11
Ugnens funktioner
Vilka tillbehör som medföljer vid leverans beror på modell
(se det separata produktbladet)
STATISK FUNKTION
Den statiska funktionen ska
användas när flera rätter ska
ställas på samma ugnsfals.
Med denna funktion kan
temperaturen regleras. Det
går att ställa in en temperatur
mellan 50° C och 250°C.
Standardinställningen är
200°C.
Värm ugnen till önskad
temperatur och ställ in
maten så snart alla
kontrollampor på skalan
°C__ har tänts.
När den statiska
funktionen används är
det lämpligt att ställa
maten mitt i ugnen.
GRILL
Använd grillfunktionen
för att grilla mindre
köttbitar (köttskivor, korv)
och för att rosta bröd.
För denna funktion finns
fem
temperaturinställningar,
1, 2, 3, 4, 5. Högre siffror
betyder högre temperatur
på värmeelementet högst
upp i ugnen.
Standardinställningen är 3.
Ugnsluckan ska vara stängd
under matlagningen.
Förvärm ugnen i 3 till 5
minuter.
Häll lite vatten på
droppbrickan när du steker
kött så blir det mindre
matos och fettstänk.
Vänd köttet efter halva
stektiden.
Om ugnen är utrustad med
spett aktiveras även detta.
MLTF-FUNKTION
(Varmhållning)
Varmhållningsfunktionen
används för att hålla en
konstant temperatur
(antingen 35°C eller 60°C) i
ugnen.
När du ska jäsa deg till
bröd eller pizza ställer du
ugnen på 35°C.
Standardinställningen är
35°C.
För
varmhållningsfunktionen
rekommenderar vi att
den nedersta falsen
används.
Ställ temperaturen på
60°C för att hålla
färdiglagad mat varm.
FLÄKT
Fläktfunktionen är speciellt
lämplig när du vill använda
båda falsarna för
matlagningen (till exempel
för fisk, grönsaker, pasta).
Med denna funktion kan
temperaturen regleras. Det
går att ställa in en
temperatur mellan 50°C och
250°C.
Standardinställningen är
160°C.
Välj om möjligt maträtter
som ska tillagas vid
samma temperatur.
Det är inte nödvändigt
att värma ugnen i förväg.
Om rätterna i ugnen har
olika koktider tar du ut
den rätt som är klar och
låter övriga rätter stå kvar
tills de är färdiga.
BAKVERK
(Statisk + Fläkt)
Bakverksfunktionen är
användbar när du lagar mat
på två falsar samtidigt och
när du bakar kakor. Med
denna funktion kan
temperaturen regleras. Det
går att ställa in en
temperatur mellan 50°C och
250°C.
Standardinställningen är
175°C.
Det är inte nödvändigt
att värma ugnen i förväg.
Låt rätterna växla läge i
ugnen under tillagningen.
Om rätterna i ugnen har
olika koktider tar du ut
den rätt som är klar och
låter övriga rätter stå kvar
tills de är färdiga.
TURBOGRILL (Grill + Fläkt)
Denna funktion är idealisk
för att laga stora köttstycken
(till exempel rostbiff, stek).
För turbogrillfunktionen finns
fem temperaturinställningar,
1, 2, 3, 4, 5. Högre siffror
betyder högre temperatur på
värmeelementet högst upp i
ugnen.
Standardinställningen är 3.
Ugnsluckan ska vara stängd
under matlagningen.
Lägg köttet på gallret och
placera droppbrickan på
den första falsen (längst
ned). Häll lite vatten på
droppbrickan så blir det
mindre matos och
fettstänk.
Vänd på köttet efter
halva koktiden.
4sv53101.fm5 Page 11 Thursday, April 4, 2002 6:12 PM