4 Rengör laggarna med en mjuk trasa eller svamp i varmt vatten med lite diskmedel eller diska
dem i diskmaskinen (Bild 4).
5 Torka laggarna.
6 Närduskasättatillbakalaggarnaplacerardudenundrekanteniapparaten(1),yttarden
övre kanten mot apparaten och trycker laggarna på plats (2) (Bild 5).
Använda apparaten
Rör inte vid metalldelarna (inklusive handtagen till laggarna) eftersom de blir mycket varma när
apparaten används.
Obs!Det kan komma lite rök ur apparaten när du använder den första gången. Detta är normalt.
Grilla smörgåsar
1 Justera längden på sladden genom att linda upp den runt sladdhållaren (Bild 6).
2 Sätt in stickkontakten i vägguttaget så att apparaten värms upp. (Bild 7)
Den röda uppvärmningslampan tänds.
3 Förbered ingredienserna till de varma smörgåsarna medan apparaten värms upp.
För att få ett jämnare gyllenbrunt resultat kan du breda lite smör på de sidor av brödet som
kommer i kontakt med laggarna.
För varje smörgås behöver du två skivor bröd och lämplig fyllning. Läs kapitlet Recept om du vill
ha förslag.
För att smörgåsarna ska kunna tillslutas ordentligt bör du inte lägga fyllningen för nära
brödskivornas kanter.
Du kan även grilla bara en smörgås.
4 Öppna smörgåsgrillen när den röda uppvärmningslampan slocknar och den gröna klar-att-
använda-lampan tänds.
Under tillagningen slocknar den gröna klar-att-använda-lampan och den röda uppvärmningslampan
tänds då och då.
5 Lägg smörgåsarna som ska tillagas på den undre laggen (Bild 8).
6 Stäng smörgåsgrillen (Bild 9).
Använd det värmeisolerade handtaget till att sänka ned den övre laggen mot brödet. Tryck ihop
båda handtagen tills de låses med ett klickljud.
Obs!Under tillagningen tänds och släcks den gröna klar-att-använda-lampan och den röda
uppvärmningslampan då och då för att indikera att värmeelementen tillfälligt slås på och av för att
bibehålla rätt temperatur.
7 Ställ in önskad tillagningstid (se avsnittet Timer i det här kapitlet).
Du kan också använda smörgåsgrillen utan att ställa in timern.
Tillagningstiden beror på brödtypen och fyllningen. Den beror också på hur krispiga och bruna
du vill ha dina varma smörgåsar.
8 Öppna smörgåsgrillen efter 3–5 minuter för att kontrollera om smörgåsarna är gyllenbruna.
9 Använd ett redskap av trä eller plast (t.ex. en stekspade) till att ta ur smörgåsarna. (Bild 10)
Använd inte köksredskap av metall eller redskap som är vassa eller avslipande.
10 Omduvillgrillaersmörgåsarväntardutillsdenrödauppvärmningslampanslocknaroch
den gröna klar-att-använda-lampan tänds innan du lägger nya smörgåsar i smörgåsgrillen.
11 Dra ur nätsladden efter användning.
,
-
-
-
-
-
-
SVENSKA 47