Whirlpool AKZ 311 Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide

Denna manual är också lämplig för

3
INNEHÅLLSFÖRTECKNING S
INSTALLATION
SIDAN
4
ELEKTRISK ANSLUTNING
SIDAN
6
INNAN ENHETEN ANVÄNDS
SIDAN
7
MILJÖRÅD
SIDAN
7
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH
ALLMÄNNA FÖRSLAG
SIDAN
7
ENERGISPARANDE RÅD
SIDAN
8
UGNENS TILLBEHÖR
SIDAN
9
SPISHÄLLENS TILLBEHÖR
SIDAN
9
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
SIDAN
10
RENGÖRING AV UGNEN OCH DESS
TILLBEHÖR
SIDAN
11
RENGÖRING OCH UNDERHÅLL
AV VANLIGA ELEKTRISKA SPISHÄLLAR
SIDAN
13
RENGÖRING OCH UNDERHÅLL AV
GLASKERAMIKHÄLLAR
SIDAN
13
FELSÖKNING
SIDAN
13
SERVICE
SIDAN
14
FÖRKLARING OM
ÖVERENSSTÄMMELSE CE
SIDAN
14
54332-sv.fm5 Page 3 Monday, September 17, 2001 3:10 PM
4
Teknisk information till installatören
UGN
Efter att du har tagit av emballaget från ugnen och
innan du gör anslutningarna placerar du ugnen på
underredet i styrenskum så att den inte blir
skadad.
Försök inte lyfta ugnen med hjälp av handtaget.
Lyft vid sidorna, såsom visas på bilden (se pilen).
Kontrollera att enheten inte skadats under
transport.
Ugnens och köksenhetens dimensioner framgår
av motstående bild.
Köksenheterna som kommer i kontakt med ugnen
måste vara värmeresistenta (80° C).
Om plastlaminat eller cement inte är tillräckligt
värmebeständiga kan resultatet bli deformationer
eller bubblor i ytmaterialet eller att detta lossnar.
För korrekt ventilation följer du anvisningarna om
ventilationsöppningar som visas på bilden (minst
500 x 80 mm). Se också till att det blir en luftspalt
på minst 5 mm mellan ugnens översida och den
nedre kanten på bänkskivan. Detta utrymme får
inte upptas av skenor eller andra föremål.
Under installation av ugnen måste du försäkra dig
om att ugnens sidor inte vidrör framkanterna på
köksskåpet där den är inbyggd eller lådor och
luckor på närstående köksskåp (se bilden).
Gör den elektriska anslutningen mellan hällen och
ugnen (se avsnittet “Elektrisk anslutning”).
Förankra ugnen vid köksenheten med hjälp av
skruvar (
A
) enligt anvisningarna.
INSTALLATION
Inga kontakter
54332-sv.fm5 Page 4 Monday, September 17, 2001 3:10 PM
5
Spishäll
Spishällen ska sättas in i en bänkskiva som är
mellan 20 mm och 50 mm tjock.
Det får inte finnas någonting mellan hällen och
ugnen (skenor, hållare eller dylikt).
Om spishällen ska installeras bredvid en hög
köksenhet måste du lämna ett avstånd på
minst 100 mm från spishällens kant och den
höga köksenhetens sidovägg.
Skär ut en öppning i bänkskivan. Öppningen ska
ha de dimensioner som visas i produktbladet som
medföljer separat.
Om spishällen inte redan har isoleringslist sätter
du fast den medföljande listen på flänsen runt
hällen. Rengör först kontaktytan på det sätt som
visas på bilden.
Spishäll med elektriska kokplattor
Om bänkskivan är av trä monterar du de
medföljande klamrarna.
1.
Placera ut de 4 fjäderklamrarna (
B
) och montera
dem på avsedd plats på undersidan av spishällen.
2.
Sätt in hällen i bänkskivan.
Om bänkskivan är av marmor, plast, keramik,
natursten eller dylikt
måste den förankras med
hjälp av konsoler (
C
), kod 4819 310 18528
(kan beställas från Service).
1.
Placera de 4 konsolerna över hålen och förankra
dem med de medföljande skruvarna.
2.
Sätt in hällen i bänkskivan.
Glaskeramikhäll
OBS!
Ta bort skyddsfolien innan hällen installeras.
Om bänkskivan är av trä
använder du de
medföljande fjäderklamrarna och skruvarna.
1.
Placera ut de 4 fjäderklamrarna (
D
) på det sätt
som visas och vid specificerat läge.
2.
Sätt fast klamrarna med hjälp av skruvarna (
E
).
3.
Sätt in hällen i bänkskivan.
Om bänkskivan är av marmor, plast, keramik,
natursten eller dylikt,
måste den förankras
konsoler (
F
), kod 4819 404 78697 (kan beställas
från Service).
1.
Sätt in hällen i bänkskivan.
2.
Placera de 4 konsolerna (
F
) enligt illustrationen,
så att de anpassas till tjockleken på bänkskivan.
3.
Skruva i de 4 skruvarna (
G
) i hålen (
H
).
INSTALLATION
54332-sv.fm5 Page 5 Monday, September 17, 2001 3:10 PM
6
Anslutning av ugnen till elnätet
Försäkra dig om att spänningen som framgår av
typplåten är densamma som nätspänningen i ditt
hem. Typskylten är placerad på framkanten av
ugnsutrymmet (syns när ugnsluckan är öppen).
Använd en elsladd typ H05RR-F (minsta längd
800 mm).
Varning: Alla ugnens komponenter fungerar
vid 230-240 V. När en anslutning på 400 V
används måste du försäkra dig om att
spänningen som når ugnen är 230-240 V, enligt
illustrationen i vidstående tabell
.
Anslutning mellan häll och ugn
Innan du ansluter ugnen till elnätet skall du
kontrollera att spishällen finns bland produkterna
på produktbladets lista över spishällar/ugnar som
kan fungera tillsammans.
Anslut det 3-poliga och 4-poliga kontaktdonet till
respektive kontaktdon på ugnen.
Det 3-poliga kontaktdonet (
H
) sitter på baksidan av
kontrollpanelen, på höger sida. Det 4-poliga
kontaktdonet (
J
) sitter på ovansidan av ugnen i
vänster hörn (se bilden).
Anslut den gul-grönrandiga jordledaren ( ) (
K
)
från spishällen till skruven som sitter i närheten av
det 3-poliga kontaktdonet.
VARNING: GÖR INTE ANSLUTNINGEN TILL
ELNÄTET INNAN DU ÄR KLAR MED
ANSLUTNINGEN AV UGNEN OCH HÄLLEN.
Sätt in ugnen i köksenheten.
Försäkra dig om att elsladden inte har fastnat.
ELEKTRISK ANSLUTNING
Ledare X nummer Anslutning
1N+
~
H05 RR-F 3X4 mm²
2N+
~
H05 RR-F 4X2,5 mm²
3+
~
H05 RR-F 4X2,5 mm²
3N+
~
H05 RR-F 5X1,5 mm²
Försäkra dig om att enheterna installeras
och ansluts till elnätet av en behörig
fackman i överensstämmelse med
tillverkarens anvisningar och med
gällande föreskrifter.
Installatören ansvarar för att enheternas
elektriska anslutning är korrekt utförd
under iakttagande av gällande
säkerhetsföreskrifter.
Enheten ska anslutas till elnätet med hjälp
av en flerpolig frånskiljare med minst 3
mm avstånd mellan kontakterna.
Enligt lag är det obligatoriskt att jorda
enheten.
Använd inte adaptrar eller
förlängningssladdar.
När enheterna har installerats ska det inte
vara möjligt att komma åt de elektriska
komponenterna.
54332-sv.fm5 Page 6 Monday, September 17, 2001 3:10 PM
7
För att få mesta möjliga utbyte av dina nya
enheter ska du läsa anvisningarna noggrant
och förvara dem på lättillgänglig plats för
framtida behov.
Avlägsna skydden i papp och den skyddande
plastfolien.
Ta ut tillbehören från ugnen, värm upp den till
200° C och låt den stå på i cirka en timme för
att lukten av skyddsfettet och
isoleringsmaterialen ska försvinna. Låt
fönstret stå öppet under tiden.
1. Emballage
Förpackningsmaterialet kan återvinnas till 100%
vilket framgår av återvinningssymbolen ( ).
2. Produkter
Enheterna är tillverkade av material som kan
återvinnas. Om du bestämmer dig för att skrota
dina enheter ska du följa gällande föreskrifter för
sophantering. Skär av elsladdarna så att
enheterna inte kan anslutas till elnätet.
.
Skilj enheterna från elnätet innan något
underhållsarbete utförs.
Låt inte barn vistas i närheten av ugnen när
den är i funktion.
Reparationer och ändringar på enheterna får
endast göras av behörig fackman.
Försäkra dig om att elsladdar till andra
elektriska apparater som står i närheten av
ugnen inte kommer i kontakt med de varma
delarna och att de inte fastnar i ugnsluckan.
Ugnen är utrustad med ett luftkylningssystem
som hindrar att ugnens framsida och
köksskåpet där den är inbyggd blir alltför
varma. När ugnen har stått på i mer än en
timme vid en temperatur på 200 °C eller mer
rekommenderar vi att du utnyttjar detta
kylsystem och låter ugnen svalna så att
restvärmen från ugnen och köksskåpet den är
inbyggd i försvinner. När du har avslutat
matlagningen låter du ugnen stå på i cirka
15 minuter. Ugnsluckan ska vara stängd när
kylsystemet är i funktion.
Ugn
Ställ eller sätt dig aldrig på den öppna
ugnsluckan. Häng aldrig något tungt föremål
vikt på ugnsluckans handtag när luckan är
öppen.
Använd grytlappar eller grytvantar för att ta ut
bakplåtarna och tillbehören när ugnen är varm.
Täck inte ugnens botten med
aluminiumfolie.
Placera inte brännbara material i ugnen - det
föreligger brandrisk om ugnen sätts på
oavsiktligt.
Under matlagningen förångas vatten från
maten. Denna ånga och annat matos måste
ventileras ut från ugnsrummet. Av säkerhetsskäl
och estetiska skäl har vi kommit fram till att den
bästa lösningen är en ventilationsöppning längst
ner på ugnsluckan. Därför kan ånga komma ut
från denna öppning (se bilden). Det här vanligt
förekommande och underdelen kan rengöras
efter att ugnsluckan har tagits bort, vilket
beskrivs senare i det här kapitlet “Rengöring av
ugnen och dess tillbehör”. Tänk på att det kan
finnas kvarbliven ånga i ugnen. Av samma
skäl bör stor försiktighet iakttagas då
ugnsluckan öppnas.
När ugnsluckan är öppen får inga tunga
föremål placeras där, eftersom det kan leda till
skador på ugnsrummet och gångjärnen.
Maximivikt: 7 kg.
OBS! Kylfläkten fungerar kontinuerligt och
med olika hastighet beroende på
komponenternas temperatur när enheterna
är i funktion.
Högsta hastighet: Komponenternas
temperatur är hög.
Pulserande, medelhög hastighet:
Komponenternas temperatur är låg.
Den pulserande hastigheten måste anses
vara ett normalt tillstånd hos enheten vid
medelhög hastighet. Det är möjligt att fläkten
fortsätter att arbeta under så lång tid som
krävs för att kyla komponenterna och
närstående köksenheter efter att apparaterna
har stängts av.
INNAN ENHETEN ANVÄNDS
MILJÖRÅD
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH ALLMÄNNA FÖRSLAG
U
t
lo
p
p
f
ö
r å
n
g
a och
m
a
t
o
s
54332-sv.fm5 Page 7 Monday, September 17, 2001 3:10 PM
8
Vanlig elektrisk häll/glaskeramikhäll
Sätt inte på kokplattorna/kokzonerna om
det inte står något kokkärl på dem.
Spishällen har kokplattor/kokzoner i olika
storlekar. Använd kokkärl vars botten har lika
stor eller något större diameter än
kokplattornas/kokzonernas diameter.
Kokkärl av nedan angiven typ kan
förorsaka permanenta skador på
glaskeramikhällen och får därför inte
användas:
- Kokkärl vars botten inte är helt slät.
- Metallkärl med emaljerad botten.
Använd inte spishällen som arbets- eller
avställningsyta.
Lämna inte enheten utan uppsikt när du
steker mat - tänk på brandrisken.
Speciella rekommendationer för
glaskeramikhällar
Använd endast dubbelbottnade kokkärl i
rostfritt stål tillsammans med
snabbvärmefunktionen.
Använd inte glaskeramikhällen om ytan i
glaskeramik går sönder till följd av hårda slag
eller stötar (fallande föremål, eller liknande),
utan tillkalla omedelbart Service.
Ställ inte mat som är förpackad i
aluminiumfolie, plastbehållare eller tyg på de
varma kokzonerna.
Dra inte kokkärl över glaskeramikytan - risk
att det blir repor.
Om din spishäll är utrustad med
halogenlampor avråder vi dig från att fixera
blicken på dem när spishällen är i funktion.
Undvik att spilla socker och liknande ämnen
på hällen. Om så krävs rengör du hällen
noggrant. Följ rengörings- och
underhållsanvisningarna i denna handbok.
Använd kastruller och stekpannor vars
botten har en diameter som är lika stor som
kokzonen, eller något större.
Använd endast flatbottnade kastruller och
stekpannor.
Ha lock på kokkärlet under tillagningen, om så
är möjligt.
Använd så lite vatten som möjligt när du
kokar grönsaker och potatis osv för att
minska koktiden.
En tryckkokare gör att du kan spara ännu
mer elektricitet och tid.
FÖRSIKTIGHETSÅTGÄRDER OCH ALLMÄNNA FÖRSLAG
ENERGISPARANDE RÅD
OK
NEJ!
54332-sv.fm5 Page 8 Monday, September 17, 2001 3:10 PM
9
Vilka tillbehör som medföljer vid leverans
beror på modell (se det separata
produktbladet).
Droppbricka
Droppbrickan är avsedd att samla upp fettstänk och
matpartiklar och ska för detta ändamål placeras under
gallret.
Den kan också användas som långpanna för att laga
till kött, kyckling och fisk, med eller utan grönsaker.
När den används som droppbricka under gallret kan
du hälla i lite vatten för att undvika fettstänk och matos.
Bakplåt
För kak-, maräng- och pizzabak.
Galler
Gallret kan användas för att grilla mat eller som stöd
för bakplåtar, kakformar och andra matlagningskärl.
Det kan placeras i två olika lägen ( eller ) och
det kan placeras på vilken som helst av ugnsfalsarna.
Katalytisk panel (beroende på modell)
De katalytiska panelerna har en porös beklädnad som
absorberar fettstänk. Vi rekommenderar att du kör ett
automatisk rengöringsprogram när du har lagat
speciellt fet mat.
1. För att rengöra ugnen värmer du den till 200° C när
den är tom och låter den stå på i cirka en timme.
2. Efter rengöringsprogrammet, när ugnen svalnat,
använder du en fuktig trasa för att ta bort
matresterna, om så krävs.
Använd inte rengöringsmedel - risk för skador på
den katalytiska emaljbeklädnaden.
Spett (beroende på modell)
Använd spettet enligt beskrivningen i relevant avsnitt i
det separata produktbladet.
Hällskydd AMH 122
Detta tillbehör (hällskyddet) kan beställas från
Service, beställningsnummer 4819 310 18436 eller
från din återförsäljare, ref. 017124.
UGNENS TILLBEHÖR
SPISHÄLLENS TILLBEHÖR
1
2
3
4
5
1
2
3
4
5
54332-sv.fm5 Page 9 Monday, September 17, 2001 3:10 PM
10
.
OBS! Angivna koktider och temperaturer är att uppfatta som riktlinjer. Vilka funktioner som
finns på ugnen beror på modellen. Se det separata produktbladet.
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
Livsmedel
Statisk funktion Fläkt
Statisk
funktion + Fläkt
Temp.°C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Temp.°C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Temp.°C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Kött
Lamm (1,5Kg) 200 2 90-120 200 2 75-85 180 2 80-110
Killing (1,5 Kg) 200 2 90-120 200 2 75-85 180 2 80-110
rkött (1,5 Kg) 200 2 90-120 200 2 75-85 180 2 80-110
Kalvkött (1,5kg) 180 2 90-120 200 2 75-85 170 2 80-110
Oxkött (1 Kg) 180 2 90-120 200 2 65-75 170 2 80-110
Svinkött (1 kg) 180 2 100-130 200 2 65-75 170 2 90-120
Kanin (1,5 kg) 180 2 100-110 200 3 75-85 170 2 90-120
Kyckling (1 kg) 200 2 65-75 200 2 60-70 200 2 65-75
Kalkon (3 kg) 180 2 180-200 200 2 130-150 180 2 180-200
s (2 kg) 180 2 140-160 200 2 90-100 180 2 140-160
Anka (1,5 kg) 180 2 90-120 200 2 75-85 180 2 90-110
Fisk (cirka 1 kg)
Braxen 180 2 45-55 180 2 40-50 170 2 45-55
Abborre 180 2 60-80 180 2 40-50 170 2 60-80
Lax 180 2 60-80 180 2 40-50 170 2 60-80
Tonfisk 180 2 60-80 180 2 40-50 170 2 60-80
Forell 180 2 45-55 180 3 40-50 170 2 45-55
Fisk, stekta skivor
(1 kg)
Svärdfisk 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Tonfisk 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Lax 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Torsk 170 2 35-45 180 3 35-45 170 2 35-45
Grönsaker
Fyllda paprikor 180 2 50-70 180 2 40-50 170 2 50-70
Fyllda tomater 180 2 50-70 180 3 55-65 170 2 50-70
Bakad potatis 180 2 40-50 200 3 55-65 180 2 40-50
Gratäng 180 2 40-50 200 3 65-75 180 2 40-50
Desserter, o.s.v.
rtor 150 2 35-45 150 3 30-40 150 2 35-45
Tårtor med fyllning
(frukt - ost)
160 2 60-80 160 3 45-55 160 2 60-80
Fruktkakor 170 2 30-40 160 3 45-55 170 2 30-40
Äppelstrudel 180 2 40-50 190 3 45-50 180 2 40-50
Småkakor 140 2 20-35 150 1-3 25-35 140 2-4 20-35
rdeg till bakelser 150 2 30-40 170 2-3 30-40 150 2-4 30-40
Pajer 160 2 50-60 160 3 45-55 160 2 50-60
Bröd 180 2 30-40 220 2 50-60 180 2 30-40
Pizza 225 2 10-15 250 1-3 30-40 225 2 10-15
Lasagne 180 2 35-45 200 3 35-45 180 2 35-45
Vol-au-vents 180 2 15-25 200 1-3 15-20 180 2-4 15-25
Suffer 160 2 40-50 180 2 45-55 160 2 40-50
54332-sv.fm5 Page 10 Monday, September 17, 2001 3:10 PM
11
OBS! Angivna koktider och temperaturer är att uppfatta som riktlinjer. Vilka funktioner som
finns på ugnen beror på modellen. Se det separata produktbladet.
När du har avslutat matlagningen väntar du
tills har svalnat och rengör den sedan för att
hindra att rester bränns fast.
Om matresterna har bränts fast använder du
en speciellt ugnsrengöringsmedel och följer
tillverkarens anvisningar som finns på
förpackningen.
Rengör ugnens utsida med en svamp och
varmt vatten.
Använd inte slipmedel eller stålull.
Använd flytande rengöringsmedel för att
rengöra glaset i ugnsluckan.
Diska tillbehören i diskmaskinen eller i
diskhon och använd ugnsrengöringsmedel.
När ugnen har stått på länge och när du
samtidigt använder mer än en fals för
matlagningen (speciellt för mat med hög
vattenhalt såsom pizza och fyllda grönsaker)
kan det bildas kondens på insidan av luckans
tätningslist.
När ugnen har svalnat torkar du upp
kondensen med en trasa eller svamp.
MATLAGNINGSÖVERSIKTER
Livsmedel
Grill Grill + Fläkt
Temp. °C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Temp. °C
Fals,
nedifrån
räknat
Koktid
(Minuter)
Biffstek 200 4 25-35 225 3 20-30
Kotletter 200 4 20-30 225 3 15-25
Korvar 200 4 25-35 225 3 20-30
Fläskkotlett 200 4 20-30 225 3 15-25
Fisk 200 4 20-30 220 3 15-25
Kycklingklubba 200 4 30-40 200 3 30-40
Kebab 200 4 25-35 200 3 25-35
Revbensspll 200 4 35-45 200 3 35-45
Kycklinghalvor 200 3 45-55 200 3 45-55
Hel kyckling - - - 200 3 60-70
Stek (svin, ox, kalv) (ca 1 kg) - - - 175 2 90-100
Anka - - - 180 2 90-120
Lammgg - - - 200 2 80-100
Rostbiff - - - 200 2 40-60
RENGÖRING AV UGNEN OCH DESS TILLBEHÖR
54332-sv.fm5 Page 11 Monday, September 17, 2001 3:10 PM
12
Att ta bort ugnsluckan (för rengöring)
1. Öppna ugnsluckan.
2. Skjut gångjärnens hakar (A) framåt.
3. Lyft gångjärnens hakar så att de bringas i angrepp
och ta sedan av luckan.
4. Se till att gångjärnens hakar inte lossnar medan du
rengör ugnen.
5. Sätt tillbaka ugnsluckan. Följ anvisningarna ovan i
omvänd ordning.
Att fälla ner grillelementet för att rengöra ugnens
tak (beroende på modell)
Rengör inte ugnen förrän den har svalnat.
1. För att kunna rengöra ugnen drar du ut
grillelementet och sänker det så långt det går.
2. Rengör ugnstaket och sätt tillbaka grillelementet i
dess vanliga läge.
Att byta ugnslampa
1. Skilj ugnen från elnätet.
2. Skruva ur lampskyddet.
3. Byt lampa (se OBS!).
4. Sätt tillbaka lampskyddet.
5. Anslut ugnen till elnätet igen.
Att byta lampan på sidan (beroende på modell)
1. Skilj ugnen från elnätet.
2. Ta bort gallret på vänster sida.
3. Använd en skruvmejsel för att bända upp
lampskyddet.
4. Ta ur glödlampan (se OBS!) ur keramikhållaren.
Sätt i den nya glödlampan. Använd plasthandskar
eller fetta av lampan med sprit.
5. Sätt tillbaka lampskyddet och tryck det mot
ugnsväggen så att det klickar på plats.
6. Sätt tillbaka sidogallret.
7. Anslut ugnen till elnätet igen.
OBS! Använd endast 25 W, 230 V lampor, typ E-14,
T300° C, som finns att få hos Service.
RENGÖRING AV UGNEN OCH DESS TILLBEHÖR
54332-sv.fm5 Page 12 Monday, September 17, 2001 3:10 PM
13
Innan du rengör spishällen ska du skilja den från
elnätet och vänta tills hällen har svalnat.
Rengöring och underhåll av vanlig spishäll
Använd en trasa och varmt vatten med
rengöringsmedel.
Använd inte slipmedel, frätande
rengöringsmedel, rengöringsmedel
innehållande klor eller stålull.
Lämna inte sura ämnen (vinäger, salt,
citronsaft osv) på hällen.
Spishäll i rostfritt stål
Använd ett rengöringsmedel som är lämpat
för rostfritt stål.
OBS! Efter lång användning av kökshällen kan
ytorna i rostfritt stål runt kokplattorna bli något
missfärgade. Detta förorsakas av kokplattornas
höga temperatur.
Rengöring av plattorna
Rengör plattorna medan de är varma
(inte heta!). Använd en trasa som fuktats i en
lösning av vatten och salt. Torka torrt och avsluta
rengöringen med en trasa som fuktats i
matlagningsolja.
Rengör inte hällen förrän den har svalnat.
Rengör den efter varje användning. Detta
hindrar att smutsen gror in och gör rengöringen
lättare.
Använd en ren trasa eller hushållspapper och
flytande rengöringsmedel eller specifika
rengöringsmedel för glaskeramikhällar.
Ta bort fastbrända matrester med den
medföljande skrapan och ett lämpligt
rengöringsmedel.
Matrester bör torkas bort innan de hinner
torka in på glaskeramikhällens yta.
Använd inte slipmedel, blekmedel,
ugnsrengörare eller stålull.
Hällen ska behandlas regelbundet med
skyddsvax för glaskeramikhällar av lämpligt
märke.
Ugnen fungerar inte
Stäng av och slå sedan på ugnen igen för att
se om problemet kvarstår.
Kontrollera att strömmen kommer fram.
Står ugnens funktionsväljare i läge “0” ?
Kontrollera att du har ställt in rätt temperatur
och valt rätt funktion.
Om meddelandet “AV” visas på den
elektroniska programmerarens display,
trycker du in en av tangenterna för att
återställa ugnen och ställer sedan klockan.
Försäkra dig om att den analoga
programmeraren (beroende på modell)
står på .
Spishällen fungerar inte
Försäkra dig om att strömmen kommer fram
till spishällen.
Står kontrollvredet på “0”?
Ställ huvudströmbrytaren ovanför enheten
på “AV”, låt den stå så i ett par minuter och
ställ sedan om den till “PÅ” igen. Kontrollera
om problemet fortfarande kvarstår.
RENGÖRING OCH UNDERHÅLL AV
VANLIGA ELEKTRISKA SPISHÄLLAR
RENGÖRING OCH UNDERHÅLL AV
GLASKERAMIKHÄLLAR
FELSÖKNING
54332-sv.fm5 Page 13 Monday, September 17, 2001 3:10 PM
14
Innan du kontaktar Service:
1. Försök lösa problemet på egen hand
(se “Felsökning”).
2. Stäng av enheten och starta den igen för att se om
felet kvarstår.
Om felet kvarstår efter dessa kontroller kontaktar
du närmaste Serviceverkstad.
Uppge:
En kort beskrivning av felet,
Exakt typ och modell,
Servicenumret (denna kod finns efter ordet
Service på typskylten) som finns på undersidan av
spishällen eller i produktbladet, samt på
ugnsutrymmets högra kant (syns när ugnsluckan
är öppen). Servicenumret finns också i
garantihäftet.
Fullständig adress och telefonnummer.
Vid eventuella reparationer under garantin, vänd er
alltid till service-centrar som är auktoriserade av
tillverkaren, som angivet i garantivilkoren.
Ifall du skulle vända dig tekniker som inte tillhör de
av tillverkaren auktoriserade service-centrarna, be
dem lämna ett intyg på det utförda arbetet och
försäkra dig om att de använda reservdelarna är
originaldelar från tillverkaren.
Följ dessa elementära regler för att garantera
kvalitén och produktens säkerhet.
Dessa enheter är avsedda att komma i kontakt
med livsmedel och är tillverkade
i överensstämmelse med direktiv 89/109/EEC.
Dessa enheter är endast avsedda att användas för
matlagning. All annan typ av användning
av enheterna (till exempel för rumsuppvärmning)
är olämplig och kan vara farlig.
Denna enhet designas, tillverkas och
marknadsförs i överensstämmelse med:
- Säkerhetskraven i lågspänningsdirektiv
73/23/EEC,
- Skyddskraven i EMC-direktiv 89/336/EEC,
- Kraven i direktiv 93/68/EEC.
Denna enhet uppfyller kraven för
brandskyddskategori klass “Y”.
SERVICE
FÖRKLARING OM ÖVERENSSTÄMMELSE CE
54332-sv.fm5 Page 14 Monday, September 17, 2001 3:10 PM
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool AKZ 311 Användarguide

Kategori
Mixer / matberedare tillbehör
Typ
Användarguide
Denna manual är också lämplig för