Bauknecht AKP 606 Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide

Denna manual är också lämplig för

3
INNEHÅLLSFÖRTECKNING S
INSTALLATION
SIDAN
4
ELEKTRISK ANSLUTNING
SIDAN
5
INNAN UGNEN ANVÄNDS
SIDAN
6
MILJÖRÅD
SIDAN
6
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER
OCH ALLMÄNNA FÖRSLAG
SIDAN
6
UGNENS TILLBEHÖR
SIDAN
7
MATLAGNINGSÖVERSIKT
SIDAN
8
RENGÖRING
AV UGNEN OCH DESS TILLBEHÖR
SIDAN
9
FELSÖKNING
SIDAN
10
SERVICE
SIDAN
11
FÖRKLARING
OM ÖVERENSSTÄMMELSE CE
SIDAN
11
53861-sv.fm5 Page 3 Thursday, January 21, 1999 3:21 PM
4
Teknisk information till installatören
Efter att du har tagit av emballaget från
ugnen och innan du gör anslutningarna
placerar du ugnen på underredet i
styrenskum så att den inte blir skadad.
Försök inte lyfta ugnen med hjälp av
handtaget. Lyft vid sidorna, såsom visas på
bilden (se pilen).
Kontrollera att ugnen inte skadats under
transport.
Ugnens och köksskåpens mått framgår av
motstående bild.
Köksskåp som kommer i kontakt med ugnen
måste vara värmeresistenta (80° C).
Installera ugnen i utrymmet. Lyft vid sidorna
och se till att trådarna i elsladden inte fastnar
någonstans.
För korrekt ventilation följer du anvisningarna
om ventilationsöppningar som visas på
bilden (minst 500 x 80 mm och minst
500 x 50 mm inuti skåpet).
Förankra ugnen vid köksskåpet med hjälp av
skruvar (
A
) enligt anvisningarna.
Ugnen är också avsedd för inbyggnad under
en spishäll.
ANMÄRKNING:
För att garantera en korrekt
ventilation rekommenderar vi att du lämnar en
öppning på minst 500 x 80 mm eller
motsvarande, i den nedre delen av utrymmet.
Se också till att det blir en luftspalt på 5 mm
mellan ugnens översida och den nedre kanten
på spishällen Detta utrymme får inte upptas av
skenor eller andra föremål.
Under installation av ugnen måste du försäkra
dig om att ugnens sidor inte vidrör framkanterna
på köksskåpet där den är inbyggd eller lådor och
luckor på närstående köksskåp (se bilden).
INSTALLATION
Inga kontakter
53861-sv.fm5 Page 4 Thursday, January 21, 1999 3:21 PM
5
Varning: Gör inte anslutningen till elnätet
innan du är klar med anslutningen av
ugnen.
Försäkra dig om att ugnen installeras och
ansluts till elnätet av en behörig fackman
i överensstämmelse med tillverkarens
anvisningar och med gällande
föreskrifter.
Installatören ansvarar för att ugnens
elektriska anslutning är korrekt utförd
under iakttagande av gällande
säkerhetsföreskrifter.
Ugnen ska anslutas till elnätet med hjälp
av en “allroundfrånskiljare” med minst 3
mm avstånd mellan kontakterna.
Enligt lag är det obligatoriskt att jorda
ugnen.
Använd inte adaptrar eller
förlängningssladdar.
När ugnen har installerats ska det inte
vara möjligt att komma åt de elektriska
komponenterna.
Försäkra dig om att spänningen som
framgår av typskylten är densamma som
nätspänningen i ditt hem. Typskylten är
placerad på framkanten av ugnsutrymmet
(syns när ugnsluckan är öppen).
ELEKTRISK ANSLUTNING
53861-sv.fm5 Page 5 Thursday, January 21, 1999 3:21 PM
6
För att få mesta möjliga utbyte av din nya ugn
ska du läsa anvisningarna noggrant och
förvara dem på lättillgänglig plats för framtida
behov.
Avlägsna skydden i papp och den skyddande
plastfolien.
Ta ut tillbehören från ugnen, värm upp den till
200° C och låt den stå på i cirka en timme för
att lukten av skyddsfettet och
isoleringsmaterialen ska försvinna.
Låt fönstret stå öppet under tiden.
1. Emballage
Förpackningsmaterialet kan återvinnas till
100%, vilket framgår av
återvinningssymbolen ( ).
2. Produkter
Ugnarna är tillverkade av material som kan
återvinnas. Om du bestämmer dig för att skrota
dina enheter ska du följa gällande föreskrifter
för sophantering. Skär av elsladdarna så att
enheterna inte kan anslutas till elnätet.
.
Skilj ugnen från elnätet innan någon typ av
underhållsarbete utförs.
Låt inte barn vistas i närheten av ugnen när
den är i funktion.
Reparationer och ändringar på ugnen får
endast göras av behörig fackman.
Försäkra dig om att elsladdar till andra
elektriska apparater som står i närheten av
ugnen inte kommer i kontakt med de varma
delarna och att de inte fastnar i ugnsluckan.
Använd grytlappar eller grytvantar för att ta ut
bakplåtarna och tillbehören när ugnen är varm.
Täck inte ugnens botten med
aluminiumfolie.
Placera inte brännbara material i ugnen - det
föreligger brandrisk om ugnen sätts på
oavsiktligt.
Ugnen är utrustad med ett luftkylningssystem
som hindrar att ugnens framsida och
köksskåpet där den är inbyggd blir alltför varma.
När ugnen har stått på i mer än en timme vid
en temperatur på 200° C eller mer
rekommenderar vi att du utnyttjar detta
kylsystem och låter ugnen svalna så att
restvärmen från ugnen och köksskåpet den
är inbyggd i försvinner. När du har avslutat
matlagningen låter du ugnen stå på i cirka 15
minuter. Temperaturvredet måste stå i läge
“0” och en av funktionerna, vilken som helst
förutom grillfunktionen, måste vara
inkopplad. Ugnsluckan ska vara stängd när
kylsystemet är i funktion.
Under matlagningen förångas vatten från
maten. Denna ånga och annat matos måste
ventileras ut från ugnsrummet. Av
säkerhetsskäl och estetiska skäl har vi kommit
fram till att den bästa lösningen är en
ventilationsöppning längst ner på ugnsluckan.
Därför kan ånga komma ut från denna
öppning (se bilden). Detta är helt normalt.
Listen längst ner kan rengöras efter att
luckan tagits av på det sätt som beskrivs på
“Rengöring av ugnen och dess tillbehör”.
När ugnsluckan är öppen får inga tunga
föremål placeras där, eftersom det kan leda
till skador på ugnsrummet och gångjärnen.
Maximivikt: 7 kg.
INNAN UGNEN ANVÄNDS
MILJÖRÅD
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH ALLMÄNNA FÖRSLAG
Y
t
o
rn
a får
i
n
t
e
vi
d
ra varand
ra
53861-sv.fm5 Page 6 Thursday, January 21, 1999 3:21 PM
7
Vilka tillbehör som medföljer vid leverans
beror på modell (se det separata
produktbladet).
Droppbricka
Droppbrickan är avsedd att samla upp fettstänk
och matpartiklar och ska för detta ändamål
placeras under gallret. Den kan också användas
som långpanna för att laga till kött, kyckling och
fisk, med eller utan grönsaker. När den används
som droppbricka under gallret kan du hälla i lite
vatten för att undvika fettstänk och matos.
Bakplåt
För kak-, maräng- och pizzabak.
Galler
Gallret kan användas för att grilla mat eller som
stöd för bakplåtar, kakformar och andra
matlagningskärl. Det kan placeras på vilken som
helst av ugnsfalsarna.
Katalytisk paneler (beroende på modell)
De katalytiska panelerna har en porös
beklädnad som absorberar fettstänk. Vi
rekommenderar att du kör ett automatisk
rengöringsprogram när du har lagat speciellt fet
mat.
1. För att rengöra ugnen värmer du den till
200° C när den är tom och låter den stå på i
cirka en timme.
2. Efter rengöringsprogrammet, när ugnen
svalnat, använder du en fuktig trasa för att ta
bort matresterna, om så krävs
Använd inte rengöringsmedel - risk för
skador på den katalytiska emaljbeklädnaden
Spett (beroende på modell)
Använd spettet enligt beskrivningen i relevant
avsnitt i det separata produktbladet.
Ugnsset
Detta set innehåller ett galler , en droppbricka
och en eller två tänger .
Detta tillbehör måste placeras på gallret och
användas tillsamman med grillfunktionen.
UGNENS TILLBEHÖR
1
2
3
4
5
6
6a
6b 6c
3
6
6a
6b
6c
5
4
1
2
3
53861-sv.fm5 Page 7 Thursday, January 21, 1999 3:21 PM
8
OBS! OBS! Vilka funktioner som finns på ugnen beror på modellen: Se det separata
produktbladet.
OBS! Angivna koktider och temperaturer är att uppfatta som riktlinjer. Vilka funktioner som
finns på ugnen beror på modellen. Se det separata produktbladet.
MATLAGNINGSÖVERSIKT
Livsmedel Statisk funktion Fläktfunktion
Statisk funktion +
Fläkt
Temp.
°C
Ugnsfals,
från
botten
Koktid
(Minuter)
Temp.
°C
Ugnsfals,
från
botten
Koktid
(Minuter)
Temp.
°C
Ugnsfals,
från
botten
Koktid
(Minuter)
Kött
Lamm (1,5 Kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Killing (1,5 Kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Fårkött (1,5 Kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 180 2 70-80
Kalvkött (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 175 2 70-80
Oxkött (1 Kg) 220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Svinkött (1 kg) 220 2 70-80 200 2 65-75 175 2 60-70
Hare (1,5 kg) 220 2 80-90 200 3 75-85 180 2 70-80
Kyckling (1 kg) 220 2 65-75 200 2 60-70 200 2 55-65
Kalkon (3 kg) 220 2 140-160 200 2 130-150 180 2 120-140
Gås (2 kg) 220 2 100-120 200 2 90-100 200 2 85-95
Anka (1,5 kg) 220 2 80-90 200 2 75-85 200 2 70-80
Fisk (cirka 1 kg)
Braxen 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Abborre 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Lax 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Tonfisk 200 2 45-55 180 2 40-50 170 2 40-50
Forell 200 2 45-55 180 3 40-50 170 2 40-50
Fisk, stekta
skivor (1 kg)
Svärdfisk 200 2 45-55 180 3 35-45 170 2 30-40
Tonfisk 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Lax 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Torsk 200 2 40-50 180 3 35-45 170 2 30-40
Filé 200 2 40-50 180 3 30-35 170 2 30-40
Grönsaker
Fyllda paprikor 200 2 40-50 180 2 40-50 170 2 45-55
Fyllda tomater 200 2 60-70 180 3 55-65 180 2 50-60
Bakad potatis 200 2 60-70 200 3 55-65 190 2 55-65
Gratäng 200 2 70-80 200 3 65-75 190 2 60-70
Desserter, o.s.v.
Tårtor 160 2 35-45 150 3 30-40 150 2 40-50
Tårtor med fyllning
(frukt - ost)
180 2 40-50 160 3 45-55 160 2 45-55
Fruktkakor 180 2 40-50 160 3 45-55 170 2 40-50
Äppelstrudel 200 2 45-55 190 3 45-50 180 2 45-55
Småkakor 180 2 30-40 150 1-3 25-35 140 2-4 20-30
Mördeg till bakelser 180 2 30-35 170 2-3 30-40 170 2-4 30-35
Pajer 180 2 50-60 160 3 45-55 170 2 50-60
Bröd 250 2 50-60 220 2 50-60 220 2 50-60
Pizza 250 2 20-30 250 1-3 30-40 250 2 20-30
Lasagne 220 2 35-45 200 3 35-45 190 2 35-45
Vol-au-vents 225 2 15-20 200 1-3 15-20 190 2-4 15-20
Suffléer 200 2 40-50 180 2 45-55 180 2 40-50
53861-sv.fm5 Page 8 Thursday, January 21, 1999 3:21 PM
9
När du har avslutat matlagningen väntar du
tills har svalnat och rengör den sedan för att
hindra att rester bränns fast.
Om matresterna har bränts fast använder du
en speciellt ugnsrengöringsmedel och följer
tillverkarens anvisningar som finns på
förpackningen.
Rengör ugnens utsida med en svamp och
varmt vatten.
Använd inte slipmedel eller stålull.
Använd flytande rengöringsmedel för att
rengöra glaset i ugnsluckan.
Diska tillbehören i diskmaskinen eller i
diskhon och använd ugnsrengöringsmedel.
När ugnen har stått på länge och när du
samtidigt använder mer än en fals för
matlagningen (speciellt för mat med hög
vattenhalt såsom pizza och fyllda grönsaker)
kan det bildas kondens på insidan av luckans
tätningslist När ugnen har svalnat torkar du
upp kondensen med en trasa eller svamp.
MATLAGNINGSÖVERSIKT
Livsmedel Grill Grill + Fläkt
Temp. °C
Ugnsfals,
från botten
Koktid
(Minuter)
Temp. °C
Ugnsfals,
från botten
Koktid
(Minuter)
Biffstek 250 4 20-30 225 3 30-40
Kotletter 250 4 15-20 225 3 20-40
Korvar 250 4 20-30 225 3 30-40
Fläskkotlett 250 4 20-30 225 3 30-40
Fisk 225 4 15-25 220 3 20-30
Kycklingklubba 225 4 15-25 200 3 25-35
Kebab 225 4 20-30 200 3 35-45
Revbensspjäll 225 4 30-40 200 3 40-50
Kycklinghalvor 225 3 35-45 200 3 40-50
Hel kyckling - - - 200 3 60-70
Stek (svin, ox, kalv) (ca 1 kg) - - - 175 2 90-100
Anka - - - 180 2 90-120
Lammlägg - - - 200 2 80-90
Rostbiff - - - 200 2 50-60
RENGÖRING AV UGNEN OCH DESS TILLBEHÖR
53861-sv.fm5 Page 9 Thursday, January 21, 1999 3:21 PM
10
Att ta bort ugnsluckan (för rengöring)
1. Öppna ugnsluckan.
2. Skjut gångjärnens hakar (A) framåt.
3. Lyft gångjärnens hakar så att de bringas i
angrepp och ta sedan av luckan.
4. Varning: Se till att gångjärnens hakar inte
lossnar medan du rengör ugnen.
5. Sätt tillbaka ugnsluckan. Följ anvisningarna
ovan i omvänd ordning.
Att fälla ner grillelementet för att rengöra
ugnens tak (beroende på modell).
Rengör inte ugnen förrän den har svalnat.
1. För att kunna rengöra ugnen drar du ut
grillelementet och sänker ner det så långt det
går.
2. Rengör ugnstaket och sätt tillbaka
grillelementet i dess vanliga läge.
Att byta ugnslampa
1. Skilj ugnen från elnätet.
2. Skruva ur lampskyddet.
3. Byt lampa (se OBS!).
4. Sätt tillbaka lampskyddet.
5. Anslut ugnen till elnätet igen.
Att byta lampan på sidan (beroende på
modell)
1. Skilj ugnen från elnätet.
2. Ta bort gallret på vänster sida.
3. Använd en skruvmejsel för att bända upp
lampskyddet.
4. Byt lampa (se OBS!)
5. Sätt tillbaka lampskyddet och tryck det mot
ugnsväggen så att det klickar på plats.
6. Sätt tillbaka sidogallret.
7. Anslut ugnen till elnätet igen.
OBS!
Används endast 25 W 230 V lampor, typ E-14,
T300° C, som finns att få hos Service.
.
Ugnen fungerar inte
Stäng av och slå sedan på ugnen igen för att
se om problemet kvarstår.
Kontrollera att strömmen kommer fram.
Står ugnens funktionsväljare i läge “0” ?
Kontrollera att du har ställt in rätt temperatur
och valt rätt funktion.
Om meddelandet “AV” visas på den
elektroniska programmerarens display
(beroende på modell), trycker du in en av
tangenterna för att återställa ugnen och
ställer sedan klockan.
Försäkra dig om att den mekaniska
programmeraren (beroende på modell) står
på .
RENGÖRING AV UGNEN OCH DESS TILLBEHÖR
FELSÖKNING
53861-sv.fm5 Page 10 Thursday, January 21, 1999 3:21 PM
11
Innan du kontaktar service:
1. Försök lösa problemet på egen hand (se
“Felsökning”).
2. Stäng av och slå sedan på ugnen igen för att
se om problemet kvarstår.
Om felet kvarstår efter dessa kontroller
kontaktar du närmaste Serviceverkstad.
Uppge:
En kort beskrivning av felet.
Exakt typ och modell.
Servicenumret (denna kod finns efter ordet
Service på typskylten) som finns på
ugnsutrymmets högra kant (syns när
ugnsluckan är öppen) Servicenumret finns
också i garantihäftet.
Fullständig adress och telefonnummer.
.
Dessa enheter är avsedda att komma i
kontakt med livsmedel och är tillverkade i
överensstämmelse med
direktiv 89/109/EEC.
Dessa enheter är endast avsedda att
användas för matlagning. All annan typ av
användning av enheterna (till exempel för
rumsuppvärmning) är olämplig och kan vara
farlig.
Denna enhet designas, tillverkas och
marknadsförs i överensstämmelse med:
- Säkerhetskraven i lågspänningsdirektiv
72/23/EEC.
- Skyddskraven i
EMC-direktiv 89/336/EEC.
- Kraven i direktiv 93/68/EEC.
SERVICE
FÖRKLARING OM ÖVERENSSTÄMMELSE CE
53861-sv.fm5 Page 11 Thursday, January 21, 1999 3:21 PM
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9

Bauknecht AKP 606 Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide
Denna manual är också lämplig för