Användning
47
SV
Statisk med fläkt
Fläktens funktion, i kombination med
den traditionella tillagningen,
garanterar en jämn stekyta även på
komplicerade maträtter. Idealisk för
kakor och tårtor, som även kan
gräddas samtidigt på flera nivåer.
(Vid tillagning på flera nivåer
rekommenderas man att använda
1:a och 4:e nivån).
Grill med fläkt
Luften som produceras av fläkten
gör att värmen som genereras av
grillen blir mjukare vilket ger en
optimal grillning även av tjocka bitar
mat. Idealisk för stora köttbitar (t.ex.
fläskstek).
Undervärme med fläkt
Kombinationen av fläkten och
undervärmen gör att man kan
slutföra tillagningen snabbare. Detta
system rekommenderas för att
sterilisera eller för att avsluta
tillagningen av mat som redan
tillagats på ytan, men inte inuti, och
som kräver en låg övervärme.
Idealisk för alla maträtter.
Upptining
Snabbupptiningen främjas av
aktiveringen av den särskilda fläkten
och undervärmen som garanterar
en jämn luftfördelning vid en låg
temperatur i ugnen.
Aktivera funktionen Undervärme
med fläkt vid en temperatur på
30°C.
Jäsning
Jäsningen främjas av värmen som
kommer underifrån och gör att man
kan jäsa degar av alla typer och
garanterar ett optimalt resultat på
kort tid.
Aktivera funktionen Undervärme
med fläkt vid en temperatur på
40°C.
Varmluft
Kombinationen av fläkten och
varmluftselementet (som är inbyggt i
ugnens bakre del) gör att man kan
tillaga olika rätter på flera falsar,
förutsatt att de kräver samma
temperaturer och samma typ av
tillagning. Varmluftscirkulationen
garanterar en omedelbar och jämn
spridning av värmen. Det går till
exempel att samtidigt tillaga fisk,
grönsaker och kakor (på olika
nivåer) utan att lukterna och
smakerna blandas.
Turbo
Kombinationen av varmluft och den
traditionella funktionen gör att du
kan tillaga rätterna extremt snabbt
och effektivt på flera plan, utan att
blanda lukter eller smaker. Idealisk
för stora mängder mat som kräver
en intensiv tillagning. (Vid tillagning
på flera nivåer rekommenderas
man att använda 1:a och 4:e
nivån).