användning av
råsaftcentrifugen
förberedelse
●
T
a ur kärnor (plommon, persika,
k
örsbär etc).
●
Ta bort grova skal (melon, ananas,
gurka, potatis etc.)
●
Frukt och grönsaker med mjukt eller
inget skal behöver bara tvättas
(äpple, morot, rädisa, sallad, kål,
persilja, spenat, druvor, jordgubbar,
selleri etc).
montering och användning
1 Sätt på filterhållaren
och
fruktköttuppsamlaren
.
2 Sätt filtret
i filterhållaren, och se till
att pilarna ▼ på undersidan av filtret
stämmer överens med pilarna ▼
ovanpå motorn.
3 Sätt på locket. Lås fast locket genom
att knäppa fast övre delen av knäppena
mot locket. Knäpp sedan fast
nedre delen av knäppena .
●
Råsaftcentrifugen fungerar
inte om locket inte är låst.
●
Använd INTE råsaftcentrifugen om
inte fruktköttuppsamlaren sitter i.
4 Linda överflödig sladd runt hållarna
på undersidan av
råsaftcentrifugen.
5 Sätt kannan under juicepipen.
Skumfrånskiljaren i kannan ser till att
saften blir fri från skum.
6 Koppla på
och mata mer bitarna
med stöten. Se till att skåran i stöten
passar mot uttaget på insidan av
matarröret. Använd hastighet 1 för
mjukare bitar t.ex. citrusfrukt och
jordgubbar.
●
Om frukten eller grönsakerna är
hårda bör du inte köra mer än 3 kg
och låta maskinen gå i högst 2
minuter. Om bitarna är mycket hårda
kan råsaftcentrifugen gå långsamt
eller stanna upp helt. Om det händer
kopplar du av maskinen och tömmer
filtret.
●
Stäng av och töm
f
ruktköttsuppsamlaren regelbundet
u
nder användningen. Stäng alltid
av efter användningen.
lsärtagning av
råsaftcentrifugen
●
Följ anvisningarna för montering men
tvärtom.
överbelastningsskydd
Juicepressen har ett
överbelastningsskydd som
automatiskt stoppar juicepressen om
enheten överbelastas.
Stäng av, drag ur kontakten och
avlägsna eventuell mat från filtret om
detta händer. Låt juicepressen vila
under några minuter. Tryck därefter
på återställningsknappen som
finns på aggregatets undersida.
tips
●
Mata mjuk frukt eller grönsaker
långsamt för att få ut mest juice.
●
Vitaminer försvinner – ju kortare tid
juicen får stå desto mer vitaminer får
du.
●
Om juicen måste lagras ett par
timmar ska den förvaras i kylskåp.
Den håller sig bättre om du tillsätter
några droppar citronsaft.
●
Citrusfrukter ger bitter juice eftersom
även det vita kommer med. För
citrusfrukter rekommenderas i stället
Kenwoods citruspress.
●
Drick inte mer än tre glas (tre kvarts
liter) juice per dag om du inte är van
vid det.
●
För barn ska juicen spädas med lika
stor mängd vatten.
●
Juice från mörkgröna grönsaker
(broccoli, spenat etc) eller mörkröda
grönsaker (rödbetor, rödkål etc) är
mycket starka och bör alltid spädas
ut.
3332