falsen nerifrån.
Om du samtidigt ska tillaga rätter som kräver olika tid
och olika temperaturer, kan du välja en temperatur som
är mitt emellan de två önskade temperaturerna och
placera den rätten som kräver lägst temperatur på den
fjärde falsen nerifrån. Den rätt som ska vara inne kortast
tid i ugnen tar du ut först.
Använd bakplåten som dropplåt på nedersta falsen och
stekgallret på översta falsen.
Så här används grillen
Denna multifunktionsugn erbjuder 2 olika
grillningsmetoder, men endast när luckan är stängd.
Sätt ugnen på grillning d / d och placera maten på
tredje eller fjärde falsen nerifrån. Ställ fatet mitt på gallret
eftersom endast de centrala värmeelementen aktiveras.
Placera dropplåten på den nedersta falsen för att samla
upp eventuella droppar av sås eller fett som annars kan
hamna på ugnsbotten. När du sätter ugnen på grillning
bör du välja högsta läge på termostaten. Givetvis kan du
använda lägre temperatur om du vill, vrid bara på
termostaten till önskat läge.
När du ska grilla mat snabbt är det mycket effektivt att
ställa in ugnen på varmluftsgrill e / e. Spridningen av
värmen ger maträtten en fint brynt yta samtidigt som hela
rätten värms. Detta uppvärmningssätt kan också
användas för att bryna mat i slutet på tillagningen, till
exempel för att ge pastarätten en gratängyta.
När du har ugnen på varmluftsgrill ska du placera gallret
på andra eller tredje ugnsfalsen nerifrån (se
tillagningstabellen). Placera en dropplåt på nedersta falsen
för att förhindra att fett och grillolja droppar ned på
ugnsbotten och börjar ryka.
Viktigt: Stäng alltid ugnsluckan vid grillning.
På så sätt får du bästa möjliga resultat och sparar energi
(ungefär 10%).
När du har ugnen på varmluftsgrill bör du sätta termostaten
på 200
0
C för effektiv grillning, som baseras på infraröd
strålning. Givetvis kan du använda lägre temperatur om
du vill, vrid bara på termostaten till önskat läge.
Bäst resultat med varmluftsgrill får du därför genom
att placera gallret på någon av de lägre falsarna (se
tillagningstabellen). Placera en dropplåt på nedersta
falsen för att förhindra att fett och grillolja droppar
ned på ugnsbotten och börjar ryka.
Bakning
När du bakar ska du alltid sätta in brödet eller kakan i en
föruppvärmd ugn. Vänta tills du är säker på att ugnen
uppnått önskad temperatur (den röda lampan ”E” släcks).
Öppna inte luckan under bakningen, då kan brödet eller
kakan sjunka ihop. Bra att veta:
Bra gräddat utanpå men klibbigt inuti
Använd mindre vätska, sänk temperaturen och öka
gräddningstiden.
Bakverket fastnar på plåten
Smörj plåten väl och strö över lite mjöl eller använd
bakplåtspapper
För torrt bakverk
Ö
ka temperaturen med 10°C nästa gång och minska
gräddningstiden.
Bakverket sjunker ihop
Använd mindre vätska och sänk temperaturen med
10°C.
Bakverket är mörkt ovanpå
Sätt in det längre ned, ställ in en lägre temperatur och
förläng gräddningen.
Jag utnyttjade mer än en nivå (funktionen ”
ventilerad ugn”) och alla bakverken är inte färdiga
samtidigt
Baka vid en lägre temperatur.
Det är inte nödvändigt att ta ut alla bakverken vid
samma tidpunkt.
70
Baka pizza
För att uppnå bästa resultat när du bakar pizza ska du
använda varmluftsfläkten b / b:
Föruppvärm ugnen i minst 10 minuter.
Använd en lätt aluminiumplåt och placera den på
ugnsgallret. Om du använder bakplåten tar det längre
tid och pizzan får inte samma krispiga yta,
Öppna inte ugnsluckan för ofta under bakningen
Om pizzan har många lager av ingredienser (tre eller
fyra) rekommenderar vi att du lägger mozzarella-ost
på toppen efter halva baktiden.
Om du bakar pizza på två falsar ska du använda andra
och fjärde falsen nerifrån vid en temperatur av 220
0
C.
Sätt in pizzorna i ugnen först när du värmt upp den
under minst 10 minuter.
Laga fisk och kött
När du lagar ljust kött, höns eller fisk ska du sätta
termostaten på mellan 180
0
C och 200
0
C.
Om du vill ha mörkt kött med en väl brynt yta men saftigt
och mört inuti är det en god idé att börja tillagningen vid
en hög temperatur (200
0
C-220
0
C) under en kort stund och
sedan sänka temperaturen.
Allmänt kan man säga att ju större stek desto lägre
temperatur. Placera köttet på mitten av gallret och placera
dropplåten under för att fånga upp fettet.
Se till så att gallret placeras på falsen mitt i ugnen. Om du
vill öka värmen underifrån kan du sänka gallret. För att få
en extra välsmakande stek (särskilt anka och vilt) lägg
gärna fett eller bacon ovanpå köttet.
Välj funktion Maträtt Vikt
(kg)
Placering på
fals räknat
nerifrån
Föruppvärmnings-
tid (minuter)
Inställning
termostat
Tillagning-
stid
(minuter)
1 Vanlig ugn
a
/
a
Anka
Kalvstek eller rostbiff
Skinkstek
Bullar (mindre bakverk)
Tårtbottnar
1
1
1
-
1
3
3
3
3
3
15
15
15
15
15
200
200
200
180
180
65-75
70-75
70-80
15-20
30-35
2
Varmluftsugn
b
/
b
Pizza (på 2 falsar)
Lasagne
Lamm
Stekt kyckling + potatis
Fisk
Fruktkaka
Petit-chou (på 2 falsar)
Småkakor (på 2 falsar)
Sockerkaka (på 1 fals)
Sockerkaka (på 2
falsar)
Matpajer
1
1
1
1
1
1
0.5
0.5
0.5
1.0
1.5
2-4
3
2
2-4
2
2
2-4
2-4
2
2-4
3
15
10
10
10
10
10
10
10
10
10
15
220
200
180
180
180
170
190
180
170
170
200
15-20
30-35
50-60
60-75
30-35
40-50
20-25
10-15
15-20
20-25
25-30
3 Övervärme
c
/
c
Bryna maten - 3/4 15 220 -
4 Grill
d
/
d
Sjötunga
Skaldjur
Torsk
Stekta grönsaker
Kalvstek
Kotlett
Hamburgare
Fisk
Varma smörgåsar
1
1
1
1
1
1
1
1
n.° 4
4
4
4
3/4
4
4
4
4
4
5
5
5
5
5
5
5
5
5
Max
Max
Max
Max
Max
Max
Max
Max
Max
8-10
6-8
10
10-15
15-20
15-20
7-10
15-20
2-3
5
Varmluftsgrill
e
/
e
Grillad kyckling
Skaldjur
1.5
1.5
3
3
5
5
200
200
55-60
30-35
Observera: Tillagningstiderna är ungefärliga och kan variera beroende på personlig smak. När man lagar mat
med grill eller varmluftsgrill måste dropplåten alltid placeras på nedersta falsen.
71
Sätt säkerheten främst
När du ska lyfta och förflytta ugnen bör du alltid
använda dig av ”handtagen” som finns på sidan
av ugnen för att inte personer eller ugnen ska
komma till skada.
Denna ugn är endast avsedd för hushållsbruk och dess
funktioner får inte ändras.
Denna bruksanvisning är endast giltig i de länder vars
symbol finns i denna skrift och på ugnens typskylt.
Säkerheten i det elektriska systemet på denna ugn kan
endast garanteras om ugnen är jordad i enlighet med
gällande säkerhetsbestämmelser.
När ugnen är i bruk blir värmeelementen och vissa
delar av ugnsluckan extremt heta. Se till att du inte
vidrör dem och låt inte barn komma i närheten av
ugnen.
Följande är viktigt att tänka på för att undvika
olyckor. Skydda barn och förståndshandikappade
från:
Manöverknapparna och ugnen i allmänhet.
Transportmaterial (plastpåsar, plastmaterial, spik etc).
Ugnen i bruk. Omedelbart efter användning av ugn eller
grill beroende på den värme som alstras.
Ugnen vid skrotning. När ugnen är uttjänt måste
eventuella farliga delar tas om hand på ett säkert sätt.
Följande är viktigt att tänka på:
Vidrör inte ugnen med någon våt kroppsdel
Var inte barfota när du använder ugnen
Dra inte i ugnen eller i elledningen när du vill dra ut
sladden ur elkontakten.
Använd inte ugnen på ett felaktigt eller vådligt sätt
Blockera inte öppningar för ventilation eller
värmeutsläpp
Låt inte sladdar från andra elektriska apparater komma
i kontakt med varma delar av ugnen
Utsätt inte ugnen för regn eller direkt solljus
Använd inte ugnen som förvaringsutrymme
Använd inte eldfarliga ämnen i närheten av ugnen
Använd inte adapters, kontakter med flera uttag eller
förlängningssladdar
Installation och reparation av ugnen får endast utföras
av behörig fackman
Auktoriserad fackman måste anlitas i följande fall:
Vid installation (tillverkarens installationsanvisningar
ska följas)
När du är tveksam om hur ugnen ska hanteras
Vid utbyte av elektrisk kontakt om den inte passar till
kontakten för elanslutningen
Serviceverkstad som är godkänd av tillverkaren
måste anlitas i följande fall:
Om du är tveksam till om ugnen är i fullgott skick när
du packat upp den
Om elledningen har blivit skadad eller behöver bytas
ut
Om ugnen inte fungerar eller fungerar dåligt. Se till att
serviceverkstaden använder reservdelar i original
Bra att veta:
Använd endast ugnen till matlagning och ingenting
annat.
Kontrollera att ugnen är i fullgott skick efter det att du
har packat upp den.
Koppla bort ugnen från elanslutningen om den inte
fungerar ordentligt och innan du ska rengöra eller utföra
underhåll på ugnen.
Om ugnen ska stå oanvänd bör man koppla bort ugnen
från elanslutningen.
Använd grytlappar när du ställer in och tar ut mat i
ugnen.
Tag alltid mitt på ugnsluckans handtag, eftersom det
kan vara varmt på yttersta delarna av handtaget på
grund av eventuellt utströmmande varmluft.
Se till att alla vred står i läge ”•”/”o” när ugnen inte är i
bruk.
När ugnen har tjänat ut bör du kapa elkabeln efter det
att du kopplat ur den från elkontakten.
Tillverkaren kan inte hållas ansvarig för skador som
uppstår på grund av felaktig installation, felaktig, olovlig
eller vådlig användning.
För att behålla en säker och effektiv ugn rekommenderar vi följande:
Anlita endast serviceverkstäder som är auktoriserade av tillverkaren
Använd endast reservdelar i original
72
Installation
Installationen ska utföras av behörig fackman i
enlighet med de installationsanvisningar som bifogas.
Tillverkaren frånsäger sig allt ansvar för felaktig installation,
som kan vålla skada på personer, djur eller egendom.
Viktigt: Elanslutningen till ugnen måste kopplas bort innan
reparationsarbete eller underhåll påbörjas.
Installation av inbyggnadsugn
För att säkerställa att inbyggnadsugnen fungerar utan
problem måste skåpet som den placeras i vara riktigt
konstruerat. På figuren nedan anges måtten för det hål
som ska sågas ut i en bänk eller ett väggskåp.
För att säkerställa god ventilation måste skåpets bakre
vägg tas bort. Ugnen bör helst monteras så att den vilar
på två träreglar. Om ugnen vilar på en hel, slät skiva måste
man lämna en öppning på minst 45 x 560 mm.
Väggarna på intilliggande skåp måste vara av värmetåligt
material. Skåp med exteriör i fanér måste vara limmade
med lim som tål temperaturer upp till 100°C.
I enlighet med gällande säkerhetsbestämmelser får det
inte finnas möjlighet att komma i kontakt med elektriska
delar i ugnen sedan den installerats.
Alla delar som svarar för att ugnen fungerar säkert får
endast vara åtkomliga med hjälp av ett verktyg.
Ugnen skruvas fast i skåpet med 4 skruvar. Öppna
ugnsluckan och fäst skruvarna genom fyra hål i ugnens
ram.
Elektrisk anslutning
Ugnar som utrustats med en trepolig anslutningskabel är
avsedda för växelström. Spänning och frekvens anges på
typskylten (placerad på ugnen) och i
monteringsanvisningarna. Jordkabeln är gul-grön.
Elanslutning
Öppna locket till elanslutningen:
Använd en skruvmejsel och tryck ner klämmorna på
sidan av locket.
Dra bort locket till elanslutningen
Så här ansluts elledningen:
Ta bort skruven som klämmer fast ledningen och ta
bort de tre kontaktskruvarna L-N-6.
Fäst ledningarna under skruvhuvudena enligt följande
färgschema: Blå (N), Brun (L) Gul-Grön 6.
Fäst anslutningskabeln med klämman och stäng locket
till elanslutningen.
Anslut elkabeln till nätet
Montera en elkontakt som motsvarar belastningen enligt
typskylten. Om elkabeln kopplas direkt till nätet ska en
allpolig säkerhetsbrytare inmonteras, försedd med en
kontaktöppning på minst 3 mm mellan ugnen och
nätanslutningen. Den allpoliga säkerhetsbrytaren ska
anpassas efter belastningskraven och ska utföras i
enlighet med gällande förordningar (jordkabeln får inte
brytas av säkerhetsbrytaren).
Elanslutningskabeln ska monteras så att inte någon del
av kabeln utsätts för högre temperatur än 500C.
Innan elanslutningen slutförs iaktta följande:
Elsäkerheten hos ugnen endast kan garanteras om
den jordade anslutningen är utförd på ett riktigt sätt
och i enlighet med gällande säkerhetsbestämmelser.
595 mm.
595 mm.
24 mm.
545 mm.
5 mm.
567 mm.
23 mm.
593 mm.
45 mm.
558 mm.
OBS! Installation enligt med bestämmelser för förslitning
595 mm.
595 mm.
24 mm.
545 mm.
5 mm.
567 mm.
23 mm.
575-585 mm.
558 mm.
595 mm.
45 mm.
min.
45 mm.
min.
560 mm.
45 mm.
NL
73
Försäkra dig alltid om att den jordade anslutningen är
korrekt utförd. Om du är tveksam, be behörig fackman
kontrollera elsystemet. Tillverkaren frånsäger sig allt
ansvar för skador som kan uppstå på grund av att
elsystemet inte har jordats på rätt sätt.
Innan ugnen ansluts till elnätet ska du kontrollera att
specifikationerna på typskylten (finns på ugnen och/
eller förpackningen) överensstämmer med elsystemet
i ditt hem.
Kontrollera att kapaciteten hos elsystemet och
vägguttag klarar ugnens maxeffekt, enligt
anvisningarna på typskylten. Om du är tveksam
kontakta en behörig fackman.
Om väggkontakt och ugnens stickkontakt inte passar,
måste väggkontakten bytas ut av en behörig fackman.
Denne måste också tillse att tvärsnittet på kablarna till
vägguttaget motsvarar effekten för ugnen. Adapters,
kontakter med flera uttag och/eller förlängningssladd
bör inte användas. Om man måste använda något av
detta, se till att bara använda adapters, kontakter eller
förlängningssladdar, som uppfyller gällande
säkerhetsbestämmelser. Överskrid aldrig max
strömkapacitet som anges på adapter, kontakt eller
förlängningssladd eller max effekt som anges på
kontakt med flera uttag. Stickkontakt och vägguttag
måste vara lättåtkomliga.
Tekniska data
Ugnens innermått:
Bredd 43,5 cm
Djup 43,5 cm
Höjd 32 cm
Ugnens nyttovolym
60 liter
ENERGIMÄRKNING
Direktiv 2002/40/EC för beteckning på elektriska ugnar
Norm EN 50304
Modeller med luftkylning:
Energiförbrukning för Naturlig värmestrålning
uppvärmningsmetod: a Vanlig ugn
Gällande energiförbrukning för Onaturlig
värmestrålningsklass
uppvärmningsmetod: b Varmluft
Modeller utan luftkylning:
Energiförbrukning för Onaturlig värmestrålning
uppvärmningsmetod: b Varmluft
Gällande energiförbrukning för Naturlig
värmestrålningsklass
uppvärmningsmetod: a Vanlig ugn
Spänning och frekvens:
230V~ 50/60Hz 2250W
7
Denna apparat överensstämmer med följande EU
direktiv:
- 73/23/CEE utfärdat 19/02/73 (Lågspänning) och
efterföljande modifieringar.
- 89/336/CEE utfärdat 03/05/89 (Elektromagnetisk
kompatibilitet) och efterföljande modifieringar.
- 93/68/CEE utfärdat 22/07/93 och efterföljande
modifieringar.
- 2002/96/EC
Det europeiska direktivet 2002/96/EC gällande Waste
Eelectrical and Electronic Equipment (WEEE – hantering
av förbrukad elektrisk och elektronisk utrustning), kräver
att gammal hushållselektronik INTE kasseras tillsammans
med det vanliga osorterade avfallet. Förbrukad utrustning
måste samlas ihop separat för att optimera
materialåtervinnandet samt att reducera negativ inverkan
på miljön och människors hälsa. Symbolen av en
överkryssad soptunna påminner dig om din skyldighet att
hantera den förbrukade utrustningen separat.
Du kan kontakta din kommun eller lokala återförsäljare
för ytterligare information gällande hantering av förbrukad
elektronisk utrustning.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76

Indesit FM 10.B (WH) Bruksanvisning

Kategori
Ugnar
Typ
Bruksanvisning