27
FÖRBEREDELSE
1. Ställ apparaten på en fast, jämn och värmetålig yta.
2. Använd inte apparaten nära eller under gardiner, hyllor, skåp eller något annat som skulle kunna
skadas av utströmmande ånga.
3. Ha grillvantar eller en handduk i närheten samt ett värmetåligt underlägg eller en tallrik att sätta
skålen på.
4. Placera skålen inne i apparaten.
TILLAGNING
1. Använd koppen för att hälla riset i skålen.
2. Fyll skålen med vatten upp till det nummer som motsvarar antal koppar ris som används.
3. Vrid skålen ett kvarts varv i vardera riktningen för att vara säker på att skålens botten har kontakt
med elementet.
4. Sätt locket på skålen.
5. Sätt stickproppen i väggkontakten. Flytta på/av-knappen till läget I. Flytta knappen till läget
N
.
Lampan N tänds (värmefunktion).
6. Flytta reglaget till P (kokfunktion). Lampan N släcks.
7. När riset är färdigt kommer reglaget att växla till N. lampan P släcks och lampan N tänds.
8. Låt riset vila i ungefär 10 minuter, stäng sedan av kokaren och dra ur sladden.
9. Ta på grillhandskarna.
10. Ånga och varm luft strömmar ut när du tar av locket. Luta locket något för att leda ångan bort från dig.
11. Flytta skålen och ställ den på ett värmetåligt underlägg eller en tallrik.
12. Använd köksspaden för att röra om och blanda riset så att all ånga avdunstar.
TILLSÄTTA ANDRA INGREDIENSER
• Om du tillsätter andra ingredienser (russin, frukt, nötter eller liknande) bör man minska mängden ris
eftersom de andra ingredienserna också suger upp vatten.
• Russin och torkad frukt suger upp lika mycket vatten som ris så lägg ned sådana ingredienser i
koppen tillsammans med riset.
• Nötter suger inte upp särskilt mycket vatten så de kan tillsättas efter det att du har mätt upp riset.
FÄRDIG?
1. Stäng av apparaten och dra ur sladden.
2. Flytta inte riskokaren med den fulla skålen inuti. Apparaten blir tung att bära och sladden kan
komma att fastna någonstans.
3. Lyft upp skålen från riskokaren innan du tömmer den. Om du tar bort ingredienserna från skålen när
den fortfarande är inne i riskokaren kan ingredienserna komma in i apparaten och skada den.
SKÖTSEL OCH UNDERHÅLL
1. Stäng av apparaten, dra ur sladden och låt den svalna.
2. Diska skålen och locket i varmt vatten med diskmedel, skölj sedan och torka.
3. Torka av alla ytor med en ren och fuktig trasa.
` Dessa delar kan diskas i diskmaskin.
ÅTERVINNING
W
För att undvika miljö- och hälsoproblem pga. farliga ämnen får man inte kassera
apparater eller laddningsbara och icke-laddningsbara batterier märkta med någon av
dessa symboler i osorterat kommunalt avfall. Elektriska och elektroniska produkter
och, där tillämpligt, laddningsbara och icke-laddningsbara batterier ska alltid kasseras
vid en lämplig, ociell återvinnings-/uppsamlingsstation.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE