58
använda matberedaren
Knivbladet levereras i 2 delar, ett
övre och ett nedre blad.
l
För grövre hackning, använd det
nedre bladet på egen hand.
l
För finare hackning eller puré,
använd båda bladen tillsammans.
Detta ger även ett snabbare
resultat. För att använda båda
bladen, sätt fast det övre bladet på
det nedre bladet och vrid moturs
för att låsa på plats 1. Var försiktig
då bladen är vassa.
Obs! När du berett mat kan
det övre bladet lossna från det
nedre bladet. Detta är normalt
då bladmonteringen är utformad
för att sitta löst för att underlätta
separation efter användning.
1 Placera skålbasen på skålens
botten. (Då glider den inte på
underlaget.)
2 Placera enheten på en ren, plan
yta.
3 Montera önskad knivsats i skålen
över stiftet 2.
4 Skär maten i lämpliga bitar och
lägg i skålen. Större matbitar skall
skäras i bitar om 1 till 2 cm.
5 Sätt på locket och vrid medurs för
att låsa det i läge 3.
6 Placera strömenheten på locket.
7 Sätt i kontakten och tryck
på hastighetsväljaren för att
välja önskad hastighet. När
strömenheten är igång, håll fast
den ordentligt på locket och
skålen.
l
Tryck på hastighetsväljaren lätt för
att få hastighet 1.
l
Tryck på hastighetsväljaren fast för
att få hastighet 2.
l
Hastighetsväljaren kan alternativt
tryckas in korta stunder för att
få en pulserande rörelse. Denna
kan användas för att undvika att
ingredienserna överbearbetas.
8 Låt matberedaren gå tills önskat
resultat erhålls.
9 Stäng av apparaten och dra ut
stickkontakten efter användningen.
10 Gör ovanstående procedur i
omvänd ordning för att ta isär
enheten.
viktigt
l
Om du bearbetar för bebisar eller
små barn ska du alltid kontrollera
att ingredienserna är ordentligt
processade innan du ger maten.
l
Använd inte matberedaren
kontinuerligt längre än 10
sekunder. Låt kallna i 1 minut
mellan varje 10 sekunders
användning.
l
Använd inte matberedaren om
skålen är tom.
l
Använd aldrig matberedaren när
skålen är fylld med vätska.
l
Låt alltid varm mat kallna innan du
bearbetar den.
tips
l
Om hackaren arbetar
ansträngt, avlägsna en del av
blandningen och fortsätt arbeta
i flera omgångar, annars kan du
överanstränga motorn.
l
Kom ihåg att om du hackar hårda
ingredienser som kaffebönor,
kryddor, choklad eller is slits
knivbladen snabbare.
l
Var försiktig att du inte
överbearbetar vissa ingredienser.
Stanna apparaten och kontrollera
konsistensen regelbundet.
l
Olika kryddor som kryddnejlikor,
dill och kumminfrön kan påverka
plasten på din matberedare
negativt.
l
För att garantera jämn bearbetning,
stanna apparaten och skrapa bort
maten från skålens sida med en
slickepott av plast.
l
De bästa resultaten fås genom att
hacka mindre mängder åt gången.
l
Skär större matbitar i bitar om 1-2
cm. En stor laddning eller stora
bitar kan ge ojämna resultat.
l
Innan du hackar nötter, kryddor,
brödsmulor etc. se till att
ingredienserna och bladet, skålen
och locket är helt torra.
så här använder du
majonnästillbehöret
(om sådant medföljer)
Läs majonnäsreceptet i
receptdelen för information om hur
majonnästillbehöret ska monteras
och användas.