Russell Hobbs 27040-56 Användarmanual

Typ
Användarmanual
33
Läs bruksanvisningen och spara den för framtida bruk. Låt bruksanvisningen följa med om du överlåter
apparaten. Ta bort allt förpackningsmaterial före användning.
VIKTIGA SKYDDSÅTGÄRDER
Följ allmänna säkerhetsföreskrifter, däribland följande:
Denna apparat kan användas av barn från 8 års ålder och upt och av
personer med nedsatt fysisk, sensorisk eller mental förmåga eller med
bristande erfarenhet och kunskap, om personerna i fråga är under uppsikt
och har fått anvisningar om hur apparaten fungerar och om de har förstått
vilka risker som användningen kan medföra. Barn ska inte leka med
apparaten. Rengöring och användarunderhåll ska inte utföras av barn,
vida de inte är över 8 år och är under uppsikt. Håll apparat och elkabel
utom räckhåll för barn under 8 år.
Om sladden är skadad måste den ersättas av tillverkaren, serviceombud
eller någon med liknande kompetens för att undvika skaderisker.
Felaktig användning av apparaten kan orsaka skada.
Se till att anslutningarna är torra.
h
Apparatens utsida blir varm. Eftervärmen gör att utsidorna fortfarande
är varma efter avslutad användning.
L
Använd inte denna apparat nära badkar, dusch, handfat eller andra
behållare för vatten.
Lägg inte ned djupfryst kött eller fågel i apparaten – tina ingredienserna fullständigt före tillagningen.
Tillaga alla kött- och fågelprodukter, även styckade och malda delar, tills köttsaften tränger igenom.
Tillaga sk tills köttet är fast.
Tillaga ingenting i apparatens hölje – all mat ska tillagas i den avtagbara skålen.
Böj dig inte över apparaten och håll dig på avstånd från utströmmande ånga.
Häll minst 1 kopp vatten i skålen.
Häll inte vatten över den översta påfyllningsmarkeringen.
Täck inte över apparaten och lägg inte heller något ovanpå den.
Dra ut nätsladden när grillen inte används.
Använd bara tillbehör och övrig utrustning som företaget tillhandahåller.
Använd inte apparaten för några andra ändamål än sådana som beskrivs i denna bruksanvisning.
Använd inte apparaten om den är skadad eller fungerar dåligt.
ENDAST FÖR HUSHÅLLSBRUK
BILDER
1. Knopp
2. Lock
3. Korg
4. Påfyllningsmarkering
5. Skål
6. Knapp
7. Lampor
8. Köksspade
9. Kopp
10. /av-knapp
` Dessa delar kan diskas i diskmaskin
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
34
FÖRE FÖRSTA ANVÄNDNINGEN
Diska skålen, locket och korgen i varmt vatten med diskmedel, skölj sedan och torka.
FÖRBEREDELSE
1. Ställ apparaten på en fast, jämn och värmetålig yta.
2. Använd inte apparaten nära eller under gardiner, hyllor, skåp eller något annat som skulle kunna
skadas av utströmmande ånga.
3. Ha grillvantar eller en handduk i närheten samt ett värmetåligt underlägg eller en tallrik att sätta
skålen på.
4. Placera skålen inne i apparaten.
TILLAGNING
1. Använd koppen för att hälla riset i skålen.
2. Fyll skålen med vatten upp till det nummer som motsvarar antal koppar ris som används.
3. Vrid skålen ett kvarts varv i vardera riktningen för att vara säker på att skålens botten har kontakt
med elementet.
4. Sätt locket på skålen.
5. Sätt stickproppen i väggkontakten. Flytta på/av-knappen till läget I. Flytta knappen till läget
N
.
Lampan N tänds (värmefunktion).
6. Flytta reglaget till P (kokfunktion). Lampan N släcks.
7. När riset är färdigt kommer reglaget att växla till N. lampan P släcks och lampan N tänds.
8. Låt riset vila i ungefär 10 minuter, stäng sedan av kokaren och dra ur sladden.
9. Ta på grillhandskarna.
10. Ånga och varm luft strömmar ut när du tar av locket. Luta locket något för att leda ångan bort från dig.
11. Flytta skålen och ställ den på ett värmetåligt underlägg eller en tallrik.
12. Använd köksspaden för att röra om och blanda riset så att all ånga avdunstar.
Ibland får riset i skålens botten en knaprig yta.
Du kan också välja att ta bort den knapriga ytan med hjälp av köksspaden när du har hällt upp riset.
TILLSÄTTA ANDRA INGREDIENSER
Om du tillsätter andra ingredienser (russin, frukt, nötter eller liknande) bör man minska mängden ris
eftersom de andra ingredienserna också suger upp vatten.
Russin och torkad frukt suger upp lika mycket vatten som ris så lägg ned sådana ingredienser i
koppen tillsammans med riset.
Nötter suger inte upp särskilt mycket vatten så de kan tillsättas efter det att du har mätt upp riset.
ANVÄNDA APPARATEN SOM ÅNGKOKARE
1. Tillsätt vatten. Använd metod 1 eller 2 (se ovan).
2. Placera korgen uppe på skålen och lägg maten i skålen.
3. Skär ingredienserna i ungefär lika stora delar så allting blir färdigt samtidigt.
4. Gör ett paket av aluminiumfolie och lägg in ärtor och liknande ingredienser som kan mosas sönder
eller glida ned i vattnet.
5. Var försiktig när du öppnar paketet efter tillagningen – använd grillvantar eller en tång/sked av plast.
6. Sätt locket på skålen.
7. Använd apparaten på samma sätt som vid riskokning.
8. lj de tider som gäller för ångkokning.
9. Lämna inte kvar några ingredienser i apparaten efter ångkokningen – de blir blöta.
10. Notera ingredienserna (sort och kvantitet) och hur mycket vatten du använder. Nästa gång kan du
lätt anpassa mängden vatten och låta apparaten sköta programmeringen.
35
RDIG?
1. Stäng av apparaten och dra ur sladden.
2. Flytta inte riskokaren med den fulla skålen inuti. Apparaten blir tung att bära och sladden kan
komma att fastna någonstans.
3. Lyft upp skålen från riskokaren innan du tömmer den. Om du tar bort ingredienserna från skålen när
den fortfarande är inne i riskokaren kan ingredienserna komma in i apparaten och skada den.
SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
1. Stäng av apparaten, dra ur sladden och låt den svalna.
2. Diska skålen, locket och insatsen i varmt vatten med diskmedel, skölj sedan och torka.
3. Torka av alla ytor med en ren och fuktig trasa.
` Dessa delar kan diskas i diskmaskin.
TILLAGNINGSTID OCH LIVSMEDELSSÄKERHET
mat (färsk) kvantitet tid (minuter)
sparris 400g 15-18
gröna bönor 200g 20
broccoli 200g 18
brysselkål 200g 20
vitkålhuvud (delat i fyra delar) 25-30
morötter (skivade) 200g 15-20
blomkål 200g 15
majskolvar 2 24-35
zucchini (skivad) 200g 10-12
potatisar (delade i fyra delar) 400g 25-30
spenat 200g 5-8
kyckling (utan ben) 400g 6-8
skléer 400g 8-10
sk i bitar 2 20-23
räkor 250g 10-12
hummerstjärtar (djupfrysta) 12-15
musslor 250g 15
Använd inte musslor som redan är öppna före tillagningen. Ångkoka musslor tills skalet är helt öppet
och kasta dem som inte har öppnats under tillagningen.
Tidsangivelsen gäller för ett (1) lager ingredienser. Prova dig fram så att du vet vilka tider som gäller
för just dina ingredienser eller blandningar.
Tillaga alla kött- och fågelprodukter, även styckade och malda delar, tills köttsaften tränger igenom.
Tillaga sk tills köttet är fast.
Man bör koka bladgrönsaker så kort tid som möjligt för att färgen och sprödheten ska bevaras.
Doppa ned dem i iskallt vatten om du vill att kokningen ska avstanna snabbt.
ÅTERVINNING
W
För att undvika miljö- och hälsoproblem pga. farliga ämnen får man inte kassera
apparater eller laddningsbara och icke-laddningsbara batterier märkta med någon av
dessa symboler i osorterat kommunalt avfall. Elektriska och elektroniska produkter
och, där tillämpligt, laddningsbara och icke-laddningsbara batterier ska alltid kasseras
vid en lämplig, ociell återvinnings-/uppsamlingsstation.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Russell Hobbs 27040-56 Användarmanual

Typ
Användarmanual