• Smörgåsgrillen blir snabbt mycket varm, men
det tar lång tid innan den har svalnat igen. Rör
endast smörgåsgrillens handtag. Placera aldrig
smörgåsgrillen nära varma föremål (t.ex. spisar
eller ugnar) eller i närheten av lättantändliga
material (t.ex. gardiner).
FÖRE FÖRSTA
ANVÄNDNINGSTILLFÄLLET
• När smörgåsgrillen har packats upp måste du
se till att allt förpackningsmaterial inuti själva
apparaten har tagits bort.
•Torka av smörgåsgrillens värmeplåtar med en
fuktig trasa innan du använder den för första
gången (se Rengöring). Olja därefter in
värmeplåtarna med en liten mängd smör,
margarin eller matolja.
ANVÄNDNING
• Ställ smörgåsgrillen på ett hårt, plant underlag.
• Värmeplattorna kan bytas ut genom att man
trycker på de vita spärrknapparna. Om du
trycker på en spärrknapp kan plattan tas bort.
När du sätter dit en platta för du in de två
flikarna på plattan i motsvarande hål på
smörgåsgrillen och trycker plattan på plats.
• Anslut kontakten till ett vägguttag. Båda
indikatorlamporna tänds och värmeplattorna
värms upp.
•När den gröna indikatorlampan slocknar, har
smörgåsgrillen uppnått rätt temperatur och är
redo att användas. Lägg 1-2 dubbla
smörgåsar på den nedre grillplattan
• Stäng överdelen så att den vilar på ovansidan
av smörgåsen. Spärra handtaget genom att
haka fast överdelens spärr i handtagets
nederdel.
• Om smörgåsen är mycket tjock ska du inte
försöka pressa ihop värmeplåtarna helt och
låsa ihop dem med spärren. Vänta ett
ögonblick tills smörgåsen har sjunkit ihop
något och haka sedan ihop handtagen.
• Båda smörgåsgrillens värmeplåtar värms upp,
vilket ger en kortare grillningstid.
• Under grillningen tänds och släcks den gröna
indikatorlampan flera gånger. Detta betyder
bara att termostaten slår till och från för att
reglera temperaturen.
• Smörgåsen är färdig efter ca 3-4 minuter,
beroende på tjocklek och innehåll. Om du vill
att brödet ska bli mörkare, låter du bara
smörgåsen grillas lite längre.
• Du kan stänga av smörgåsgrillen när som helst
genom att dra ut sladden ur vägguttaget.
• Öppna smörgåsgrillen försiktigt när smörgåsen
är färdig.
Varning! Metalldelarna blir mycket heta
under användning. Rör endast handtaget.
Se upp för stänkande olja, fett eller andra
vätskor.
• Lossa smörgåsen försiktigt med en värmetålig
stekspade i plast eller liknande. Använd aldrig
metallredskap eller vassa redskap på
värmeplåtarna, eftersom dessa har en speciell
non-stickbeläggning. Använd istället redskap i
plast, melamin eller trä.
• Stäng alltid locket till smörgåsgrillen och dra ut
sladden ur vägguttaget efter användningen.
• Innan smörgåsgrillen kan rengöras och ställas
undan ska den vara fullständigt avsvalnad.
FÖRSLAG PÅ GRILLADE SMÖRGÅSAR
•Vesuvio Mustard (tomat, ost, skinka, senap
och ev. rå lök)
• Salami (salami, rostad lök, ost, oliver)
• Carni (stekt köttfärs, rå lök, inlagd gurka,
tomat, ost)
•Vegetario (äppelmos, banan i skivor, pudra
med kanel)
•Hawaii Chicken (kyckling, ananas, paprika,
curry)
• Capriciosa (champinjonstuvning, ost, tomat,
oregano)
• Hot Tuna (tonfisk, hårdkokt ägg i skivor, tomat,
majonnäs)
3
643049_IM 25/05/05 14:56 Side 3