använda
råsaftcentrifugen
förberedelse
●
Ta ur kärnor (plommon, persika,
körsbär etc).
●
Ta bort grova skal (melon, ananas,
gurka, potatis etc.)
●
Frukt och grönsaker med mjukt eller
inget skal behöver bara tvättas
(äpple, morot, rädisa, sallad, kål,
persilja, spenat, druvor, jordgubbar,
selleri etc).
●
Citrusskal – Skala och avlägsna det
vita från citronen, annars kan juicen
smaka beskt. För bästa resultat
rekommenderar vi att du använder
citrusjuicetillsatsen, som finns att
köpa separat.
montering och användning
●
Avlägsna snabbluckans lock innan
du sätter ihop apparaten.
1 Sätt skålen på basenheten så att
juicepipen passar i spåret på
basenheten.
2 Sätt filterkorgen i skålen och se till
att pilarna ▼ på undersidan av
filterkorgen är i linje med pilarna ▼
på ovansidan av basenheten.
3 Sätt på locket och se till att det
passar över skålens kant.
4 Lås på plats genom att flytta ut
spärrhakarna från basen och därefter
lyfta och klämma fast över tätningen
på locket. Tryck spärrhakarna in mot
basen så att de låses på plats.
5 Sätt på råsaftcentrifugen på mixern
och vrid tills den låses på plats .
6 Sätt in fruktköttsbehållaren i locket
.
7Tryck fast bägarhållaren i höljet så
låses den automatiskt på plats.
8 Sätt på locket på bägaren och sätt
in den i hållaren .
9 Skär vid behov maten i bitar så att
den passar i matarröret.
10 Stoppa maten i matarröret. Den
fungerar bäst om du använder
hastighet 2 och aldrig
överskrider hastighet 2. Tryck
ned maten jämnt med mataren
samtidigt som du ser till att spåret i
mataren är i linje med fliken på
matarrörets infattning – stoppa
aldrig ned fingrarna i
matarröret.
11 Stäng av och drag ur kontakten ur
vägguttaget.
12 Om du vill ta isär råsaftcentrifugen
gör du tvärtom mot
ihopsättningsproceduren.
Bägarhållaren kan vid behov tas bort
genom att frigöringsknappen trycks
ned.
13 Sätt tillbaka snabböppningens lock
efter användning.
viktigt
●
Om råsaftcentrifugen börjar vibrera
stänger du av och tömmer
fruktköttet ur filterkorgen.
(Råsaftcentrifugen vibrerar om
fruktköttet fördelas ojämnt).
●
Stäng av och töm fruktkötts- och
juicebehållare regelbundet vid
användning.
tips
●
Mata mjuk frukt eller grönsaker
långsamt för att få ut mest juice.
●
Vitaminer försvinner – ju kortare tid
juicen får stå desto mer vitaminer får
du.
●
Om juicen måste lagras ett par
timmar ska den förvaras i kylskåp.
Den håller sig bättre om du tillsätter
några droppar citronsaft.
●
Drick inte mer än tre glas (tre kvarts
liter) juice per dag om du inte är van
vid det.
●
För barn ska juicen spädas med lika
stor mängd vatten.
●
Juice från mörkgröna grönsaker
(broccoli, spenat etc) eller mörkröda
grönsaker (rödbetor, rödkål etc) är
mycket starka och bör alltid spädas
ut.
27