29
2. Tryck in den övre knappen för låg hastighet och släpp upp den för att stänga av.
3. Tryck in den nedre knappen för hög hastighet och släpp upp den för att stänga av.
• Stora kvantiter och mer kompakt, fast material behöver i regel längre tid och långsammare hastigheter.
• Mindre kvantiteter och mer lättflytande material behöver däremot kortare tid och högre hastigheter.
MIXERSKAFTET
• Med mixerskaftet kan du i stort sett göra det som du gör med en vanlig mixer men det går snabbare
och du sparar disk – du kan göra majonnäs, milkshakes, smoothies eller fruktdrycker direkt i
måttbägaren och du kan blanda, mosa och göra puré och du behöver inte byta kastrull eller skål vid
tillagningen.
• Se bara till att vilket tillredningskärl du än använder står på en fast och plan yta och håll fast det med
din fria hand så att det inte kan ändra läge på arbetsytan.
• Se till att inte sänka ned skarven mellan mixerskaft och mixerhandtag i någonting.
• 12 Håll knivbladet i horisontellt läge vid ytan när mixerskaftet används för varma vätskor så att
ingen vätska stänker upp utanför skålen/kastrullen/tillbringaren.
• 13 Slå inte på strömmen förrän knivbladet är nere i tillbringaren.
• 14 Slå av strömmen innan du lyfter knivbladet från tillbringaren.
SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
1. Slå av strömmen till apparaten och dra ur sladden.
2. Var mycket aktsam om knivbladen – vidrör dem inte direkt utan använd en diskborste av nylon.
3. Torka av ytorna på mixerhandtaget med en mjuk trasa.
4. Rengör infattningen för mixerskaftets knivblad med diskmedel i varmt vatten.
5. Lägg inte någon del av apparaten i en diskmaskin.
ÅTERVINNING
W
För att undvika miljö- och hälsoproblem pga. farliga ämnen får man inte kassera
apparater eller laddningsbara och icke-laddningsbara batterier märkta med någon av
dessa symboler i osorterat kommunalt avfall. Elektriska och elektroniska produkter
och, där tillämpligt, laddningsbara och icke-laddningsbara batterier ska alltid kasseras
vid en lämplig, officiell återvinnings-/uppsamlingsstation.
RECEPT
h = handfull T = matsked (15
ml) g = gram
b = bunt t = tesked (5 ml)
m = milliliter
c = klyfta/klyftor
PURJOLÖKS OCH POTATISSOPPA
150 g purjolökar
150 g potatis
2 buljongtärningar
800 m vatten
salt och peppar
Blanda purjolök och potatis i 2 sekunder. Lägg över i en stor kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar.
Låt koka under omrörning. Sänk värmen. Lägg ett lock över kastrullen. Sjud i 20 minuter. Ta bort från
värmen. Låt svalna i 30 minuter. Blanda till en slät massa. Värm till serveringstemperatur (låt den inte koka).
Krydda efter smak. Servera med bröd.
Till vicyssoise - fransk purjolöks- och potatissoppa - tillsätter man lite gräslök tillsammans med purjolöken
och potatisen och lägger en klick smör i kastrullen före uppvärmningen. Återvärm inte soppan före
servering, låt den svalna i stället. Vispa ned 150 ml vispgrädde innan den serveras kall.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE