31
LOCK
Reselock med pip - skruvlock med pip, lämpligt för att dricka eller för förvaring.
Massivt lock - skruvlock lämpligt för förvaring av mixade ingredienser.
Skakningslock - skruvlock med hål, lämpligt för att servera riven ost, choklad, kryddor, etc.
Tätningsring - ring som kan fästas på de stora eller små skålarna för att täcka skruvtråden för komfort.
ANVÄNDNING
1. Lägg ingredienserna i den lilla eller stora skålen. Överskrid inte max-markeringen.
2. Skruva fast önskat knivblad på skålen och vrid fast (FIG A).
3. Vänd skålen upp och ned och placera de tre ikarna med skårorna i motorenheten (FIG B). Sänk ned
den ihopsatta skålen i motorenheten.
4. Vänd på den ihopsatta skålen medurs för att starta motorn (FIG C).
5. Vrid den ihopsatta skålen moturs för att stoppa motorn.
TIPS
• Motorn är kraftig och arbetar snabbt. Använd korta kontrollerade stötar så att ingredienserna inte
blir överberedda.
• Ibland bildar ingredienserna en klump när man mixar. Om det händer ska man ta loss skålen från
motorenheten och skaka på den. Sätt tillbaka skålen på motorenheten och fortsätt mixa.
• Skär ingredienserna i småbitar före bearbetning.
• Choklad, nötter och ost hackas och söndersmulas bättre om de är riktigt kalla före bearbetning.
RENGÖRING
1. Dra ur sladden före nedmontering och/eller rengöring.
2. Montera isär apparaten.
3. Torka av motorenheten med en fuktig trasa.
4. Diska allt utom motorenheten i varmt vatten med diskmedel. Skölj och torka.
` Dessa delar kan diskas i diskmaskin.
Apparatens ytbehandling kan skadas om man använder diskmaskin. Detta kan endast eventuellt medföra
ytlig påverkan som inte inverkar på apparatens funktion.
ÅTERVINNING
W
För att undvika miljö- och hälsoproblem pga. farliga ämnen får man inte kassera
apparater eller laddningsbara och icke-laddningsbara batterier märkta med någon av
dessa symboler i osorterat kommunalt avfall. Elektriska och elektroniska produkter
och, där tillämpligt, laddningsbara och icke-laddningsbara batterier ska alltid kasseras
vid en lämplig, ociell återvinnings-/uppsamlingsstation.
RECEPT
PURJOLÖKS OCH POTATISSOPPA
• 75g purjolökar
• 75g potatis
• 1 buljongtärningar
• 400ml vatten
• salt och peppar
Blanda purjolök och potatis i 2 sekunder. Lägg över i en stor kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
Låt koka under omrörning. Sänk värmen. Lägg ett lock över kastrullen. Sjud i 20 minuter. Ta bort från
värmen. Låt svalna i 30 minuter. Blanda till en slät massa. Värm till serveringstemperatur (låt den inte koka).
Krydda efter smak. Servera med bröd.
Till vicyssoise - fransk purjolöks- och potatissoppa - tillsätter man lite gräslök tillsammans med purjolöken
och potatisen och lägger en klick smör i kastrullen före uppvärmningen. Återvärm inte soppan före
servering, låt den svalna i stället. Vispa ned 75ml vispgrädde innan den serveras kall.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE