Progress PBD3500X Användarmanual

Kategori
Kokplattor
Typ
Användarmanual
bruksanvisning
Ångugn
PBD3500X
INNEHÅLL
Säkerhetsinformation 2
Säkerhetsföreskrifter 3
Produktbeskrivning 5
Innan maskinen används första gången
5
Daglig användning 6
Klockfunktioner 8
Använda tillbehören 9
Tillvalsfunktioner 12
Råd och tips 12
Underhåll och rengöring 20
Om maskinen inte fungerar 24
Tekniska data 25
Installation 25
Miljöskydd 26
Med reservation för ändringar.
SÄKERHETSINFORMATION
Läs noga de bifogade instruktionerna före installation och an-
vändning av produkten. Tillverkaren kan inte hållas ansvarig för
personskador eller skador på egendom som orsakats av felak-
tig installation eller användning. Förvara alltid instruktionerna
tillsammans med produkten för framtida bruk.
Säkerhet för barn och handikappade
Varning Risk för kvävning, skador eller permanent
invaliditet.
Den här produkten kan användas av barn från åtta års ålder
och personer med reducerad fysik, sensorisk eller mental
förmåga, eller som saknar erfarenhet och kunskap, såvida
de inte har tillsyn av någon person som är ansvarig för deras
säkerhet.
Låt inte barn leka med produkten. Barn under 3 år får inte
lämnas utan tillsyn i närheten av produkten.
Håll allt förpackningsmaterial utom räckhåll för barn.
Håll barn och husdjur borta från produkten när den är igång
eller när den svalnar. Åtkomliga delar är mycket varma.
Om produkten har ett barnlås rekommenderar vi att du akti-
verar det.
Rengöring och användarunderhåll ska inte utföras av barn
utan tillsyn.
Allmän säkerhet
Endast en behörig person får installera den här produkten
och byta kabel.
2 progress
Produkten blir varm inuti när den är igång. Vidrör inte värme-
elementen som finns i produkten. Använd alltid grytlappar
för att ta ut eller sätta in tillbehör eller eldfasta formar.
Använd inte ångrengörare vid rengöring av produkten.
Koppla från strömtillförseln före underhåll.
Använd inte skarpa rengöringsmedel med slipeffekt eller
vassa metallskrapor för att rengöra ugnsluckans glasskivor
eftersom dessa kan repa ytan, vilket i sin tur kan leda till att
glaset spricker.
För att ta bort ugnsstegarna drar du först ut den främre de-
len av ugnsstegen och sedan den bakre delen fort från sido-
väggarna. Sätt i ugnsstegarna i omvänd ordning.
Om nätsladden är skadad måste den bytas av tillverkaren,
en godkänd serviceverkstad eller personer med motsvaran-
de utbildning, för att undvika fara.
Kontrollera att produkten är avstängd innan du byter lampa
för att undvika risken för elstötar.
SÄKERHETSFÖRESKRIFTER
Installation
Varning Endast en behörig person får
installera den här produkten.
Avlägsna all paketering.
Installera och använd inte produkten om
den är skadad.
Följ de installationsinstruktioner som följer
med produkten.
Produkten är tung, så var alltid försiktig
när du flyttar den. Använd alltid skydds-
handskar.
Dra aldrig produkten i handtaget.
Minsta avstånd till andra produkter ska
beaktas.
Kontrollera att produkten har installerats
under och bredvid stadiga skåp- eller
bänkstommar.
Produktens sidor måste gränsa till pro-
dukter eller enheter med samma höjd.
Elektrisk anslutning
Varning Risk för brand och elektriska
stötar.
Alla elektriska anslutningar ska göras av
en behörig elektriker.
Produkten måste jordas.
Kontrollera att produktens märkdata
överensstämmer med din strömkälla. I
annat fall, kontakta en elektriker.
Använd alltid ett korrekt installerat, stöt-
säkert och jordat eluttag.
Använd inte grenuttag eller förlängnings-
sladdar.
Kontrollera så att du inte skadar stick-
kontakten och nätkabeln. Kontakta servi-
ce eller en elektriker för att ersätta en
skadad nätkabel.
Låt inte nätkablar komma i kontakt med
produktens lucka, speciellt inte när luck-
an är het.
Stötskyddet för strömförande och isole-
rade delar måste fästas på ett sådant
sätt att det inte kan tas bort utan verktyg.
Anslut stickkontakten till eluttaget först
vid slutet av installationen. Kontrollera att
stickkontakten är åtkomlig efter installa-
tionen.
progress 3
Anslut inte stickkontakten om väggutta-
get sitter löst.
Dra inte i nätkabeln för att koppla bort
produkten från eluttaget. Ta alltid tag i
stickkontakten.
Använd endast rätt isoleringsenheter:
strömbrytare, säkringar (säkringar av
skruvtyp tas ur hållaren), jordfelsbrytare
och kontaktorer.
Den elektriska installationen måste ha en
isolationsenhet så att du kan koppla från
produkten från nätet vid alla poler. Kon-
taktöppningen på isolationsenheten mås-
te vara minst 3 mm bred.
Användning
Varning Risk för skador, brännskador,
elstötar eller explosion föreligger.
Använd denna produkt för hushållsbruk.
Ändra inte produktens specifikationer.
Se till att ventilationsöppningarna inte är
blockerade.
Lämna inte produkten utan tillsyn under
användning.
Stäng av produkten efter varje använd-
ningstillfälle.
Var försiktig när du öppnar produktens
lucka medan produkten är igång. Het luft
kan strömma ut.
Använd inte produkten med våta händer
eller när den är i kontakt med vatten.
Tyng inte ner luckan när den är öppen.
Använd inte produkten som arbets- eller
avlastningsyta.
Produktens lucka ska alltid vara stängd
när produkten är igång.
Öppna produktens lucka försiktigt. An-
vändning av ingredienser som innehåller
alkohol kan producera en blandning av
luft och alkohol.
Låt inte gnistor eller öppna lågor komma i
kontakt med produkten när du öppnar
luckan.
Placera inga lättantändliga produkter eller
föremål som är fuktiga med lättantändliga
produkter i, nära eller på diskmaskinen.
Varning Risk för skador på produkten
föreligger.
För att förhindra skada eller missfärgning
på emaljen:
– sätt inte eldfasta formar eller andra fö-
remål direkt på produktens botten.
- lägg inte aluminiumfolie direkt på pro-
duktens botten.
- Ställ inte hett vatten direkt i den heta
produkten.
- Låt inte fuktiga kärl eller matvaror stå
kvar i produkten efter att tillagningen är
klar.
- Var försiktig när du tar bort eller monte-
rar tillbehör.
Missfärgning av emaljen påverkar inte
produktens funktion. Det är ingen defekt
enligt garantin.
Använd en djup form för mjuka kakor.
Fruktjuicer orsakar fläckar som kan vara
permanenta.
Matlagning med ånga
Varning Det finns risk för brännskador
och skador på produkten.
Öppna inte luckan till produkten under
ångkokning. Ånga kan släppas ut.
Skötsel och rengöring
Varning Det finns risk för
personskador, brand eller skador
produkten.
Stäng av produkten och koppla bort den
från eluttaget före underhåll.
Se till att produkten har svalnat. Det finns
även risk för att glasen kan spricka.
Byt omedelbart ut luckans glaspaneler
om de är skadade. Kontakta service.
•Var försiktig när du tar bort luckan. Luck-
an är tung!
Rengör produkten regelbundet för att för-
hindra att ytmaterialet försämras.
Kvarblivet fett eller mat i produkten kan
orsaka brand.
Rengör produkten med en fuktig, mjuk
trasa. Använd bara neutrala rengörings-
medel. Använd inte produkter med slipef-
fekt, skursvampar, lösningsmedel eller
metallföremål.
Om du använder en ugnssprej ska du föl-
ja säkerhetsanvisningarna på förpack-
ningen.
Rengör inte den katalytiska emaljen (om
tillämpligt) med någon sorts rengörings-
medel.
Inre belysning
Typen av glödlampa eller halogenlampa
som används för den här produkten är
4 progress
endast avsedd för hushållsprodukter. Får
ej användas för belysning i hus.
Varning Risk för elektrisk stöt.
Innan du byter lampan ska du koppla ur
produkten från nätuttaget.
Använd bara lampor med samma specifi-
kationer.
Avfallshantering
Varning Risk för kvävning eller skador.
Koppla loss produkten från eluttaget.
Klipp av strömkabeln och kassera den.
Ta bort lucklåset för att hindra att barn el-
ler djur stängs in inuti produkten.
PRODUKTBESKRIVNING
9
7
816
15
12
13
14
11
5
4
1
2
3
3 52 4 61
10
1
Vred för ugnsfunktionerna
2
Strömindikator
3
Elektronisk programmeringsenhet
4
Temperaturvred
5
Temperaturindikator
6
Kontrollampor för vattentank
7
Vattenlåda
8
Grillning
9
Ugnslampa
10
Fläkt
11
Ugnsstege, löstagbar
12
Tömningsslang
13
Vattenutloppsventil
14
Typskylt
15
Ugnsnivåer
16
Ånginlopp
Ugnstillbehör
Galler
För kokkärl, bakformar och stekkärl.
Bakplåt
För kakor och småkakor.
Långpanna
För bakning och stekning eller som fet-
tuppsamlingsfat.
INNAN MASKINEN ANVÄNDS FÖRSTA GÅNGEN
Varning Se säkerhetskapitlena.
Första rengöring
Ta ut alla tillbehör och flyttbara ugnsste-
gar (i förekommande fall).
Rengör ugnen innan du använder den
första gången.
Viktigt Se kapitlet "Underhåll och
rengöring".
Ställa klockan
Du måste ställa in tiden innan du kan
använda ugnen.
Efter anslutning till elnätet eller efter ett strö-
mavbrott blinkar indikeringen för klockfunk-
tionen.
Tryck på + eller --knappen för att ställa in
rätt tid.
progress 5
Efter cirka 5 sekunder slutar blinkningarna
och klockan visar den inställda tiden.
Ändra tiden genom att trycka på fle-
ra gånger tills kontrollampan för klock-
funktionen blinkar. Du kan inte samti-
digt ställa in Koktid
och Sluttid .
Bränna ur ugnen
Upphetta den tomma produkten för att
bränna bort återstående fett.
1.
Välj funktionen
och maximal tempe-
ratur.
2. Låt produkten vara igång i en timme.
3.
Välj funktionen
och maximal tempe-
ratur.
4. Låt produkten vara igång i tio minuter.
5.
Välj funktionen
och maximal tempe-
ratur.
6.
Låt produkten vara igång i tio minuter.
Tillbehören kan bli varmare än normalt. Pro-
dukten kan avge lukt och rök. Det är helt
normalt. Se till att du har tillräckligt med
ventilation.
DAGLIG ANVÄNDNING
Varning Se säkerhetskapitlena.
För att använda produkten, tryck på kon-
trollvredet. Vredet kommer ut.
Sätta på och stänga av produkten
1.
Vrid vredet för ugnsfunktioner för att
välja en ugnsfunktion.
Strömindikatorn är på när produkten är
igång.
2. Vrid temperaturvredet för att välja tem-
peratur.
Temperaturindikatorn sätts på när tem-
peraturen ökar.
3. För att stänga av produkten, vrid kon-
trollvreden för ugnsfunktioner och tem-
peratur till av-läget.
Ugnsfunktioner
Ugnsfunktioner Tillämpning
Av-läge Produkten är avstängd.
Belysning För att aktivera ugnslampan utan en tillagningsfunktion.
Över/Undervärme
För bakning och stekning på en ugnsnivå. Övre och undre värmeele-
menten är igång samtidigt.
Övervärme För att avsluta tillagade rätter. Bara det övre värmeelementet är igång.
Undervärme
För bakning av kakor med knaprig botten. Bara det undre värmeele-
mentet är igång.
Max grill
För grillning av tunna livsmedel i stora mängder. För att rosta bröd.
Hela grillen är igång.
Varmluftsgrillning
För tillagning av stora köttstycken. Här verkar grillelement och fläkt väx-
elvis så att den varma luften cirkulerar runt maträtten.
Varmluft
För att ugnssteka eller tillaga mat som kräver samma tillagningstempe-
ratur, på flera nivåer i ugnen, utan att aromerna blandas.
6 progress
Ugnsfunktioner Tillämpning
Pizza/Paj
För att laga pizza, quiche eller paj. Grill- och nedre elementet ger di-
rektvärme och fläkten cirkulerar varmluften för tillagning av pizza- eller
pajfyllning.
Varmluft + ånga För att ånga rätter.
Matlagning med ånga
1.
Ställ in funktionen
.
2. Tryck på locket för att öppna vattenlå-
dan. Fyll vattenlådan tills indikatorn
"Vattentanken är full" tänds. Tanken
rymmer maximalt 900 ml. Det räcker för
ca 55 - 60 minuters matlagning.
Viktigt Använd endast vatten som vätska.
Använd inte filtrerat (avsaltat) eller destillerat
vatten. Använd inte andra vätskor.
Häll inte lättantändlig vätska eller alkohol
(grappa, whisky, konjak osv.) i vattenlådan.
3. Tryck in vattenlådan i sitt ursprungliga
läge.
4.
Laga maten i rätt kokkärl.
5.
Ställ in temperaturen mellan 130 °C
och 230 °C. Ångkokning ger inte bra
resultat i temperaturer över 230 °C.
6.
Töm vattentanken när tillagningen med
ångfunktion är klar.
Varning Vänta minst 60 minuter efter
varje användningstillfälle av Varmluft +
ånga för att förhindra att hett vatten
kommer ut ur vattenutloppsventilen.
Indikator för "Vattentanken är tom"
Indikatorn visar att vattentanken är tom och
måste fyllas på.
Se avsnittet "Ångkokning" för mer informa-
tion.
Indikator för "Vattentanken är full"
Indikatorn visar att ugnen är förberedd för
ångkokning.
Om du häller för mycket vatten i
tanken flyttar säkerhetsutloppet
överskottsvattnet till ugnens bot-
ten.
Ta bort vattnet med en svamp eller en
duk.
Tömning av vattentanken
Viktigt Se till att produkten har svalnat
innan du tömmer vattentanken.
1.
Förbered tömningsslangen (C), som
finns i samma förpackning som använ-
darmanualen. Sätt kontakten (B) på en
av tömningsslangens ändar.
2.
Sätt den andra änden av tömnings-
slangen (C) i en behållare. Sätt den i ett
lägre läge än utloppsventilen (A).
3.
Öppna ugnsluckan och sätt kontakten
(B) i utloppsventilen (A).
4. Tryck in kontakten igen och igen när du
tömmer vattentanken.
5.
Ta bort kontakten från ventilen när vatt-
net slutat flöda.
Varning Återanvänd inte vattnet för att
fylla vattentanken igen.
Tanken kan ha lite vatten kvar när indi-
katorn för "Vattentanken är tom"
är
på. Vänta tills vattenflödet från vatten-
utloppsventilen har avstannat.
B
C
A
progress 7
KLOCKFUNKTIONER
Elektronisk programmeringsenhet
345
2 11
1
Funktionslampor
2
Tidvisning
3
Funktionslampa
4
Knappen +
5
Väljarknapp
6
Knappen -
Klockfunktion Tillämpning
Klocka För att ställa in, ändra eller kontrollera tiden.
Minute Minder (sig-
nalur)
För att ställa in en tid för nedräkning. Denna funktion påverkar inte
ugnens funktioner i övrigt.
Koktid För att ställa in hur länge produkten ska vara påslagen.
Slut För att ställa in när produkten skall stängas av.
Du kan använda Koktid och Stopp-
tid
samtidigt för att ställa in tiden när
produkten måste vara aktiverad och
sedan avaktiverad. Ställ först in Koktid
, sedan Stopptid .
Inställning av klockfunktioner
1.
För Koktid
och Sluttid , välj en
ugnsfunktion och temperatur. Det be-
hövs inte för Signalur
.
2. Tryck flera gånger på programknappen
tills lampan för önskad klockfunktion
blinkar.
3.
Tryck på + eller - för att ställa in önskad
klockfunktion.
Displayen visar lampan för den klock-
funktion som du ställer in. När den in-
ställda tiden har nåtts blinkar lampan
och en ljudsignal hörs i två minuter.
Med funktionerna Koktid och Sluttid
stängs produkten av automatiskt.
4. Tryck på valfri knapp för att stänga av
signalen.
5. Vrid vredet för ugnsfunktioner och tem-
peraturvredet till av-läget.
Avbryta klockfunktionerma
1. Tryck flera gånger på knappen tills lam-
pan för önskad funktion blinkar.
2.
Tryck och håll knappen - intryckt.
Klockfunktionen släcks inom några se-
kunder.
8 progress
ANVÄNDA TILLBEHÖREN
Varning Se säkerhetskapitlena.
Tillbehör för tillagning med ånga
Ångtillbehören medföljer inte. Kontakta
din lokala återförsäljare för mer infor-
mation.
Lågkaloriformen för tillagning med ångfunk-
tionerna
•Glasskål (A)
Lock (B)
•Injektorrör (C)
Injektor för direkt ångkokning (D)
progress 9
•Stålgrill (E)
C
Formen består av en glasskål, ett lock med
ett hål för injektorröret (C) och en stålgrill att
sätta under formen.
C
D
Injektorn och injektorröret. "C" är injektorrö-
ret för ångkokning, "D" är injektorn för di-
rekt ångkokning.
Ångkokning i en lågkaloriform
Lägg maten på stålgrillen i formen och sätt
på locket. Sätt injektorröret i det speciella
hålet i locket till lågkaloriformen. Sätt for-
men på den andra ugnsnivån räknat ner-
ifrån. Sätt den andra änden av injektorröret
i ånginloppet (se avsnittet "Produktbeskriv-
ning").
Se till att injektorröret inte viks eller att det
vidrör något värmeelement högst upp i ug-
nen. Ställ in ugnen på ångkokning.
10 progress
Direkt ångkokning
Lägg maten på stålgrillen i formen. Tillsätt
lite vatten. Sätt injektorn (D) i injektorröret
(C). Anslut den andra änden till ånginloppet.
Viktigt Använd inte locket på formen.
Vid tillagning av t.ex. kyckling, anka, kalkon
och större fiskar ska injektorn (D) sättas in
direkt i den tomma delen av köttet. Hålen
får inte blockeras.
Sätt formen på den första eller andra ugns-
nivån räknat nerifrån. Se till att injektorröret
inte viks eller att det vidrör något värmeele-
ment högst upp i ugnen. Ställ in ugnen på
ångkokning.
För mer information om ångkokning, se till-
agningstabellerna för ångkokning i avsnittet
"Råd och tips"..
Viktigt Injektorröret är specialgjort för kok-
ning och innehåller inga farliga material.
Viktigt
Var försiktig om du använder injektorn när
ugnen är på. Använd alltid ugnsvantar om
du ska vidröra injektorn när ugnen är het.
Ta alltid ut injektorn ur ugnen när du inte
använder en ångfunktion.
Sätt inte den heta formen på kalla / våta
ytor.
Häll inte kalla vätskor i formen när den är
het.
progress 11
Använd inte formen på en het kokyta.
Rengör inte formen med slipande medel,
skurmedel eller skurpulver.
TILLVALSFUNKTIONER
Kylfläkt
När produkten är på, aktiveras fläkten auto-
matiskt för att hålla ugnsytorna svala. Om
du stänger av produkten fortsätter fläkten
att gå tills ugnen har svalnat.
Säkerhetstermostat
Om produkten inte fungerar som den ska
eller om det finns felaktiga komponenter,
kan en farlig överhettning uppstå. För att
förhindra detta har ugnen en säkerhetster-
mostat som stänger av strömtillförseln. Ug-
nen sätts på igen automatiskt när tempera-
turen sjunker.
RÅD OCH TIPS
Produkten har fem falsnivåer. Räkna fals-
nivåerna nedifrån.
Produkten har ett specialsystem som gör
att luften cirkulerar och återanvänder
ångan. Med det här systemet kan man
tillaga i ånga, vilket gör att maten saftig
inuti och krispig på utsidan. Det gör att
tillagningstiden och energiåtgången mins-
kas till ett minimum.
Fukt kan kondensera i produkten eller på
ugnsluckans glas. Det är helt normalt.
Stå inte för nära produkten när luckan
öppnas under tillagning. För att minska
kondensen kan man låta produkten vara
igång i 10 minuter före tillagning.
Ta bort fukten efter varje användning.
Sätt ingenting direkt på produktens bot-
ten och lägg heller inget aluminiumfolie
på några tillbehör i produkten under till-
agning. Detta kan påverka bakningsresul-
tatet och skada emaljen.
Baka kakor
Öppna inte ugnsluckan förrän 3/4 av den
inställda tillagningstiden har gått.
Om du använder två bakplåtar samtidigt,
se till att det finns en ledig falsnivå mellan
dem.
Tillagning av kött och fisk
Använd en djup form för mat med fett i
för att förhindra stänk som inte går att ta
bort.
Låt köttet vara i ca 15 minuter innan du
skär i det så att köttsaften inte sipprar ut.
12 progress
För att förhindra att det blir för mycket
matos under tillagning kan man hälla lite
vatten i den djupa formen. För att för-
hindra rökkondens, tillsätt lite vatten varje
gång det tar slut.
Tillagningstider
Tillagningstiderna beror på vilken typ av mat
som ska tillagas samt dess konsistens och
volym.
I början rekommenderar vi att man överva-
kar maten under tillagningen. Hitta de bästa
inställningarna (värme, tillagningstid, etc.)
för dina kokkärl, recept och volymer när du
använder produkten.
Baknings- och grillningstabell
KAKOR
TYP AV RÄTT
Över/Undervärme Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anteckningar
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Recept där
vispning ingår
2 170 3 (2 och 4) 160 45 - 60 I en kakform
Mördeg 2 170 3 (2 och 4) 160 20 - 30 I en kakform
Cheese cake 1 170 2 165 60 - 80 I en kakform (dia-
meter 26 cm)
Äppelkaka 2 170 2 (vänster
och höger)
160 80 - 100 I två kakformar
(20 cm) på ett
galler
1)
Strudel 3 175 2 150 60 - 80 På en bakplåt
Syltpaj 2 170 2 (vänster
och höger)
165 30 - 40 I en kakform (dia-
meter 26 cm)
Sockerkaka 2 170 2 160 50 - 60 I en kakform (dia-
meter 26 cm)
Fruktkaka 2 160 2 150 90 - 120 I en kakform (dia-
meter 20 cm)
1)
Plommontårta 1 175 2 160 50 - 60
I en brödplåt
1)
Muffins - en
nivå
3 170 3 140 -
150
20 - 30 På en bakplåt
Muffins - två ni-
våer
- - 2 och 4 140 -
150
25 - 35 På en bakplåt
Muffins - tre ni-
våer
- - 1, 3 och 5 140 -
150
30 - 45 På en bakplåt
Skorpor/kakor -
en nivå
3 140 3 140 -
150
30 - 35 På en bakplåt
Skorpor/kakor -
två nivåer
- - 2 och 4 140 -
150
35 - 40 På en bakplåt
Skorpor/kakor -
tre nivåer
- - 1, 3 och 5 140 -
150
35 - 45 På en bakplåt
Maränger - en
nivå
3 120 3 120 80 - 100 På en bakplåt
Maränger - två
nivåer
- - 2 och 4 120 80 - 100
På en bakplåt
1)
progress 13
TYP AV RÄTT
Över/Undervärme Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anteckningar
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Bullar 3 190 3 190 12 - 20
På en bakplåt
1)
Eclair - en nivå 3 190 3 170 25 - 35 På en bakplåt
Eclair - två ni-
våer
- - 2 och 4 170 35 - 45 På en bakplåt
Pajer 2 180 2 170 45 - 70 I en kakform (dia-
meter 20 cm)
Fruktkaka 1 160 2 150 110 - 120 I en kakform (dia-
meter 24 cm)
Tårtbotten 1 170 2 (vänster
och höger)
160 50 - 60 I en kakform (dia-
meter 20 cm)
1) Förvärm i 10 minuter.
BRÖD OCH PIZZA
TYP AV RÄTT
Över/Undervärme Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anteckningar
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Franskbröd 1 190 1 190 60 - 70 1 - 2 stycken,
500 g per styck
1)
Rågbröd 1 190 1 180 30 - 45 I en brödform
Franskbullar 2 190 2 (2 och 4) 180 25 - 40 6 - 8 stycken på
en bakplåt
1)
Pizza 1 230 -
250
1 230 -
250
10 - 20 På en bakplåt el-
ler en djup form
1)
Scones 3 200 3 190 10 - 20
På en bakplåt
1)
1) Förvärm i 10 minuter.
PAJER
TYP AV RÄTT
Över/Undervärme Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anteckningar
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Pajdeg 2 200 2 180 40 - 50 I en form
Vegetarisk paj 2 200 2 175 45 - 60 I en form
Quiches 1 180 1 180 50 - 60
I en form
1)
Lasagne 2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
I en form
1)
Cannelloni 2 180 -
190
2 180 -
190
25 - 40
I en form
1)
1) Förvärm i 10 minuter.
KÖTT
TYP AV RÄTT
Över/Undervärme Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anteckningar
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Nötkött 2 200 2 190 50 - 70 På ett galler
Fläskkött 2 180 2 180 90 - 120 På ett galler
14 progress
TYP AV RÄTT
Över/Undervärme Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anteckningar
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Kalvkött 2 190 2 175 90 - 120 På ett galler
Engelsk rostbiff,
röd inuti
2 210 2 200 50 - 60 På ett galler
Engelsk rostbiff,
lite röd inuti
2 210 2 200 60 - 70 På ett galler
Engelsk rostbiff,
inte röd inuti
2 210 2 200 70 - 75 På ett galler
Fläskbog 2 180 2 170 120 - 150 Med svål
Fläsklägg 2 180 2 160 100 - 120 2 stycken
Lamm 2 190 2 175 110 - 130 Lägg
Kyckling 2 220 2 200 70 - 85 Hel
Kalkon 2 180 2 160 210 - 240 Hel
Anka 2 175 2 220 120 - 150 Hel
Gås 2 175 1 160 150 - 200 Hel
Harsadel 2 190 2 175 60 - 80 Skuren i bitar
Hare 2 190 2 175 150 - 200 Skuren i bitar
Fasan 2 190 2 175 90 - 120 Hel
FISK
TYP AV RÄTT
Över/Undervärme Varmluft
Tillag-
ningstid
[min]
Anteckningar
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Ugnsnivå
Temp
[°C]
Laxöring/havs-
ruda
2 190 2 175 40 - 55 3 - 4 fiskar
Tonfisk/lax 2 190 2 175 35 - 60 4 - 6 filéer
Varmluftsgrillning
Nötkött
TYP AV RÄTT Mängd Ugnsnivå
Temperatur
[°C]
Tid [min]
Engelsk rostbiff eller
filé, röd
per cm höjd 1
190 - 200
1)
5 - 6
Engelsk rostbiff eller
filé, medium
per cm höjd 1
180 - 190
1)
6 - 8
Engelsk rostbiff eller
filé, välstekt
per cm höjd 1
170 - 180
1)
8 - 10
1) Förvärm ugnen.
Fläskkött
TYP AV RÄTT Mängd Ugnsnivå
Temperatur
[°C]
Tid [min]
Bog, hals, skinkstek 1 – 1,5 kg 1 160 - 180 90 - 120
Kotlett, revbensspjäll 1 – 1,5 kg 1 170 - 180 60 - 90
progress 15
TYP AV RÄTT Mängd Ugnsnivå
Temperatur
[°C]
Tid [min]
Köttfärslimpa 750 g – 1 kg 1 160 - 170 50 - 60
Fläsklägg (lagad i för-
väg)
750 g – 1 kg 1 150 - 170 90 - 120
Kalvkött
TYP AV RÄTT Mängd Ugnsnivå Temperatur [°C] Tid [min]
Kalvstek 1 kg 1 160 - 180 90 - 120
Kalvlägg 1,5 – 2 kg 1 160 - 180 120 - 150
Lamm
TYP AV RÄTT Mängd Ugnsnivå Temperatur [°C] Tid [min]
Lammstek med
ben, lammstek
1 – 1,5 kg 1 150 - 170 100 - 120
Lammsadel 1 – 1,5 kg 1 160 - 180 40 - 60
Fågel
TYP AV RÄTT Mängd Ugnsnivå Temperatur [°C] Tid [min]
Bitar av fågel 200 – 250 g var 1 200 - 220 30 - 50
Halv kyckling 400 – 500 g var 1 190 - 210 35 - 50
Kyckling, unghö-
na
1 – 1,5 kg 1 190 - 210 50 - 70
Anka 1,5 – 2 kg 1 180 - 200 80 - 100
Gås 3,5 – 5 kg 1 160 - 180 120 - 180
Kalkon 2,5 – 3,5 kg 1 160 - 180 120 - 150
Kalkon 4 – 6 kg 1 140 - 160 150 - 240
Fisk (ångkokning)
TYP AV RÄTT Mängd Ugnsnivå Temperatur [°C] Tid [min]
Hel fisk 1 – 1,5 kg 1 210 - 220 40 - 60
Konservering
Torkad frukt
SYLT/MARMELAD Temperatur [°C]
Tid till det sjuder
[min]
Tid till 100 °C [min]
Jordgubbar, blåbär,
hallon, mogna krusbär
160 – 170 35 – 45
Stenfrukt
SYLT/MARMELAD Temperatur [°C]
Tid till det sjuder
[min]
Tid till 100 °C [min]
Päron, kvitten, plom-
mon
160 – 170 35 – 45 10 – 15
Grönsaker
SYLT/MARMELAD Temperatur [°C]
Tid till det sjuder
[min]
Tid till 100 °C [min]
Morötter
1)
160 – 170 50 – 60 5 – 10
Gurka 160 – 170 50 – 60
16 progress
SYLT/MARMELAD Temperatur [°C]
Tid till det sjuder
[min]
Tid till 100 °C [min]
Blandade inlagda
grönsaker
160 – 170 50 – 60 5 – 10
Kålrabbi, ärtor, sparris 160 – 170 50 – 60 15 – 20
1) När produkten har stängts av ska du låta sylten/marmeladen stå kvar i ugnen.
Torkning – Varmluft
Täck ugnsgallret med bakplåtspapper.
GRÖNSAKER
TYP AV RÄTT
Ugnsnivå
Temperatur [°C] Tid [tim]
1 nivå 2 nivåer
Bönor 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Pepparfrukter 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Soppgrönsaker 3 1/4 60 - 70 5 - 6
Champinjoner 3 1/4 50 - 60 6 - 8
Örter 3 1/4 40 - 50 2 - 3
FRUKT
TYP AV RÄTT
Ugnsnivå
Temperatur [°C] Tid [tim]
1 nivå 2 nivåer
Plommon 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Aprikoser 3 1/4 60 - 70 8 - 10
Äppelskivor 3 1/4 60 - 70 6 - 8
Päron 3 1/4 60 - 70 6 - 9
Varmluft + ånga
KAKOR OCH BAKVERK
TYP AV RÄTT Ugnsnivå Temp [°C]
Tillagningstid
[min]
Anteckningar
Äppelkaka 2 160 60 - 80 I en kakform (diameter 20
cm)
1)
Paj 2 175 30 - 40 I en kakform (diameter 26
cm)
Fruktkaka 2 160 80 - 90 I en kakform (diameter 26
cm)
Sockerkaka 2 160 35 - 45 I en kakform (diameter 26
cm)
Panettone, italiensk
julkaka
2 150 -160 70 - 100 I en kakform (diameter 20
cm)
1)
Plommontårta 2 160 40 - 50
I en brödform
1)
Muffins 3 (2 och 4) 150 -160 25 - 30 På en bakplåt
Småkakor 3 (2 och 4) 150 20 - 35 På en bakplåt
Söta bullar 2 180 - 200 12 - 20
På en bakplåt
1)
Briocher 3 (2 och 4) 180 15 - 20
På en bakplåt
1)
1) Förvärm i ugnen i 10 minuter.
progress 17
BRÖD OCH PIZZA
TYP AV RÄTT [g] Ugnsnivå Temp [°C]
Tillag-
ningstid
[min]
Anteckningar
Franskbröd 1000 2 180 - 190 45 - 60 1 - 2 stycken, 500 g
per styck
1)
Bullar 500 2 (2 och 4) 190 - 210 20 - 30 6 - 8 stycken på en
bakplåt
1)
Pizza 2 200 - 220 20 - 30
På en bakplåt
1)
1) Förvärm i ugnen i 10 minuter.
PAJER
TYP AV RÄTT Ugnsnivå Temp [°C]
Tillagningstid
[min]
Anteckningar
Fyllda med grönsa-
ker
1 170 - 180 30 - 40 I en form
Lasagne 2 170 - 180 40 - 50 I en form
Potatisgratäng 1 (2 och 4) 160 - 170 50 - 60 I en form
KÖTT
TYP AV RÄTT [g] Ugnsnivå Temp [°C]
Tillagnings-
tid [min]
Anteckningar
Grisstek 1000 2 180 90 - 110 På ett galler
Kalvkött 1000 2 180 90 - 110 På ett galler
Rostbiff 1000
röd 2 210 45 - 50 På ett galler
rosa 2 200 55 - 65 På ett galler
välstekt 2 190 65 - 75 På ett galler
Lamm 1000 2 175 110 - 130 Lägg
Kyckling 1000 2 200 55 - 65 Hel
Kalkon 4000 2 170 180 - 240 Hel
Anka 2000 - 2500 2 170 - 180 120 - 150 Hel
Gås 3000 1 160 - 170 150 - 200 Hel
Harsadel 2 170 - 180 60 - 90 Skuren i bitar
FISK
TYP AV RÄTT [g] Ugnsnivå Temp [°C]
Tillagnings-
tid [min]
Anteckningar
Forell 1500 2 180 25 - 35 3 - 4 fiskar
Tonfisk 1200 2 175 35 - 50 4 - 6 filéer
Kummel 2 200 20 - 30
ÅTERUPPVÄRMNING MED ÅNGA
TYP AV RÄTT Ugnsnivå Temp [°C]
Tillagnings-
tid [min]
Anteckningar
Grytor/Gratänger 2 140 15 - 25
Värma upp på en tallrik
1)
Pasta och såser 2 140 10 - 15
Värma upp på en tallrik
1)
18 progress
TYP AV RÄTT Ugnsnivå Temp [°C]
Tillagnings-
tid [min]
Anteckningar
Smårätter (t.ex. ris,
potatis, pasta)
2 140 10 - 15
Värma upp på en tallrik
1)
Maträtter på en tall-
rik
2 140 10 - 15
Värma upp på en tallrik
1)
Kött 2 140 10 - 15
Värma upp på en tallrik
1)
Grönsaker 2 140 10 - 15
Värma upp på en tallrik
1)
1) Förvärm i ugnen i 10 minuter.
Tillagning i lågkaloriformen med Varmluft + Ånga
GRÖNSAKER
TYP AV RÄTT Ugnsnivå Temperatur [°C] Tillagningstid [min]
Broccoli, buketter 2 150 20 - 25
Aubergine 2 150 15 - 20
Blomkål, buketter 2 150 25 - 30
Tomater 2 150 15
Vit sparris 2 150 35 - 45
Grön sparris 2 150 25 - 35
Zucchini, skivor 2 150 20 - 25
Morötter 2 150 35 - 40
Fänkål 2 150 30 - 35
Kålrabbi 2 150 25 - 30
Paprika skuren i strim-
lor
2 150 20 - 25
Selleri, i skivor 2 150 30 - 35
KÖTT
TYP AV RÄTT Ugnsnivå Temperatur [°C] Tillagningstid [min]
Kokt skinka 2 150 55 - 65
Pocherat kycklingbröst 2 150 25 - 35
Kassler 2 150 80 - 100
FISK
TYP AV RÄTT Ugnsnivå Temperatur [°C] Tillagningstid [min]
Forell 2 150 25 - 30
Laxkotlett 2 150 25 - 30
SMÅRÄTTER
TYP AV RÄTT Ugnsnivå Temperatur [°C] Tillagningstid [min]
Ris 2 150 35 - 40
Oskalade potatisar,
medelstora
2 150 50 - 60
Kokad potatis, fjärde-
delar
2 150 35 - 45
progress 19
TYP AV RÄTT Ugnsnivå Temperatur [°C] Tillagningstid [min]
Polenta 2 150 40 - 45
UNDERHÅLL OCH RENGÖRING
Varning Se säkerhetskapitlena.
Torka av framsidan med en mjuk trasa
och varmt vatten och diskmedel.
Använd ett rengöringsmedel avsett för
rengöring av metallytor.
Rengör ugnen efter varje användningstill-
fälle. På det viset kan du lättare få bort
smuts och den bränner inte fast.
Ta bort envis smuts med speciell ugns-
rengöring.
Rengör alla ugnstillbehör efter varje an-
vändningstillfälle och låt dem torka. An-
vänd en mjuk duk med varmt vatten och
ett rengöringsmedel.
Använd inte starka medel, föremål med
skarpa kanter eller diskmaskin vid rengör-
ing om du har tillbehör i Super Clean. Det
kan förstöra beläggningen.
Produkter i rostfritt stål eller alumi-
nium:
Rengör ugnsluckan endast med en blöt
svamp. Torka med en mjuk trasa.
Använd inte stålull, syror eller polerme-
del eftersom de kan skada ytan i ug-
nen. Rengör ugnens kontrollpanel med
samma försiktighet.
Rengöring av luckans packning
Kontrollera ugnsluckans packning med
jämna mellanrum. Ugnsluckans packning
är den som omger ugnens öppning. An-
vänd inte produkten om denna packning
är skadad. Kontakta kundtjänst.
För rengöring av luckans packning, se all-
män information om rengöring.
Ugnsstegar
Du kan ta bort ugnsstegarna för att rengöra
sidoväggarna.
Borttagning av ugnsstegarna
1. Dra först ut stegarnas främre del från si-
doväggen.
2
1
2.
Dra ut stegen baktill från ugnssidan
och ta bort den.
Sätta i ugnsstegarna
Sätt i ugnsstegarna i omvänd ordning.
Ugnsstegarnas avrundade ändar ska
peka framåt.
20 progress
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Progress PBD3500X Användarmanual

Kategori
Kokplattor
Typ
Användarmanual